Медиците "за" локдаун: Глътка въздух за системата, издишаме!

Всички здравни специалисти са подложени на голям натиск
25 ное 2020 13:50,
26

Локдаунът ще бъде глътка въздух за здравната система. Това заяви председателят на БАПЗГ Петя Недкова в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

След Българския лекарски съюз, и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи подкрепи по-строгите мерки за овладяване на пандемията, които предлага министърът на здравеопазването.

"Самите реформи в здравната система не могат да бъдат направени без хора, за което по официални данни, не се взеха мерки. Всички специалисти по здравни грижи са в в недостиг", заяви още Недкова.

По думите ѝ реформи не могат да се правят само с легла, а чрез хора.

"Допълнително тази ситуация е утежнена със средната възраст на медицинските сестри, но и всички други специалисти. От години искаме предвидимо, дългосрочно решение за нашите проблеми. За съжаление всичко се прави на парче", допълни здравният специалист.

Според Недкова всички здравни специалисти са подложени на огромен натиск.

"Във времето пропуснахме страшно много. Не виждам по какъв начин ще се овладее ситуацията", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите й, за да останат специалистите в системата, трябва заплатите да бъдат по-високи, а освен заплащането е важно и отношението към медиците.

"Системата просто издиша", заяви Недкова на финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
11
 
! Отговори
Стар(ш)а мед.сестра преди 3 години
Не е важно колко голяма ти е пенсията. Важното е колко дълго време ще я получаваш.