Строго: След 6 нови случая на COVID-19 щели да затворят цял Шанхай

Димитър Владиков: Карантината и PCR тестът се поемат от държавата
30 ное 2020 09:53, Елка Василева
43
Строго: След 6 нови случая на COVID-19 щели да затворят цял Шанхай
Кадър: БНТ

През последните дни в Шанхай бяха открити 6 нови случая на коронавирус и това беше нещо изключително тревожно. Властите бяха изправени на нокти и дори имаше готовност да се затвори един цял град като Шанхай.

Това заяви директорът на българското училище в Шанхай и преподавател в университета "Джаотонг" Димитър Владиков пред БНТ.

За щастие до пълно затваряне не се е стигнало, но са били затворени няколко квартала. Тези мерки дават резултат и положението е под контрол.

"Често съм си мислел защо не може да се сравнява Китай с България. Просто защото тук правителството налива много пари в тези мерки. Всяка една карантина, която е две седмици, се поема от държавата. PCR тестовете също се поемат от работодателите и част от здравните застраховки, които всеки в Китай притежава", каза Владиков.

Още по темата

Той изрази съмнения, че българското правителство ще налее толкова средства в здравеопазването.

Дебати за носенето на маски в Китай няма, дори човек не може да се оплаче. Китайците вярват силно в правителството и никой не си и помисля да не носи маска, категоричен беше директорът на българското училище в Шанхай.

"Аз бях голям оптимист допреди няколко дни, че китайците ще успеят да направят ваксина, защото тук се говореше, че ваксината е на последен етап от четирите етапа на тестване. Какво забавя ваксината? Първо, защото няма много случаи, на които да се приложи такава ваксина. За да бъде успешна, тя трябва да се тества на колкото се може повече хора. Другото е, че все пак говорим за лабораторни тестове и тези резултати не са оповестени от медиите. В последно време се чуват мнения, че този вирус няма да си отмине така лесно, както всички се надяваха и очакваха", коментира още Владиков.

Китай дори възнамерява да не отваря границите и през лятото на 2021 година.

Голяма част от училищата в страната работят нормално, децата са без маски и седят на чинове по двама, ходи се всеки ден на училище, както преди пандемията. Някои от университетите са затворени само за чуждестранните студенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
18
 
! Отговори
Сссс преди 3 години
Е това е държава поема всяка една карантина от две седмици и след това хората си ходят на работа спокойно! да ти ебва ЕС, да ти ебва САЩ умориха си народа хахаха уж демокрация било..... Живота на хората в ЕС и САЩ нямат никаква стойност! Сега се видя , дори и от слепите! Само в ЕС загинаха вече НАД ЕДИН МИЛИОН, да не говорим какво е в САЩ - избиха ни!
20
0
 
11
 
! Отговори
До16 преди 3 години
Айдеее,пак овцете виновни! Нима на Китайскитр"овце"не им се живееше през периода февруари-април 2020 когато имаше драконовски мерки там?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина, небето е чисто, бензинът е евтин.Дано веднага последват Пекин, Шенжен, Чунцин...
18
2
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 години
Символът на диктатурата Китай е в добро здраве. Символът на свободата се оказа болен. Там са и с най-много смъртни случаи от пандемията. Е, вирус няма. Но тогава властите в САЩ лъжат, че там умират хора от COVID. 266 875 смъртни случая са докладвали от там към момента. Време на "здрави диктатури" и "болни демокрации". При това в буквалния смисъл. Но някои търсят спокойствие и сигурност. А други са по-алегорични. Дори вярата в държавата е запазена в Китай, а тя в днешно време е лукс.
17
5
 
4
 
! Отговори
John преди 3 години
Това беше целта - да се затворят, че бяха плъзнали като хлабирки по целия свят.
16
8
 
13
 
! Отговори
Резултата преди 3 години
Очевидно китайците наблягат на превенцията и затова се изчистиха. Тук овцете искат стаден имунитет и кръчми. Затова и имаме толкова много т-р-у-пове.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 АнонименА кой пусна вируса в китайския град ?
14
2
 
2
 
! Отговори
Mao Ze преди 3 години
Нова културна революция - нищо ново в страната на средата.
13
4
 
13
 
! Отговори
До12 преди 3 години
"Ми,комунисти сър"Верно ние"демократите"все още се чудим дали да има безплатни PCR тестове,дали да вземем някакви по сериозни мерки при над 4000 заразени дневно!Хак да им е на "комунистите"ние сме си баш"демократи"!!!!
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, комунисти сър.
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се затворят чайниците завинаги.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той изрази съмнения, че българското правителство ще налее толкова средства в здравеопазването."Няма какво да се съмнява - съвсем ясно, без съмнения е, че няма да се налеят средства.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре никога повече да не си отварят скапаните граници. Да си държат китайците и вирусите там. Ние тук заради тях страдаме.
8
2
 
22
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Преди около 3 Лета, на улицата млад китаец води смесена българокитайска турстическа група.Питах го:Вярно ли е, че в Китай разстрелват крадците?Отговори:Когато си крал много.Кратко и ясно !Никога няма да се оправим, докато не действаме като в Китай ...
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и това според вас е някакъв положителен пример ли? пишете го с някакъв патос, все е дно ние сме виновни че не сме заключени по домовете като китайците ли? като искате да сте като китайците отивайте там, ***, да видим как ще ходите до тоалетна под дулото на автоматите
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мощните богати дьржави се справиха с епидемията а пьк вие си плюите - китаи и северна кореаКакво друго ви остава
5
5
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 3 години
Как няма да вярват в правителството си , нямат дръг избор . Все пак комунистическа република.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-долу написах, че се затварят цели градове - написахте ми минуси.Айде да ви е честито.А пък нека някой китаец се пробва да изгори маска на обществено място - нали се сещате, че просто вече няма да го има?
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен #1С нула нули. Защото говорим за китайци, не за *** ***.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко не сьм се родил - китаец