Медсестри от детски градини стават доброволци в Сандански

Те ще помагат в МБАЛ "Югозападна болница“ и в Спешна помощ
3 дек 2020 17:52,
3
Медсестри от детски градини стават доброволци в Сандански
Снимка: БГНЕС

Седем медицински сестри от детските градини и ясли в Сандански станаха доброволци в МБАЛ "Югозападна болница“ и в Спешна помощ.

Шест от тях ще работят в отделенията на здравното заведение, а една в Спешна помощ, съобщава БНТ. Те ще помагат на медиците при грижите за заразени с коронавирус пациенти.

Подобно на други болници в страната в "Югозападна болница" има липса на персонал и медицинските сестри ще бъдат от голяма помощ.

От началото на седмицата медицински сестри от детските градини, ясли и училища започнаха временно работа и в звеното на лечебното заведение в Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 3 години
1, това да кажеш за сестра в яслата, че е "на хранилка" означава, че никога не са ти ревали едновеременно поне три хлапета, докато четвърто яде акота. Такъв е разкош :)! Това е една от трудните и весели професи изобщо.
2
0
 
5
 
! Отговори
Еди преди 3 години
На хранилка си ти. Първо ходи учи бакалавър и после си отваряй устата. Никой на никого не е длъжен да става доброволец или да дава извънредни дежурства.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловдив сестрите от яслите, градините и училищата са в служебен отпуск допълнителен. През пролетта ги подкрепиха с 20 дни служебен отпуск извънреден. Сега отново 20 дни платен служебен отпуск. Има липса на персонал по болниците, а държавата им дава отпуск на сестрите от учебните заведения да бичат айляк. Нашата сестра се върна квадратна на 15 сеп :D Ами размърдайте ги малко тези сестри да дават дежурства по болниците! И без друго са на хранилка в държавата.Едни въшки не са проверили при децата