Борис Джонсън не изключва локдаун за Нова година

"Да не бъде вдигнат кракът от гърлото на настъпения звяр"
Обновена: 27 ное 2020 08:22 | 27 ное 2020 08:10, Елка Василева
15
Борис Джонсън не изключва локдаун за Нова година
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън не изключи възможността за локдаун за Нова година, ако британците отстъпят в борбата срещу коронавируса, а неговият главен медицински съветник предупреди хората да не прегръщат възрастните си роднини по Коледа, предаде БНР.

Англия излиза от пълна карантина на 2 декември и премиерът образно заяви на специална пресконференция по този повод, че "целта му сега е да не бъде вдигнат кракът от гърлото на настъпения звяр".

"Ако отстъпим отново, ще загубим контрол над вируса и това ще ни върне към локдаун за Нова година", допълни Джонсън.

Още по темата

Изказването му идва след оповестяването на това кои райони в каква местна карантина ще бъдат по тристепенната скала след 2 декември. А новата схема показва, че 55 милиона британци или почти цялото население ще попадне в двете най-високи степени, които забраняват контакти между семейства по домовете.

Ограниченията обаче ще бъдат вдигнати за цялото Обединено кралство около Коледа, като ще се позволи събиране на до три семейства на едно място и ще падне забраната за пътувания в рамките на пет дни.

Главният медицински съветник на правителството професор Крис Уити призова хората да избягват физически контакти през този период. Мерките ще бъдат преразглеждани на всеки две седмици, което означава, че преди Коледа може да има промени в степента на карантината в някои райони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо, и те като го чуят, та ще се заслушат...Глей кво става на 2-ри, ще бесуват по хоремаците като изтървани, та пушек ще се вдига, а женорята ще хукнат като шантави да мърсуват където им видят очите. Те едва чакат да дойде 2-ри и да хукнат като изоглавени, а рошавия турчин мисли да ги заключва пак.Народът е стадо овце. Това е.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 и 11"да ползува" - Пиши на български, а не на "смесен" руски!!!
7
4
 
1
 
! Отговори
Фин преди 3 години
До 666Значи съм прав, тъжна картинка сте! Иначе забележката за неграмотност е типична проява на нещастен, страхлив и комплексиран типаж булгаристанец. Това че съм написал три държави с малки букви и хоп ***. Дано да си ***, който разлайва кучета, щото иначе наистина си мъка.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия цирк ще е, когато бай-местен-*** осъзнае, че повече няма да ходи у моло.
5
7
 
5
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Никогаповече няма да живеете, запомнете. В момента, в който изчезне КОВИД ще дойде друго. ЛОКДАУН завинаги... и сами си го искате...
4
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 3 години
До Фин до 1Седнал неграмотния да обсъжда кое е тъжно и кое не!!!Ти със сигурност и четеш така както пишеш-неграмотно,затова не си наясно ,че Китай,Виетнам и Тайланд се справиха с проблема с дисциплина,и носене на отговорност за другите,не само за себе си.
3
7
 
4
 
! Отговори
Фин до 1 преди 3 години
Наистина е тъжна картинка човек, който смята парцалите на зурлата са нещо, което може да спре епидемия. Да не говорим за хората, които смятат, че китай, виетнам, тайланд и много други в тази част на света, нямат сериозни проблеми заради носене на маски.
2
7
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
А ти как разбра ,че е минал през "АДА"? Или това ,което е в твоята глава е реалността? Истински български ,дървен философ!!!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в началото беше привърженик на Мангъровщината!След като премина през ада на Ковида,,,обърна плочата" на 180% ,като нашата Корнелия -запя друга песен.И това се случва със всеки противник на маските,но трябва да го изпитат и ако оцелеят.....??? Но някои не оцеляха.