Ким Чен Ун реагира с ярост и екзекуции на кризата, причинена от COVID-19

Той е поръчал най-малко две екзекуции през последните 3 месеца
27 ное 2020 21:37, Нели Христова
136
Ким Чен Ун реагира с ярост и екзекуции на кризата, причинена от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Кризата, причинена от коронавируса, не се хареса на нито един световен лидер. Но в Северна Корея, под натиска на пандемията и болната икономика, Ким Чен Ун не реагира с мерки и рационални решения, а с ярост. През последните три месеца той е наредил да се извършат поне две екзекуции, съобщават от разузнавателната агенция на Южна Корея, цитирана от The New York Times.

Още по темата

"Ким Чен Ун предприема ирационални действия", заяви депутатът Ха Тае-Кюнг. "Той излива гнева си прекомерно и въвежда мерки, зад които няма здрав разум."

Ха разкри, че търговец на чуждестранна валута е екзекутиран в края на октомври, докато служител на митнически пункт на китайската граница е екзекутиран през август, тъй като не е спазил строгите правила за вноса, предназначени да предотвратят влизането на коронавирус в страната.

"Ключови служители са изправени пред строго наказание и дори екзекуция за неспазване на правилата за борба с вируса", каза Тае-Кюнг. Разбира се, истиността на сведенията на южнокорейските разузнавателни служби трудно може да бъде проверена от независими източници. Информационните потоци от потайната Северна Корея са много ограничени и информацията не винаги е напълно точна.

Но експертите твърдят, че Ким Чен Ун е под голям натиск след затварянето на китайската граница в началото на годината, тъй като коронавирусът се разпространява по целия свят. Търговията с Китай обикновено се разглежда като икономически спасителен път за Северна Корея, но този спасителен пояс е спукан за неопреден период от време. Обемът на търговията на КНДР с Китай е спаднал със 73% през първите три тримесечия на 2020 г. в сравнение със същия период на миналата година, се казва в доклад, публикуван в петък от Корейската международна търговска асоциация в Сеул.

Опасявайки се от ефектите на вируса, Северна Корея създава буферни зони по границата с Китай и предупреждава, че гражданите, влизащи без разрешение, ще бъдат застреляни на място. Мярка, осъдена като "сериозно нарушение на международните права на човека" от Human Rights Watch.

СЗО заяви, че все още няма потвърдени случаи на коронавирус в Северна Корея към 5 ноември, въпреки че независимите медицински експерти са скептични, че вирусът не е успял да влезе в страната.

Ха Тае-Кюнг заяви, че цените на захарта и подправките в Северна Корея са се увеличили четири пъти, тъй като вносът от Китай е спрял, докато цели градове и дори провинции, предимно близо до границата, са били поставени под временнен локдаун този месец след разкритата контрабанда на чуждестранна валута и откриването на чужди стоки.

Според него примерите за "параноя" у лидера на Северна Корея, свързани с рисковете от коронавируса, включват отказ да приеме 110 000 тона оризова помощ, предлагана от Китай, и решение за забрана на риболова и производството на сол в севернокорейските води поради опасения, че морската вода може да бъде замърсена с COVID-19.

Ха добави, че КНДР се е опитала да проникне в компютърната мрежа на южнокорейски производител на лекарства, разработващ ваксина срещу коронавирусът, но опитът е провален.

Един от служителите в Microsoft обясни в публикация в блога си по-рано този месец, че Северна Корея и Русия през последните месеци са се насочили към "седем известни компании, пряко ангажирани с разработката на ваксини и лечения" за COVID-19 по целия свят.

Междувременно депутатът от управляващата партия в Южна Корея Ким Бюнг-Ки, отбеляза, че Северна Корея не е споменала нито дума за изборите в САЩ, а това сигнализира загриженост в Пхенян заради победата на Джо Байдън.

Северна Корея е заповядала на чуждестранните си мисии да не реагират или да не споделят лични мнения относно изборната победа на Байдън, като предупреждава, че ръководителят на мисията ще поеме отговорност по всички съответни въпроси", разкрива той. Режимът се притеснява, че по-добрите отношения на страната с Доналд Тръмп ще бъдат обезсилени, и че Вашингтон ще се върне към подхода на "стратегическо търпение" от епохата на Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
3
 
! Отговори
аноним преди 3 години
ДО НОМЕР 95ТЕЗИ ПЛЮЕНЕ СРЕЩУ КИМ СА ДЕЛО НА ЦРУЗАПОЧНА СЕ ПОДГОТОВКАТА ЗА НАПРЕЖЕНИЕ В СВЕТАЦРУ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТКОЛКОТО ПО ВЕЧЕ НАПРЕЖЕНИЕ В СВЕТА -ТОЛКОВА ПО ГОЛЕМИ ДВОРЦИ ЗА ХОРАТА КОИТО ИЗБРАХА БАЙДАН
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия нашите медии до скоро тръбяха че е умрял, сега това. Как да им вярва човек?
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че ми казаха, че да знам истината. Нашите мерки били рационални и правилни.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирос немааа!
98
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на това момче най-големият политик нека складира и увличава броя на тежките междуконтинентални ракети носители на ядренно оржие,и един ден да нанесе удари срещу гнездото на звяра банкеро-глобалист сащ и марионетнят му придатък наречен евросъюз.
97
1
 
5
 
! Отговори
Аристотелович преди 3 години
ярост и екзекуции--добро име за филмова екшън поредица
96
5
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Месеци наред четях как бил умрял... според южнокорейски и американски "добре осведомени" личности. Сега пък не бил умрял, бил жив и здрав, ама режел глави наред.
95
6
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Ами как няма даим повреди мозъците на Южно корейците като три пъти във годината правят гей паради по примера на ЕС и САЩ и практикуват *** идеологията на свойте господари от отвъд океана .
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повярвахме , че е така щом от - Южна Корея са казали
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родните комунофашисти обичат да въздишат по батюшки със здрави десници, но осъзнават ли, че би трябвало те първи да намажат въжето...
92
2
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
СК и ЮК,източна и западна Германия ,северен и южен Виетнам , христоматийни примери кой обществен строй е по добър.Още Ленин на времето е прозрял че комунизма трябва да победи в целия свят , за да няма с кого да се сравняват и да им лъсне голия зад.ник.Капитализма е лошо нещо , но никой не е измислил нещо по добро.Скандинавските страни опитват нещо като капиталистически социализъм но от него доста фирми избягаха заради прогресивни данъци ,стигащи да 70 %.Избягаха и АББА от Швеция.
91
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни фейкове ! То явно ковида е повредил мозъците на тия от Южна Корея та им идват такива видения. Така и за нас пишеха западните медии през социализма, че сме ядели деца
90
3
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Няма па хубава място за живот от СК.
89
4
 
7
 
! Отговори
даа преди 3 години
да така е Кимито вече ми изглежда като някакъв почти невинен лош човек който в крайна сметка прави добро на народът си като го изолирва от западният свят изолирва ги от наркотиците пороците и пагубното влияние на "демокрацията" изолирва ги от задлъжнялостта
88
5
 
14
 
! Отговори
дада преди 3 години
както е тръгнало Ким ше ви изглежда като по-малкото зло в светъ , ама откъде акъл да проумеете че той е безобиден на фона на световните демократични злодеи ...осъзнайте се !!! демокрацията свободите и правата на човеците вече са мит, именно тук при нас в демократичният свят - няма ги !!! НЯМА!!! тръгнаха си !
87
3
 
6
 
! Отговори
Адам Смит преди 3 години
До АнонименДемократичната "държавица" е Южна Корея. Сравнението е красноречиво.
86
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че нямат нефт. Иначе вече щяха да са демократична държавица.
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кимчо няма нужда да си маже филии, просто да си ги натърка на мутрата.
84
18
 
12
 
! Отговори
ким чен ун преди 3 години
До РОЗА Диктатори ,ама народни диктатори .Де да имаше и във България един такъв диктатор да измете от властта всички либерали и глобалисти като ги избие до крак .Който под формата на демокрация ограбват своите народи предават националните интереси на чужди и вражески нам държави и насаждат деградирали атлантически ценности ,целящи унищожаването на нашият народ духовно и материално .ето такъв диктатор ни трябва и на нас да се справи със капиталистите по най жестокият начин.
83
16
 
6
 
! Отговори
ким чен ун преди 3 години
Е щом го пише Южнокорейското разузнаване ,това си е сто процентова лъжа .За разлика от тях аз гледам държавната телевизия на Северна Корея и виждам че всичко си е наред при тях .Заводите ,фабриките във земеделието здравеопазването образованието всичко работи на пълни обороти .И всичко което е написано тук е пълна порнография на вражеските медии на които целта е да дестабилизират режима на Ким Чен Ун .Аз лично на тези проидохи не им вярвам .