Културата, спортът, развлеченията - най-засегнати в пандемията

Над една трета от фирмите със спад в продажбите през октомври
8
Културата, спортът, развлеченията - най-засегнати в пандемията
Снимка: БГНЕС

34.2% от фирмите са имали намаление в приходите от продажби на стоки или услуги през октомври в сравнение със септември, 48.7% са посочили, че не е имало промяна в приходите от продажби, а за 16.6% е имало увеличение.

Данните са от анкетно изследване на НСИ през ноември за отражението на пандемията. На случаен принцип са избрани 3 770 предприятия с приблизително 230 хил. наети лица.

Разпределението по икономически дейности показва, че 37.2% от фирмите в "Търговия, транспорт и ресторантьорство" са регистрирали намаление в приходите от продажби на стоки или услуги, за индустрията този дял е 34.6%.

В икономическите дейности "Култура, спорт и развлечения, ремонт на домакински вещи и други дейности" намаление в приходите от продажби посочват 44.9% от фирмите, а за дейностите "Строителство"- 34.1%.

По отношение на наетия персонал 16.8% от нефинансовите предприятия са направили стъпки за ползване на платен отпуск, следват дистанционна форма на работа - 14.0%, неплатен отпуск - 9.6%, и възползване от правителствени мерки за подпомагане на работодателите - 8.9%.

За следващия месец 94.4% от анкетираните нефинансови предприятия прогнозират, че ще продължат настоящата си дейност, 3.2% - ще преустановят временно дейността си, а 1.6% - ще прекратят дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Маде ин Булгария преди 3 години
Без концерт на планета, дербито Левски ЦСКА и кръчма след мача БЪЛГАРИНЪТ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ,!!!!!!!!?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко. Мачът още не е почнал. От догодина ще ядете хурката. И то няколко години... А *** си мислеха, че за 5-6 месеца и всичко ще се оправи. Не, баламурници, голям глад ви чака следващите десетина година. Пък след това ако оцелеете...
6
0
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
То пък една култура един спорт... виж развлеченията човек да ги съжали че с тоя ковид човек да го е страх да си поръча вувузела
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да туризма не е , всичко е наред пълни са хотелите даже и за 2026
4
2
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Те достатъчно са се напечелили!....
3
1
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До 1 АнонименКой помага ! Държавата ли? Помага но на правилните хора, аз и стотнка не съм видял от тая помощ.
2
1
 
7
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Така ли? А ами ние с другия бизнес - цъфтим и връзваме. Откъде ги измисляте тия простотии. Малкият частен бизнес в държавата се срина и няма кой да му помогне, не слушайте ББ че раздава пари на бизнеса. ББ раздава но на точният бизнес, вие какво си помислихте - че сте в числото ли? :)
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава е ситуацията в момента!Каквото може държавата помага!