Бил Гейтс предсказа нова пандемия след три години

Според него тогава човечеството ще е по-подготвено
22 ное 2020 22:42, Нели Христова
282
Бил Гейтс предсказа нова пандемия след три години
Снимка: БГНЕС

Основателят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира нова пандемия за човечествот.

Милиардерът записа подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи. Тримата обсъдиха коронавируса и промените, които той предизвика. По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството.

"Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след двадесет години", каза Гейтс, цитиран от БГНЕС.

Според него обаче съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано - след три години.

Основателят на „Майкрософт“ смята, че следващият път човечеството ще бъде „по-подготвено“ за пандемия. Дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция.

„Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, заключи той.

По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно. Милиардерът свързва отслабването на инфекцията с увеличаване на производството на ваксини - след това, както отбелязва Гейтс, човечеството ще види "светлина в края на тунела".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
4
 
! Отговори
Може преди 3 години
Между другото от вън няма въздух, а нещо което ужасно мирише и те задушава. Аз съм от София.
198
0
 
2
 
! Отговори
Може преди 3 години
Другия вариант е да има машина на времето. Това е много по-вероятно от колкото да пуска вируси. Хора спрете да пишете некомпетентни неща за всичко.
197
0
 
1
 
! Отговори
Може преди 3 години
А ще ни затворят, защото.системата е претоварена, така ще си остане до късна пролет. Като отворат пак постепенно ще се увеличават броя заразени. За ваша информация, броя на болни и заразени няма да се промени. Утре цифрата която кажат ще се задържи още 14 - 20 дни и след това ще спада. Реално ни трябват 350 000 регистрирани положителни и след това изчезва тази гадост до догодина по това време. За ваше инфо има и грип.
196
0
 
0
 
! Отговори
Може преди 3 години
Може да има компютърен модел за прогнозиране. Както аз и един колега докато четохме учебници по медицина видяхме че има пандемии на определен брой години и очаквахме да има пандемия тези години, така и той Най-вероятно има мощни компютърни технологии. Как нашия математик, който го дават по ТВ,изчислява колко ще бъдат заразени, така и той. Елементарно е, но трябва малко акъл. Също така ако не ни затворят сега, този ад ще свърши до 2 месеца и догодина пак по същото време.
195
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Този б.ок.лик и кукловодите над него да си предскажат смъртта скоро!
194
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
А той откъде знае???? Да не е бил на някое сборище на вирусите?
193
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този смешен цайс бил гей е за разтрел
192
2
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Този е нещо много запознат. От вирус печели, от ваксина печели. Що не си гледаш компа през тия лупи бе. Направо ни каза, че ще пуска вируси до смърт.
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Айше предскаже нещо, всички ще й се смеят, дори и да е позналаНО, ако Бил Гейт го предскаже, всички се юрват да се съобразяват, да го цитират, да се плашат...Аз не ви разбирам...А и от кога кюмпютърни" специалисти" разбират от медицина?DD
190
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билчо е бизнесмен с нюх! Натрупаните милиарди отдавна са във фондацията, а тя - фондацията- е легално средство за спестяване на данъци. Другият му печеливш бизнес е благотворителността - прибира си до 70% от средствата, вече и българите го разбраха що за чудо е подаянието... Фармацията му беше позакъсала - пусна си вирусчето, след толкова години най-после успя да взриви света. Под пълен контрол на технологиите, обеднял и болен, човекът вече дори не е плячка, просто си е м-ъ-Р-ш-а!
189
1
 
12
 
! Отговори
Хайсиктир преди 3 години
Вие забелязахте ли какво е казал, че свързвал отслабването на инфекцията с производството на ваксини?! Тоест, че вирусът един вид виждал ваксините и бягал, хайсиктир и троен хайсиктир и ментарджията му.
188
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Кво става с хайван-ваксината? В Германия стоят центрове за ваксинация, а в Рушията май ще ги пращат във ветеринарните лечебници :)))))))))))))))))))))))))))
187
2
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Този името си Уйлям не харесва и се именувал Бил, та аз ще му вярвам за друго, хайсиктир....
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙДобре, че има НЕКОЙ да подръчква службите да си вършат работата. Ама като си рекъл "А", продължи и с "Б" - пусни една грама до Щатско посолство с копие до Президента и до Държавния департамент, за всеки случай. И така всеки месец, до Победата
185
2
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Пичове, да се правите на жертви вече не е куул. Стегнете се и направете нещо в живота си. Стига мрънкали :)
184
0
 
17
 
! Отговори
коректор преди 3 години
В заглавието "предсказа" да се замени с "обеща". Тия не са от ранга на Алена, те не предсказват.
183
3
 
3
 
! Отговори
КазЪнова преди 3 години
Колкото съм плющял каки през живота си, тоя толкова ваксини не е сънувал, лузър!
182
2
 
21
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Въпреки, че този тип от 2008-*** се занимава само с благотворителност, неговото лично богатство расте. Видно е, че неговата фондация е за съвсем други неща, а благотворителността е само фасадата. Защо ФБР не се занимае с него...?! Този тип се занимава с разпространяване на влияние чрез различни епидемични хватки.
181
1
 
21
 
! Отговори
Д.Д. преди 3 години
Не мого да се съглася с предишен коментар, че Б. Гейтс може да прогнозира, защото много чете. Това са пълни глупости. Просто човекът споделя производствените си планове.Но ние не пасем трева, все още има хора, които разсъждават логически. И ние сме ходили на училище, а след училище сме продължили образованието си.
180
2
 
23
 
! Отговори
Д.Д. преди 3 години
Коогато чета чета тази информация, логично си задавам някои въпроси: 1. Каква е връзката между компютърният гений Бил Гейтс и медицината, как може той да коментира такива сериозни въпроси, на които все още световно известни специалисти вирусолози не могат да дадат отговор?2. Защо той участва на тази среща на високо ниво, която изисква знания и опит, които не са от неговата компетентност?Защото той е сред хората, поръчали създаването на този вирус, печалбите от ваксините ще са огромни.