Биатлонистката Десислава Стоянова е с COVID-19

Тя ще бъде под карантина до 5 декември
29 ное 2020 12:42, Ния Христова
1
Биатлонистката Десислава Стоянова е с COVID-19
Снимка: Pixabay
Международният съюз по биатлон (UBU) извести Българска федерация по биатлон, че състезателката Десислава Стоянова е дала положителен тест за коронавирус, пише БНР.
 
В петък Десислава се присъедини към българските национали в Контиолахти. Тя започна по-късно подготовка за сезона. Стоянова трябваше да помогне на женския ни състав в щафетата при преследване на олимпийски квоти за Пекин 2022. Преди време Стоянова е прекарала COVID-19, симптомите са отшумели, но вчера във Финландия пробата й е индикирала отново наличие на вируса.
 
Стоянова е поставена под карантина от IBU и финландските власти до 5 декември 2020 г. 
 
Под карантина за една седмица е поставен и Димитър Герджиков. Това ще попречи и на участието му в днешния спринт за Световната купа. Стоянова и Герджиков отдавна живеят на семейни начала и имат дете, като по време на състезания и лагери винаги са настанени в една стая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Десислава се е присъединила към българските национали в Контиолахти в петък, а вчера във Финландия пробата й е индикирала наличие на вируса, дали целият отбор няма да бъде поставен под карантина? Освен Димитър Герджиков, колеги и треньори не са ли се срещали с нея?