СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота

Процесът е трудоемък, но се следи внимателно
25 ное 2020 20:52, Нели Христова
86
СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу Ковид-19 няма да има странични действия, които да застрашават населението. Това уверение на румънския представител в Световната здравна организация (СЗО) доктор Александру Рафила публикува на първа страница днес в. "Ромъния либера".

Професор Рафила даде тези уверения на пресконференция в град Плоещ в качеството на кандидат за народен представител от опозиционната Социалдемократическа партия за парламентарните избори на 6 декември, уточнява вестникът.

Доктор Рафила каза, че става дума за много трудоемък процес, който държи сметка за всички научни доказателства, получени от клинични изпитания с участието на десетки хиляди хора. "Не стои проблем тези ваксини да имат някакви странични действия, които да застрашават здравето на хората", заяви Александру Рафила. Той обърна внимание, че "от тези ваксини и успехът на кампанията по ваксиниране зависи в голяма степен подновяването на функционирането на държавата".

В. "Гъндул" цитира изявление на кмета на Букурещ Никушор Дан във връзка с масовото тестване за Ковид-19. "За да тестваш два милиона души с ПСР тестове, ти трябват 100 милиона евро. Нямаме тези пари!", заяви кметът на румънската столица. Никушор Дан каза, че правителството е поръчало три милиона бързи тестове, одобрени от СЗО, които са много по-евтини, но които, за съжаление, още не са пристигнали в Румъния, пише "Гъндул".

В. "Евениментул зилей" цитира друго изявление на Никушор Дан - за леглата в интензивните отделения. Броят на леглата за интензивна терапия в букурещките болници ще бъде увеличен в разумни срокове, увери кметът на румънската столица. Дан призна, че отделенията за интензивна терапия са подложени на много голям натиск заради големия брой случаи на Ковид-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
Марш от тука! Само на ваксинки ще ми станете!
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да съм умрял, отколкото ваксиниран. Ще гледам да взема поне един *** с мен.
28
20
 
13
 
! Отговори
Пухче преди 3 години
Българския мъж има телесложение на кралски пингвин, месата стърчат от всякъде, закриват вече чучурчето изцяло. Пие съмнителна парцуца домашнярка, пуши по кутия третокаествени цигари на ден, без хляб не може да се нахрани, боб, сланина, пръжки, създърма, шкембе. Сирене за 4 лв., разредено вино от мухлясали джибри, вафли, сухи пасти, кренвирши, безалкохолни за по 60 ст, маргарин, фаст фууд, свят да ти се завие. За спорт му е да качи стълбите ако асансьора е разваленОбаче не, ваксините са вредни
27
4
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Е откъде знаете след като на са тествани върху хората???!!!
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да са прави, стерилизацията не застрашава живота.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау *** си ти, макар че ме съмнява да си чел произведението В КОЕТО Е ОПИСАН ТОЗИ ГЕРОЙ, ЗАЩОТО АКО БЕШЕ ГО ЧЕЛО ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ТОЙ НЕ ОЛИЦЕТВОРЯВА НАРОДА А ТОГАВАШНИТЕ МУТРИ И ТЪРГАШИ, но ти откъде да знаеш това. Чукча не читател, чукча писател. Преброявай си минусите от време на време.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Така е, движим се точно по Оруел. Вече обсъждат биометрични гривни за населението, колкото да посвикнем с 24/7 проследяване преди чипа.От Световния икономически форум в прав текст обявиха Четвъртата индустриална революция. Май наистина ще е най-добре да се оттеглим в разни планински селца и да си припомним как се обработва земята.
23
3
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Страничното действие е по-тежко прекарване на корона. Аз нянма да си сложа такава ваксина. Нне боледувам и не ми и трябва.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мяу Трябва да изгоним трола от мола.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо нито филантропите нито въпросната организация не отговарят директно на въпросите. Може би защото журналите не им ги задават. Ваксините и тестванията "чипират " ли хората и изледват ли за някакви пъклени цели биологичния материал който са взели.. Защо ръководителите на тези две звена не само че не се ваксинират ами не се и тестват за вируса те над другите хора ли стоят. Медиите защо никога не ги питат такива неща. Заглавието не ме устройва не е достатъчно това да остане човек жив но без права
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За коя точно ваксина става въпрос? Те вече са няколко.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами и Парацетамол пият много хора, но аз ако изпия директно в спешното в шокова. Ако изобщо дойде линейка...Определено във ваксините няма билков екстракт и водичка
18
4
 
11
 
! Отговори
мяу преди 3 години
До Баусатанистчето пак се появи
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вярвам на СЗО ,повече отколкото на Господ .Те са създали панацеята на живота живата вода под формата на ваксина ,за която копнеят милиарди хора.О всевишни СЗО дай ни ваксината .Искаме ваксина веднага !Тук и сега молим те като на Господ спаси ни СЗО от чумата на века давай ваксините!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BoJo се срещна с Бил Гейтс и още 10 чеърмен икзекютив офисъри на фарма компании да обсъдят рол-аута на ковид-19 ваксината в Юкей-откриване на центрове за ваксиниране в спортни арени и зали, шопинг центровете, а на военните е възложено да контролират масовото ваксиниране на британските тела. Дефенс министърът на Юкей обяви, че се създават хладилни складове -70C за съхранение на ваксините доставяни от производителя в Белгия което се определя като най-голямата логистична операция в Юкей след WW2.
15
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия наскоро прие закон за защита на населението и държавата според който полицията трябва да съдейства при масовото ваксиниране ако някой откаже да се ваксинира.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез пък... те създателите на ваксината не знаят дали ще има странични ефекти и бягат от всякаква отговорност като дявол от тамян - СЗО обаче знае. Хахахах. Чудо, чудо.Между другото в момента тече разследване дали противогрипните ваксини не са направили възрастните в Италия по-податливи към КОВИД. Така че не се знае дали тая ваксина пък няма да ни направи по-податливи към нещо друго. Рано е за заявки. Вие си се ваксинирайте с набързо направена ваксина, аз съм пас.
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълнителният директор на Австралийската авиокомпания Qantas Airways е обявила план да изисква задължителна ваксинация за пътници по международни линии. Според компанията подобна политика ще бъде наложена в цял свят от всички авиокомпании. Авиокомпаниите по света са приели радушно идеята и се готвят за приемат мерки в тази насока.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сички ки умрем.
11
3
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ако човеците не се научат да мислят, за това което чувстват, то нищо не би ги спасило.