70% ефективност предлага ваксината на Оксфорд и AstraZeneca

Имунният отговор е еднакъв при всички възрастови групи
23 ное 2020 11:13, Нели Христова
19
70% ефективност предлага ваксината на Оксфорд и AstraZeneca
Снимка: БГНЕС

Ваксината, която разработва AstraZeneca съвместно с Оксфордския университет срещу новия коронавирус е показала средна ефективност от 70% при защита срещу вируса в два проучвателни сегмента. Това съобщиха днес от компанията, цитирана от CNBC.

Още по темата


Ранните резултати от последния етап на тестване за AstraZeneca (AZN.L) на медикамента са показали „силен имунен отговор във всички възрастови групи“.

„Важно е ваксината срещу COVID-19 да бъде ефективна в широк възрастов диапазон, особено при възрастни хора, при които те са непропорционално изложени на риск от тежка болест на COVID-19“, каза Мене Пангалос, изпълнителен вицепрезидент BioPharmaceuticals в AstraZeneca.

Почти 13 000 души във Великобритания участват в изпитанието на ваксината и 60 000 души по света я изпробват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с ваксината на БАН? Или и там усвоиха едни пари за водка?
13
2
 
3
 
! Отговори
Татул преди 3 години
ДО 10Напротив Руската ваксина се тества и ако четеш руски медии доста се коментира. Друг е въпроса, че тук умишлено не пишат за нея и как се развиват нещата с изпитанието и. Нямат интерес ЕС това да се случи. Как мислите, ефективна над 94%, няма сериозни странични показатели и по евтина няколко пъти от всички други подобни. И лесно се съхранява. Честно да ви кажа. Вярвам повече на руската медицина отколкото на запада. Но не зависи от мен какво ще има на нашия пазар. Нали се сещате ...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЕдва ли :)))
11
0
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
си я набият сами... малко е. еб... ти учЕните, еб... ти оксфорда. МАЙ НАКРЯ ВИЧКОТО РУСОФОБ ЩЕ СЕ НАРЕДИТЕ ДА КЛЕЧИТЕ И СКИМИТИТЕ НА УМРЕЛО ЗА РУСКАТА ВАКСИНА , А?
10
3
 
8
 
! Отговори
ПОП Грую преди 3 години
СОРИ АСТРА ЗЕНЕКА ДА Я СЛОЖАТ ПЪРВО НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО И БОРЕТО ДЖОНСЪН що си не кажат чее вредна
9
8
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Всъщност, месеци преди руската ваксина, имаше готова на Пфайзер. Още април месец беше готова и се даваше за бета тестване. Тестваха я половин милион души, кажи речи. А руската не я тества никой. Бам на пазара. Къде е документацията й? Няма я. А на всички останали ваксини можем да видим тестовите лица и резултатите. Аз, лично, имам роднина, който се тестваше ваксината на Пфайзер в Калифорния по свое желалние още месец юни.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е информация: гората тестват както трябва и след това казват. Рушитата казват и след това тества. Затова ваксината на Астра Зенека ще се продава по белия свят, а руската безаналогова ще се продава на страни на нивото на Русия авторитарни режими на които не им пука за живота на хората : Нигерия, Венецуела, Куба, Иран и така нататък.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина на 100% може и да няма готова ама се знае, че на -80 градуса ще се съхранява. Хладилниците за дълбоко замразяване ще си ги купим от германците най-вероятно. Танте Мурсулиза Райс е помислила за всичко даже преди Бил Гейтс.
6
2
 
2
 
! Отговори
бойко преди 3 години
като моите пътища 70% здрави30% на хармоника
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците първи направиха ваксина, тези още не могат да разгадаят напълно как руснаците са я направили и да я фалшифицират като своя, засега на 70% са я разгадали.
4
5
 
3
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
Пълни Смешници, но поне ВеликоБританците направиха някаква Ваксина, за Сметка на Брюксел - там е Кръгла 0!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не става!
2
9
 
6
 
! Отговори
Единствено преди 3 години
Британските учени не лъжат.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бе. И тестовете ли са с такава точност, а може би и с по-ниска, защото много бързо ги измислиха.