Ким Чен Ун реагира с ярост и екзекуции на кризата, причинена от COVID-19

Той е поръчал най-малко две екзекуции през последните 3 месеца
27 ное 2020 21:37, Нели Христова
136
Ким Чен Ун реагира с ярост и екзекуции на кризата, причинена от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Кризата, причинена от коронавируса, не се хареса на нито един световен лидер. Но в Северна Корея, под натиска на пандемията и болната икономика, Ким Чен Ун не реагира с мерки и рационални решения, а с ярост. През последните три месеца той е наредил да се извършат поне две екзекуции, съобщават от разузнавателната агенция на Южна Корея, цитирана от The New York Times.

Още по темата

"Ким Чен Ун предприема ирационални действия", заяви депутатът Ха Тае-Кюнг. "Той излива гнева си прекомерно и въвежда мерки, зад които няма здрав разум."

Ха разкри, че търговец на чуждестранна валута е екзекутиран в края на октомври, докато служител на митнически пункт на китайската граница е екзекутиран през август, тъй като не е спазил строгите правила за вноса, предназначени да предотвратят влизането на коронавирус в страната.

"Ключови служители са изправени пред строго наказание и дори екзекуция за неспазване на правилата за борба с вируса", каза Тае-Кюнг. Разбира се, истиността на сведенията на южнокорейските разузнавателни служби трудно може да бъде проверена от независими източници. Информационните потоци от потайната Северна Корея са много ограничени и информацията не винаги е напълно точна.

Но експертите твърдят, че Ким Чен Ун е под голям натиск след затварянето на китайската граница в началото на годината, тъй като коронавирусът се разпространява по целия свят. Търговията с Китай обикновено се разглежда като икономически спасителен път за Северна Корея, но този спасителен пояс е спукан за неопреден период от време. Обемът на търговията на КНДР с Китай е спаднал със 73% през първите три тримесечия на 2020 г. в сравнение със същия период на миналата година, се казва в доклад, публикуван в петък от Корейската международна търговска асоциация в Сеул.

Опасявайки се от ефектите на вируса, Северна Корея създава буферни зони по границата с Китай и предупреждава, че гражданите, влизащи без разрешение, ще бъдат застреляни на място. Мярка, осъдена като "сериозно нарушение на международните права на човека" от Human Rights Watch.

СЗО заяви, че все още няма потвърдени случаи на коронавирус в Северна Корея към 5 ноември, въпреки че независимите медицински експерти са скептични, че вирусът не е успял да влезе в страната.

Ха Тае-Кюнг заяви, че цените на захарта и подправките в Северна Корея са се увеличили четири пъти, тъй като вносът от Китай е спрял, докато цели градове и дори провинции, предимно близо до границата, са били поставени под временнен локдаун този месец след разкритата контрабанда на чуждестранна валута и откриването на чужди стоки.

Според него примерите за "параноя" у лидера на Северна Корея, свързани с рисковете от коронавируса, включват отказ да приеме 110 000 тона оризова помощ, предлагана от Китай, и решение за забрана на риболова и производството на сол в севернокорейските води поради опасения, че морската вода може да бъде замърсена с COVID-19.

Ха добави, че КНДР се е опитала да проникне в компютърната мрежа на южнокорейски производител на лекарства, разработващ ваксина срещу коронавирусът, но опитът е провален.

Един от служителите в Microsoft обясни в публикация в блога си по-рано този месец, че Северна Корея и Русия през последните месеци са се насочили към "седем известни компании, пряко ангажирани с разработката на ваксини и лечения" за COVID-19 по целия свят.

Междувременно депутатът от управляващата партия в Южна Корея Ким Бюнг-Ки, отбеляза, че Северна Корея не е споменала нито дума за изборите в САЩ, а това сигнализира загриженост в Пхенян заради победата на Джо Байдън.

Северна Корея е заповядала на чуждестранните си мисии да не реагират или да не споделят лични мнения относно изборната победа на Байдън, като предупреждава, че ръководителят на мисията ще поеме отговорност по всички съответни въпроси", разкрива той. Режимът се притеснява, че по-добрите отношения на страната с Доналд Тръмп ще бъдат обезсилени, и че Вашингтон ще се върне към подхода на "стратегическо търпение" от епохата на Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
7
 
! Отговори
Пернишката секта преди 3 години
Ким Чен Ун е пеленаче пред Гешев и Борисов явно извращенията с хора са в тяхната кръв по рождение!Ще ви падне шапката само ако знаехте!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18В Русия запалиха жива бременна жена, пияници се напиха и изядоха кучето си за мезе, наводниха света с ***, пият препарат за вана. И какво? Злото е навсякъде по света. Хората са нещастни заради сбърканите социални системи и порядки.
20
6
 
8
 
! Отговори
АналЛизатор преди 3 години
Хе хе хе, статиите ви за СК стават все по- обемисти и все по- драматични. Ко да прайш, безсилие. Освен да му пръцуцнете на к.. на Ким, друго не можете. На всичко отгоре преписвате западни пасквили писани в стил Стивън Кинг. А бе тоя да не са го взели на хонорар да пише хорър статии за новинарските емисии? Това не може да са данни от разузнаване, че дори да е южнокорейското!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уууу, много лош. Евтина пропаганда.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов: "Такава криза се задава, толкова тежки времена се задават..."!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Събуди се ве, гнусен българомразец. Какви работи пишеш? Изпаднал си е еврейски делириум. Защо пишеш на български?
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16-годишно момиче ограби 86-годишна жена в София
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея е световна икономическа и военна сила с която дори САЩ са принудени да се съобразяват, докато България е мизерстваща страна от третия свят без никаква икономика, която всички подритват с презрение.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо, едва ли има решения от лидер в света, които да се вземат еднолично. Дори Наполеон пише в мемоарите си, че много рядко е можел да взема самостоятелни решения. Зад този лидер винаги има група от хора или икономически кръгове.Мен Прасчо много ме кефи с непукизма си, обаче гледам, че последните години наистина напълня много, освен това е заклет пушач, така че скоро оная кобра сестра му може да застане като президент на С. Корея.
13
6
 
16
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Саудитска Арабия закла журналист в свое посолство в друга държава и после го превърна в каша като ползва сярна киселина и го пусна в канализацията. Ама на медиите постоянно Северна Корея им е в ума.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно - ким взима строги мерки срещу разпространението на корона вирус за разлика от насЧест и адмирации - голям дьржавник
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 Хубаво е да се събуждаш понякога. И аз не харесвам ЕС, но в Северна Корея в оригинал пасат трева.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възрастни мъж и жена са открити мъртви в семейната си вила край Шумен.
9
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина може само да мечтае за стандарт на живот както в Северна Корея.
8
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Само 2 екзекуции за 3 месеца?Явно Малкият Ким съвсем се е размекнал...
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу цели две екзекуции ...тц тцМигрантите на Меркел и Макрон, колко европейци убиха и изнасилиха през последните 3 месеца?
6
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
"съобщават от разузнавателната агенция на Южна Корея, цитирана от The New York Times"Още тук трябва да ви светне червената лампичка за "ВНИМАНИЕ! ПРОПАГАНДА!"
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бауганче,добре ли сте?
4
12
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации, МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН! Най-великият ръководител и държавник в света ! Великите му дела ще отекват във вечността ! Жив и здрав !
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободни съчинения.