Курц разочарова австрийците, предвижда "масивни ограничения"

Няма да има бързо разхлабване на мерките след 7 декември
29 ное 2020 15:23, Красимир Ангелов
26
Курц разочарова австрийците, предвижда "масивни ограничения"
Снимка: БГНЕС

Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц попари очакванията за бързо разхлабване на ограниченията в страната след изтичане на срока на локдауна на 7 декември.

"След 7 декември ще трябва да живеем с масивни ограничения. В никакъв случай няма да бъдат предприети прибързани стъпки за разхлабване на мерките. За всекиго трябва да е ясно, че седмици и месеци ще живеем с известни ограничения", заяви канцлерът в интервю пред ежедневника "Клайне цайтунг".

Още по темата
Според Курц целта е на 7 декември внимателно да бъдат свалени мерките и отново да заработят търговията и училищата. Това обаче зависи от броя на заразените. Колкото по-високи са те, толкова по-трудно ще бъде да предприемем стъпки по отварянето, допълва канцлерът, цитиран от БТА.

По думите му е необходимо да се направи всичко за предотвратяване на трети локдаун. Голям шанс за постигането на тази цел Курц вижда в насрочените за декември масови антигенни тестове, с които могат да се локализират заразените и да бъдат предотвратени нови заразявания.

В сряда, 2 декември, ще бъдат представени плановете на австрийското правителство във връзка с дебата за отваряне на ски районите след Коледа поради пандемията, обяви Курц. Но дебатът трябва да се води диференцирано, предупреди той.

В момента пистите са затворени и отсега е ясно, че спортните съоръжения няма да бъдат сред първите, които ще бъдат отворени след 7 декември. Но въпреки това федералното правителство има намерение да осигури повече възможности за спорт в обозримо бъдеще, особено ако това е под открито небе и става дума за индивидуални спортове.

По въпроса за високия брой заразени и заболели по време на втората вълна и дали правителствените мерки не са взети късно, канцлерът е на мнение, че намеренията му за твърд локдаун, който да бъде въведен по-рано, са срещнали съпротивата на някои партии и на шефовете на някои провинции с аргумента, че в такъв случай населението няма да е убедено в мерките и няма да ги спазва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Как пък разбра ,че от КТП тата имало вреда???У нас мерките бяха много адекватни първия път - и това се видя в резултатите.Ама после...Между другото в много държави нямаше КТП - просто абсолютно блокиране и само полиция и Бърза Помощ могат да движат
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много погрешно е да се използват определения за мерките като строги, меки, твърди, разхлабени и т.н. Това не са показатели за ползата от мерките. Например в България през пролетта имаше строга мярка - КПП-та, от която не само че нямаше полза, а имаше вреда. В случая трябва да се говори за адекватни и неадекватни мерки, за ефективни и неефективни мерки, за полезни и безполезни или вредни мерки и т.н.
19
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Разхлабване - Курц разхлабване. Ще има натягане.
18
6
 
9
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Колко смешно звучи - Курц разочарова австрийците! Австрийците да се замислят, за кой гласуват следващия път, както и българите!
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фашисти
16
8
 
17
 
! Отговори
Kreti преди 3 години
Това което не е написано в статията е че Курц, заедно със здравния министър от зелените искат да принудят всички да се ваксинират, да пълнят касичката на Со...ц и Б.Гейтс , искат който не е ваксиниран да не може да лети и да работи , като за работата ще дестват чрез шефовете на фирмите.
15
11
 
20
 
! Отговори
Kreti преди 3 години
Само не разбирам кой командва тоя вирус и защо във всички държави скачат заразените по едно и също време, много е послушма тая корона , предполагам от давос идва всичко , добре са се разбрали. Но ми е много интересно след като има 12700 известни мутации на тоя вирус за каква ваксина си говорим ? Нарочно преебаха Десните в Австрия и Италия за дойдат по послушните на влас като Б.Тиквански
14
9
 
21
 
! Отговори
ДО 9 преди 3 години
ПОПИТАЙ БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ДАЛИ Е СТРАШНО! ЕДИН СЪВЕТ: МОЛИ СЕ ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕШ ПО СЕРИОЗНО! НА 6Я ДЕН СТАВА ЯСНО ДАЛИ ЩЕ ТЕ БЪДЕ ИЛИ НЕ! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ! МНОГО НЕЩА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕЖИВЕЯТ ЗА ДА СЕ РАЗБЕРАТ! НЕШАСТНИК!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След, като България е първа по смъртност в Европа... и тук трябва да се отслабват бавно мерките.Направо е стряскащо от 2000 мъртви за ноември 2019, сега да са почти 4000...
12
10
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Милче, ДОСТОЙНОТО ПОВЕДЕНИЕ Е ДА СЕ СПАЗВАТ МЕРКИТЕ И ЛИЧНАТА ХИГИЕНА! А НЕ ДА ОБВИНЯВАШ ДЪРЖАВНИЦИТЕ! ДА НЕ БИ В УНГАРИЯ ДА ИМА ЛОШИ ДЪРЖАВНИЦИ? А В ГЕРМАНИЯ, ПОЛША. УНГАРИЯ.ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ?? УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДЕЙСТВАТ НА БАЗА РЕАЛНОСТИТЕ! НЕДОСТОЙНО БЕШЕ ДА СЕ ОЧЕРНЯ ГЕНЕРАЛА КОГАТО КАЗА ЧЕ ЩЕ МРЕМ! Е, ФАКТ Е! НЯКОЙ ДА МУ СЕ ИЗВИНИ? НЕ ЧУХ!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обиждащия ***. Кажи ми какво точно ти е забранено? Защо си мислиш, че свободата е застрашена?
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен 9 преди 3 години
Коментара е до номер 7
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хах! Курц ...
8
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Т*ъ*п*ак- на база на статистиката , живота въобще не е застрашен толкова, колкото го изкарват някои. За сметка на това най-висшата ценост - свободата- я премахнаха чрез страх и манипулациаи . А ти си стой под кревата с 5 маски и се страхувай наволя.
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pedrass zashto me triesh be may...ti dey......a,shtom ne mojesh da turpish latinicata na maykati p...li tarsite v evrosayuza rasistki plazmodii takiva
6
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, жертвахме си свободата да ходим по кръчми и клубове в името на опазването на здравето и живота. Много недалновидно нали? Важното е да има вайкане.
5
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в България ще заговорят по този начин. Не знам дали някой вярва, че след 21 декември ще се промени нещо. По вероятно е мерките да се затегнат поради предстоящите празнични събирания. Така стоят нещата днес - жертваш свободата заради живота...Имаме шанса да проверим дали ще загубим и двете...
4
6
 
6
 
! Отговори
Швеци преди 3 години
До МилаА швеците, Мила? :)
3
23
 
21
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Достойна и отговорна позиция. Можем само да си мечтаем за подобни държавници и у нас.
2
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става, като си избрахте дете