Николай Василев: Следващата година може и да е по-лоша

"Държавата раздава милиардите с лека ръка"
Обновена: 23 ное 2020 22:15 | 23 ное 2020 22:05, Веселина Йорданова
30

Как ще се отрази нов локдаун на икономиката ни?

Към края на лятото всички се бяхме поуспокоили, че няма толкова много заболели. Не знам дали следващата година няма да е по-лоша от тази за всеки един сектор, каза в "Денят ON AIR" бившият министър на икономиката Николай Василев.

По думите му ресторантьорите били първите, пробили ставката за ДДС от четвърт век, но нямало понижаване на цените в заведенията.

"Неправилно е в първи полъх на пандемията да похарчим всичките пари и после да капитулираме. Държавата, където и каквото й падне, раздава милиардите с лека ръка, което не съм го виждал през живота си. Дори когато имахме големи дефицити преди години, не се раздаваха пари така", обясни още той.

Според Василев с новите мерки и още жертви едва ли следващата година ще е с ръст нагоре в икономически план.

"На кого дадохме пари - не бих оспорвал за лекари, медици, дадохме за респиратори. Милиардите отидоха обаче за държавни служители, пенсиите 2 години имаха ръст. Правителството ги дава на служители в публичния сектор. Учителите не казвам, че не трябва да получават пари, но в такава криза...", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Трябва да подкрепим хората на първа линия, каза бившият министър на икономиката. "60/40 бе добра мярка, не трябваше да се пипа въобще", отбеляза Николай Василев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
18
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Лицето на снимката не е човекът, който има право да казва какво е правилно и какво не е.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я...Малкият Мук е отново тук.....брей много умен.