Мартин Заимов: Светът го очаква това, което стана в България през 1996 г.

Икономиката стъпва на човешки живот, заяви той пред Bloomberg TV Bulgaria
26 ное 2020 18:45, Анисия Иванова
231
Мартин Заимов: Светът го очаква това, което стана в България през 1996 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хората искат да живеят в сигурна среда, предпочитат сигурността, но светът не е устроен така. Неминуемо ни очаква сериозна криза. В света ще се случи това, което се случи в България през 1996 г. Това прогнозира Мартин Заимов, финансист и съосновател на „Генератор“, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската и световната икономика са изключително диверсифицирани и по време на криза има хора, които отбелязват печалба.

"Това, което се случи преди 10 години, което наричаме „голямата криза”, не е спирала. Представете си един балон и централните банки започнаха да наливат в него вода, но това не означава, че балонът е здрав“, коментира Заимов в разговор с водещия Христо Николов.

Повод за гостуването на Мартин Заимов беше предстоящото му участие в най-голямото финансово и инвестиционно събитие за България и региона Investor FinanceForum на 3 декември, където той ще се включи с коментар в панела за макроикономическата обстановка в страната и възстановяването на икономиката след коронакризата.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria Заимов заяви, че икономиката не съществува сама за себе си, а всичко което се обсъжда с цифри, стъпва на нормалния човешки живот.

По думите му цифровизацията добавя една нова дименсия за икономиката, а за да има добро управление, зад него трябва да стоят хора.

Относно фискалните стимули и планираните инвестиции за съживяване на икономиката Заимов заяви, че „въпросът не е в харченето, а какво се прави и как се прави“.

„За да стане нещо добре, преди да стигнем до харченето на пари, трябва да сме наясно какво правим и как искаме да го направим“, коментира Заимов.

Експертна дискусия по темата за макроикономическата обстановка в страната и очакванията от глобалните финансови пазари очаквайте на конференцията Investor FinanceForum. Тя ще започне на 3 декември от 12 часа и ще се проведе в хибриден формат – в съчетание на онлайн дискусии и телевизионно студио, които ще се излъчват на живо в каналите на Investor Media Group – Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg и Bgonair.bg. Още за темите и участниците може да разберете на https://financeforum.investor.bg/, където може да се регистрирате за събитието.  

Цялото интервю на Мартин Заимов в „Бизнес старт“ може да гледате ТУК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заимов прогнозира световна хиперинфлация ! Това е възможно само след световна война, а по време на икономическа криза обикновено има дефлация , както беше 2009 - 2015 г., въпреки напечатаните стотици милиарди .
216
13
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Няма как на света да се случи това от 1996г защото света не го управляват Р.Гечев, Р.Овчаров и Жан Виденов. Да изнесат житото до грам и да няма хляб в магазина..... гадове!!!
215
2
 
15
 
! Отговори
Не съвсем така преди 3 години
Това което не каза Заимов, е че харченето на парите вече не помага защото всичко което се напечата отива накря в едни и съши корпорации под формата на дивиден, печалба, офшорни сметки, фондовата борса все места където парите излизат от оборот, окрупняват се, осигуряват власт, но НИКОГА не стигат и не влизат дефакто в стопанския оборот. Това се получи откакто за банките спестителя не важен защоти фед и ецб печатат.
214
3
 
7
 
! Отговори
мими преди 3 години
До АнонименНапълно си прав. Китайците се справиха с короновируса и икономиката си оправиха. Нострадамус - жълтата раса ще завладее света.
213
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
213 ти и партийките ти сте без значение. Бойко е подчинен на Меркел, а Меркел си отива. Джеримайндеринга и тинк танковете на костоваците никога няма да са на власт вече. Китай идва, защото е победител и разните мустафи и фобии и призраци нямат значение.
212
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е номер едно. Тайван си е китайски. Светът го очаква китайско лидерство. Има два варианта, но де факто е само един. Американците ще пробват втория, да докарат пак криза като Голямата депресия, но няма да се получи. Китайците не им дреме от злобеенето и американските маймунджалъци. Но ако прекалят винаги могат да им изиграят едно кунг фу, от което ще последва американска депресия, ще катализират неизбежното така или иначе.
211
2
 
9
 
! Отговори
запомнете преди 3 години
1.Банкови пирамиди2.Кредитни милионери3.ПриватизацияСхемата е с цел да се получи хиперинфлация и да се стопят дълговете на кредитните милионери, които нямат намерение да връщат парите.До ден днешен се спори защо Луканов беше застрелян 2 дни след като каза, че главата му е като компютър и помни на кого е дал пари от банките. Всичко се знае от службите. Защо се прикрива истината до сега и защо не се е разкрило кой ликвидира Луканов? Защото светът го очаква това, което се случи 1996 в България.
210
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заимов тънко играе за Бойко. Напомня за 96г. т.е. за Жан Виденов т.е. за БСП. Казва ви какво ще стане ако гласувате за БСП! Но се иска малко мозък, нали разбирате!
209
8
 
7
 
! Отговори
3 фалита България преди 3 години
БСП фалираха България 3 пъти за 15 години.Унищожени са спестяванията на огромното мнозинство от българите, но са стопени дълговете на т. нар. кредитни милионери, взели пари от банките, без да имат намерение да ги връщат. На 10 януари 1996 Народното събрание отхвърля втория вот на недоверие срещу кабинета Виденов, при което напрежението нараства. СДС организират множество протести срещу Виденов и настояват за оставката на министър-председателя. -БАНКОВИ ФАЛИТИ-КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ-ПРИВАТИЗАЦЯ
208
1
 
9
 
! Отговори
1996-1997 преди 3 години
В периода януари началото на февруари, 1997 г. България изпада в дълбока политическа и финансова криза. Големите градове са обхванати от протести, блокирани са пътища и улици, страната изпада в хаос. В началото на февруари България е изправена пред хиперинфлация, след като за по-малко от два месеца цената на един щатски долар от 500 достига до 3000 лв. Инфлацията вече е 300%. За периода от април до октомври фалират 15 банки. Унищожени са спестяванията на огромното мнозинство от българите.
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
207Пътят на коприната възниква през 2 век пр.н.е. за обслужването на военни и политически цели на Китай. Хората научават за стоките, които се произвеждат в другите райони и започват да обмислят възможности за доставянето им. Коприната, която била много ценена от персите и от римляните, поставя началото на търговията със стоки по Пътя на коприната.
206
2
 
2
 
! Отговори
Невиц преди 3 години
Американски университет е този в който китайски професори преподават на китайски студенти.Съединените щати отнеха повече от 1000 визи на китайски граждани към 8 септември, заяви говорител на Държавния департамент, предаде Ройтерс. Това е част от усилията на администрацията на Тръмп да блокира влизането на студенти и изследователи от Китай, за които се смята, че имат връзки с китайските военни.
205
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Зависими,от вас рософилните очаквам да се върнете до времето на Римската Империя и Цезар за да докажете счупените си опорки. Кога?
204
3
 
2
 
! Отговори
Зависими преди 3 години
През 1835 мексиканският президент ген. Антонио Лопес де Санта Ана предложил нова конституция, с която трябвало да се отмени робството, от което зависела прехраната на много американски заселници. Освен това, за да ядоса още повече заселници, той насилствено довежда нелегални емигранти от пограничните щати и им дава земите на заселниците. Тази политика въдворила недоволство сред жителите на Тексас и станала причина за Войната за независимост.
203
5
 
1
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Байдън, Обама, Тръмп и Бил Гейтс се редят на опашка да пратят децата си в рушки университети.
202
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След революцията от 1917 всъщност се установява управление на маргиналите- работници, селяни, неграмотници и всякаква гнясс се докопва до властта. След 100 години резултата е, че са маргинална територия, която има съвсем ограничено регионално влияние. А в началото на 20 век бяха с потенциала да станат нещо повече. Да си ядат атомите!
201
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 202А щерката на Лавров - в Ню Йорк. Плюе на росията.
200
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така онзи ден е преди твоето вчера на елцин. Руснаците са в по върха. Ти не си. По цял ден се занимаваш да ги хейтиш. Което само по себе си е показателно. Америка е на колене. Даже пред руснаците. И да сложиха ти президента, нали така ти казаха?
199
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 200,Кога па да е бил онзи ден. Рософилните са изостанали с десетилетия това е нормално за тях. Вместо да си отворят очите се заряват с историята и Великата Рювюлюцюя. Наздраве друзя! Някой ден ще откриете топлата вода!
198
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 198Кога да е бил онзи ден? Преди 80 години.