Джонсън обеща - карантината в Англия приключва на 2 декември

Тя ще бъде превърната в тристепенна система на локални мерки
Обновена: 24 ное 2020 07:48 | 24 ное 2020 07:38, Ния Христова
5
Джонсън обеща - карантината в Англия приключва на 2 декември
Снимка: БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че спортните зали, магазините за нехранителни стоки, фризьорски и козметични салони ще могат отново да подновят работата си след края на националната карантина в Англия, която е обядена до 2 декември. Ще се промени и силно критикуваният вечерен час за заведенията, предаде Ройтерс.
 
"Преодоляхме един етап и резултатите са видни. Трябва да устоим на вируса, докато тестването и ваксините дойдат на помощ и намалят нуждата от ограничения", заяви Джонсън, цитиран от Франс прес, представяйки пред депутатите в парламента плана си за излизане от едномесечната карантина.
 
"Влязлата в сила на 5 ноември карантина ще приключи на 2 декември и няма да бъде удължена, както се планираше първоначално. Вместо нея ще бъде върната тристепенната система на локални ограничителни мерки, която действаше през октомври", посочи министър-председателят.
 
В момента в Англия, където живеят 84% от 66-милионното население на Великобритания, са затворени пъбове, ресторанти, фризьорски салони, кина, фитнес клубове, както и магазините - с изключение на тези за стоки от първа необходимост. Разрешават си срещи на не повече от двама души, които не живеят заедно, и то само на улицата. Жителите на Англия могат имат право да излизат само за да отидат на работа, на училище, на пазар или до аптека. Може да се излиза също, за да спортува индивидуално или за оказване на помощ на други хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побъркаха ни на 2 се местим у британия то се виде.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого обеща Борко? На началника били гетца ли?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и този ще заключва вируса, като байдън