Медиците "за" локдаун: Глътка въздух за системата, издишаме!

Всички здравни специалисти са подложени на голям натиск
25 ное 2020 13:50,
26

Локдаунът ще бъде глътка въздух за здравната система. Това заяви председателят на БАПЗГ Петя Недкова в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

След Българския лекарски съюз, и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи подкрепи по-строгите мерки за овладяване на пандемията, които предлага министърът на здравеопазването.

"Самите реформи в здравната система не могат да бъдат направени без хора, за което по официални данни, не се взеха мерки. Всички специалисти по здравни грижи са в в недостиг", заяви още Недкова.

По думите ѝ реформи не могат да се правят само с легла, а чрез хора.

"Допълнително тази ситуация е утежнена със средната възраст на медицинските сестри, но и всички други специалисти. От години искаме предвидимо, дългосрочно решение за нашите проблеми. За съжаление всичко се прави на парче", допълни здравният специалист.

Според Недкова всички здравни специалисти са подложени на огромен натиск.

"Във времето пропуснахме страшно много. Не виждам по какъв начин ще се овладее ситуацията", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите й, за да останат специалистите в системата, трябва заплатите да бъдат по-високи, а освен заплащането е важно и отношението към медиците.

"Системата просто издиша", заяви Недкова на финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Фъзи преди 3 години
Взехте хляба на хората! Бог да ви накаже! Подкупиха ви да лъжете, че лекувате! Колко хора умряха от пневмония,инфаркти инсулти а вие знаете само COVID19! За това ли учихте? Нека всяка хапка да ви заседне на гърлото !
20
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Евала на всички лекари,които лекуват и рискуват живота си ,това са истинските лекари!Независимо дали са в болници или поликлиники!А всички вие лични лекари,които се изпокрихте и "лекувате" по телефона не сте никакви лекари,вземете пример от колегите си,които не изоставиха пациентите .
19
0
 
3
 
! Отговори
Анти преди 3 години
Време е за още и още натиска върху Вас, смрадливи хекимини. Цял живот просихте парици и почерпки от хората. Нека сега Ви се разкатае фамилийката хекиминска. Дано изпукате от ковид, холера, чума, рак и всякакви гадни болести.
18
0
 
4
 
! Отговори
Рр преди 3 години
Сега ви се е времето,в което да се представите като истински лекари...за това сте учили,заслужете уважението на обществото,това са функционалните ви задължения
17
1
 
3
 
! Отговори
аноним преди 3 години
За това сте учили,да лекувате народа:)
16
0
 
6
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Ами не работете в 2 частни и една държавна болница, едновременно !
15
3
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До ГосТАре, бегай от тука бе, наркоман.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Системата издиша от 30 години. То не бяха поръчки за 400 лв парчето медицински уред, а то струва 8 лв, то не беше източване на касата с измислени пътеки и манипулации, човек като си види епикризата почва да се чуди негова ли е, източени пари за лечение, а същевременно получено лечение - нулево. Човекът умря от вода в дробовете пред болницата , 30 мин. след изписването без никакъв корона вирус. След получено лечение и усвоени пари. О след цялото крадене само 200 кислородни апарати в цялата стран
13
2
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Лекарите трябваше много по рано да се организират сами (защото ония готованци от синдикатите са абсолютни *** на търгашите нарекли се бизнес) и да заплашат с колективна оставка при липсата на противоепидемични мерки.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдишайте въздух от наргилето на кръчмарите.
11
11
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Какво затваряне ще си докарате през януари, просто не е истина. Като ви отпусна за Коледа и Нова година, пак ще оплекате нещата. Ама яко ще ги оплескате. И ще ви затворят не до март, а докато не дойде ваксина. А ваксина ще има най-рано в края на април, началото на май. Пролетта се подигравахте на Мутафчийски, обаче всичко, за което ви предупреди тогава, сега се случва 1:1.
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия все плачат вируса идвал на парчета, абе стига сте ревали ако трябва и без пари ще спасявате хората, какви лекари сте вие бе. Хората дойдоха доброволци 1 доброволец работи за 20 лекари. Еми изнесете се на някъде и да си внесем лекари от Украйна и Македония.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще има място за следващите жертви на кръчмарите?Кръчмарите трябва да работят. Без кръчмарите си правят сметката. Дайте въздух на кръчмарите. Кръчмари или здраве - изберете сами!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Системата просто издиша", заяви Недкова на финал.Тя е изидишала отдавна, ама много им се услажда на всички да дърпат от здравните вноски, затова още не сме я погребали. Като един дето го четох по новините преди време, че закопал майка си в задния двор, че да продължи да й взима пенсията... при здравната ни система е горе-долу сходна ситуацията.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмарите искат да продължат да пращат болни на здравната система.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдауна не е панацея във Италия и Испания имаше локдаун във същото време във Швеция и Беларус хората си живееха нормално и какво стана ? СЗО предписват маски и ама ги предписват толкова, колкото все нещо трябва да предпишат за да не изглеждат безпомощни и да се опозорят че не знаят какво трябва да се прави. Хаоса започна от СЗО.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е министърът да забрани внасянето на храни и вещи в болниците.Напразно се харчат пари за дезифектанти.Влиза някой в болница.За 5 дни няма никаква възможност да умре от глад.Ако не иска да яде болнична храна, няма да яде и буламач в мазно бурканче,внесено отвън.Но с това сополиво бурканче се внасят и кубици вируси.,, Загрижените,, роднини просто искат да довършат човека.
4
1
 
4
 
! Отговори
ахмед доган преди 3 години
и от утре хоп цифрата стана 1000 заразени
3
7
 
12
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Медици, за това сте учили. То е все едно моряка да се жалва от ураганите и бурите през които минава.
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете малко това разхождане.Увеличете глобите за неспазване на мерките.Увеличете разяснителната работа,че хората изобщо не умеят да се пазят, даже и да искат.