Първите дози от ваксината на Pfizer пристигнаха на Острова

Починалите с коронавирус във Великобритания са над 60 000
4 дек 2020 09:21, Елка Василева
14
Първите дози от ваксината на Pfizer пристигнаха на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания в деня, в който пристигнаха първите пратки с ваксина от Pfizer и BioNTech през тунела под Ламанша, бе отбелязан и печален рекорд от 60 000 жертви от началото на пандемията.

С регистрираните за последното денонощие 414 починали с коронавирус общият брой на починалите достигна 60 113 души. Само Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико имат повече жертви на вируса по данни на университета "Джон Хопкинс". Великобритания обаче има по-голям брой починали на 100 000 души от споменатите държави и е на челно място в Европа, предаде БНР.

Още по темата

Изнесените данни съвпаднаха по време с новината, че първите дози от ваксината на Pfizer и BioNTech са пристигнали на Острова и са складирани на неназовано безопасно място, откъдето ще бъдат разпределени по болници в цялата страна.

Лондон поръча 40 милиона дози от тази ваксина, достатъчни за ваксинирането на 20 милиона души.

Възрастните хора в домовете за социални грижи и обслужващият ги персонал са начело в списъка с приоритети. Следват хората над 80 години и медицинският персонал на първа линия в борбата с вируса.

Първите ваксинации обаче ще бъдат направени в болници, защото на този етап само те имат възможност да складират ваксината при минус 70 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Аристотелович преди 3 години
Има три вида ваксини днес срещу КОВИД:1) Китайските--традиционни, с умъртвен вирус2) Европейските и руската--модерни аденовирусни векторни3) Две американски, Пфайзер и Модерна--ново поколение експериментални РНК ваксиниДа се надяваме че БГ правителството ще ползва или традиционния китайски вариант (като Турция) или векторния, било то европейски или руски (като Унгария).А генетичните експерименти над своето население да оставим на анархо-корпоративните общества.
8
1
 
3
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Великобритания обаче има по-голям брой починали на 100 000 души от споменатите държави и е на челно място в Европа, предаде БНР.Ами не - Това не е вярно. Италия, Испания, Македония, Белгия.. всички те имат повече смъртни случаи на 100,000 души. Великобритания не е на челно място.. но журналист да си означава да преписваш без да проверяваш фактите ;)
7
1
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
ваксинирай се, не обсъждай и най-важното не мисли
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде родните капацитети тръгнаха по коментарите сега ще ни обяснят как седят нещата :)))))
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГМО пристигна, щото то си е такова синтетична молекула, за разлика от останалите ваксини. Първи опитни зайчета ка сухите съчки. Тъй като при нас поне още 2 м няма да дайде поне ще се видия краткосрочните ефекти стига някой да се изпусне за тях де!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кйорав....Боооооооже колко мъка има по този свят, Боже...
3
3
 
6
 
! Отговори
Фермата Оруел преди 3 години
След кат се ваксиниратингилизите ще почнат в хор мууууу меееее е беееее едновременно
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокаса,да не се мотка по магистралите като муха без глава,ама да пали Жипката и да отива за тая "панацея"
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Първите дози от ваксината на Pfizer пристигнаха на Острова"Супер, ето кой ще бъде опитната мишка докато ЕС вземе решение за безопасността на ваксината на 29-ти.