Жена с диабет и два инсулта чака линейка 4 дни

Ще чакате! Ако трябва - до сутринта, казали от 112
25 ное 2020 08:46, Нели Христова
32
Жена с диабет и два инсулта чака линейка 4 дни
Снимка: БГНЕС

64-годишна жена с диабет и два инсулта чака 4 дни линейка, за да я закара до болницата. След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана от близките си и е приета в лечебното заведение, но вече в тежко състояние, съобщи bTV.

Миналият четвъртък 64-годишната Тонка Йорданова звъни на сина си Красимир, защото не се чувства добре. Жената е с диабет, прекарала е два инсулта, има високо кръвно, не може да вижда. Още същата вечер той звъни за линейка. "Те ми казват: Не можем да ви пратим линейка, закарайте я вие... по принцип нямам и кола", обясни синът Красимир Йорданов.

В петък при Тонка идва личният лекар. Изписва й лекарства. След кратко подобрение, състоянието на жената отново се влошава. В понеделник синът й търси помощ за втори път: "Реших пак да звънна на 112. Те ми казаха: "Ще чакате! Ако трябва - до сутринта, когато се освободи линейка, ще ви пратим", разказа Красимир Йорданов.

С кола на приятел Красимир транспортира майка си до болницата в Сливен. "Закарах я, пред спешното имаше три линейки", допълни той.

Шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен доктор Василиса Симеонова заяви, че започват проверка по случая.

По думите на Красимир, хаосът продължава и след приемането на майка му в болница. Вече в Спешното приемно отделение на МБАЛ "Иван Селимински", Тонка е настанена в изолатор - тя е без PCR-тест. "Вкараха я вътре, никой не й обръща внимание, докато не се развиках. Те я сложиха на един стол, сложиха й системи и казаха - Ще чакате... около 3 часа някъде", допълни Красимир Йорданов. Според управата на болницата обаче жената не е чакала три, а само два часа, за да бъде приета.

Майката на Красимир в момента е на кислородно дишане. Според него забавеното лечение вероятно е причина да се стигне до критичното й състояние. "Ако дойде една линейка нормално, когато съм звъннал в четвъртък, да я прегледат, много по-големи шансове - примерно да й сложат някакви системи, някакви лекарства, да не изпадне в това състояние", коментира Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
1
 
! Отговори
Да живее преди 3 години
Естественния подбор!Кога яли,пили и не се движили и не мислили всичко е на шест,после оле ле!
18
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
При управлението на мутрите е така - пълен хаос и хората умират.
17
3
 
3
 
! Отговори
Тончо преди 3 години
Ами да, нищо ново, сливенската болница е известна в цяла България с анархията, некадърността и отвратителното държание на персонала там. 3,4 пъти съм бил свидетел на свинщините им там. Помните ли репортажите за починали родилки и болни още от преди 2,3 години. Сега Ковида им е оправданието. Некадърна работа.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекува се само корона, дори и тях не ги приемат. Всичко става ковид... Но и за там няма места, оставаме без лечение..
15
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Болниците показаха истинското си "лице" а то е катастрофално от дълги години -просто сега се видя всичко в Здравеопазването и така наречените "Реформи" -ужас!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е резултатът от страха. Кихнал, кашлял и т.н. вика линейка и пълни болниците, защото му е внушено, че всичко е ковид. Е, за истински болните няма да има линейка, няма да има болница. Видим резултат. А и по зле ще става. Сега гласят новата "заповед".
13
0
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 17!!!? Нямаш ли в менюто Българска фонетична или нещо подобно?!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзКато са задръстени болниците, ще има и оставени да умрат, да.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 11,12да линейките и хората в тях са много важни, но много по важни са и хората зад тях, т.е. къде ще те стовари линейката (в момента в България няма къде), разбрах го от личен опитАко си върнете от вчера битивито или канала беше, новините, ще разберете причината: млада, нафукана и накурвена майка обяснява, че не може локдаун, щото няма кой да й гледа децата, а старците да си одят на село и да мрати понеже нашето правителство дава нахората, това което искат - бабата трябва да мреточка
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло мерките! Кво ни занимавати сас сачки и хипохондрици! Оня на стълбите на болницата в Пловдив от страх е умрел, ама го пишат ковит...
9
0
 
8
 
! Отговори
Саки преди 3 години
Преди няколко дни роми квартиранти ,в блок с българи мъжът се напи и наби ромката в 3 през нощта Децата им викнаха линейка,като лекарката отказа да се качи без полиция. Викнаха и полиция 3 полицаи се качиха и той спря да буйства. После ромката слезе в линейката и я прегледаха за 3 Мин,нищо и нямаше. После се прибраха ромите и си легнаха. Това става в центъра на Варна. Същите имат дело за нарушаване на карантина от пролетта.Ето така се пилее ресурс в пандемия ,линейка и полиция от тия,да знаете.
8
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ако бе се обадил на ТА ,,Пред вратите на рая", щяха да се отзоват топтан! Не може свят в кото един футболист получава 1000 пъти повече от един хирург и вие да си гласувате за тикви, че ви дали 50 лева към пенцията, да бъде нещо по различно от това, което е! Въобще не се страхувам за вас! Малко ви е! Още катаклизъм трябва и то за когото трябва, а не за невинните! Голям праз, че Меси няма да рита топка!
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично не виждам проблем в този случай, а само излишна драматизация и истерия. Няма линейка, викаш едно такси и я караш. Сложили я в изолатор, ми много ясно. Няма направен PCR, при здравите ли да я сложат. Чакали били 3 часа, ми че по толкова се чака за прием... Специално отношение за никой няма. Това е положението.
6
1
 
27
 
! Отговори
промо преди 3 години
хаос - цялата държава е в ХАОС , видимите резултати на ГЕРБ
5
8
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Никой не му е мисия в живота да се разправя с пациенти, да си крещи с някого или да се излагана всевъзможни проверки.С какъв тон и по какъв начин да ви се обясни, че има линейки и легла, НО НЯМА ПЕРСОНАЛ.Не смогват. И като виждаш, че не смогват, чий го искаш?Колкото и да биеш едно магаре, няма да стане на Ферари.Най-много и без него да останеш
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна анархия и те си правят каквото си искат оправданието било ниски заплати и никаква наказателна отговорност за небрежност дори съвест нямат какво искате в тая държава
3
1
 
20
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Както каза г-н Биков сутринта по новините, всичко въври по план.
2
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, значи... Всички виждат, че нямаме линейки. След като жената може да се движи не виждам какъв е проблема сина й да я закара. Като няма кола, може да ползва такси. Какво като е с диабет и незнам какво си? Че има ли здрави хора в тази държава? Постоянно се тръби, че здравната система не издържа.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато гласувате за мутри ще е така