Ново лекарство против грип блокира COVID-19 за 24 часа

Медикаментът молнупиравир е експериментален
5 дек 2020 17:12, Анисия Иванова
90
Ново лекарство против грип блокира COVID-19 за 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Научни изследвания констатираха, че експериментално лекарство срещу грип е способно да спре напълно предаването на коронавируса за 24 часа, съобщи Europa Press.

То се казва МК-4482/EIDD-2801, познато повече като „молнупиравир“, и то може да се включи ефективно в борбата срещу вируса и неговото разпространение до мащабната доставка на ваксините срещу COVID-19.

Проучването е на екип изследователи от Института по биомедицина на Университета в Джорджия, САЩ.

„Това е първата демонстрация на перорално лекарство, което може бързо да блокира предаването на SARS-CoV-2, с което може да се променят правилата на играта“, твърдят учените в публикация в научното списание "Nature Microbiology".

Характеристиките на лекарството, което може да се приема през устата, позволяват лечението да започне рано, а това улеснява ефективността му в различни посоки, включително забавянето на развитието на сериозно заболяване на пациента, пише Dariknews.

С което може да се съкрати инфекциозната фаза, за да се облекчат емоционалните и социално-икономическите последици от евентуална продължителна изолация на пациента и бързо да се потушат локалните огнища на заразата.

Изследователите проведоха тестове с порове, вид, който считат за подходящ модел на предаване поради способността им да разпространяват вируса, и установиха, че след като лекарството е приложено, те не предават болестта на животните, които са били с тях в една клетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
12
 
! Отговори
Борисов3 Наследство преди 3 години
2221 - България още изплаща Външният дълг за Ваксина с 3-месеца Имунитет, 200 години след като Света ликвидира Вируса след профилактични лекарства!
19
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА КОЕТО СЕ РЕКЛАМИРА ТУК Е МЕЧТАТА НА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЛЕКАРСТВА!!!ТО НЕ ЛЕКУВА А БЛОКИРА ДЕЙСТВИЕТО НА ВИРУСИТЕ :D И НАЙ-ВАЖНОТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗИМА ВСЕКИ ДЕН ДО КРАЯ НА ЖИВОТА ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СВЕТА ЗА ДА Е ЕФИКАСНО :D
18
3
 
9
 
! Отговори
муахаха преди 3 години
Тиквите пак Ви Набутаха с Милиарди за Ваксина с 3-месеца Имунитет, вместо за ефикасно лекарство!
17
2
 
8
 
! Отговори
грешка божия преди 3 години
в каакви ллъжовни времена живеем,падналото чове4ество,загубило човешкото.Дано бог да я спиртоса тая планета
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ковид?
15
3
 
3
 
! Отговори
Кера преди 3 години
До Анонимен То ще е само за хора с характеристики на порове хахаха
14
0
 
7
 
! Отговори
Кера преди 3 години
А презерватив, докарващ оргазми още преди докосване ?
13
6
 
14
 
! Отговори
Насрадин ходжа преди 3 години
Торба лъжи
12
0
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До скептикSponsor:Ridgeback Biotherapeutics, LPInformation provided by (Responsible Party):Ridgeback Biotherapeutics, LPПубликациите са от края на май до края на ноември в ClinicalTrials.gov! Навсякъде копи-пействат оттам!Доколко обаче може да им се вярва?!
11
1
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Жалко за човеците, щото не са толко лоши
10
2
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
очевидно не ваксините са решението! те дават една няколко месеца имунитет.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- после в днесбг да прочетем грамотно написана статия.Браво.
8
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СЪЩОТО Е И С ВАКСИНИТЕ!!!ЩЕ БЪДАТ СУПЕР, ЩЕ БЪДАТ МНОГО ДОБРЕ НО КАТО ПОЧНАТ ДА ИНЖЕКТИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ А ОЩЕ ПО-ЛОШО ДА ИЗПОЗАРАЗЯТ ЕДИН КУП ХОРА КОИТО НЕ СА БИЛИ БОЛНИ!----------------ЛКОВИД19 ИМА ВЕЧЕ 31 000 НОВИ ЩАМА И НЕ СЕ СПУРА ВА МУТИРА В НОВИ ЩАМОВЕ! -------------САМО ЗА СРАВНЕНИЕ ПРИ ВИРУСА НА ДРЕБНАТА ШАРКА СИГУРНО ЩАМА СИ Е ЕДИН!-------ЛКОВИД19 Е ЛАБОРАТОРНО ПОДБРАН ИЛИ ПОДОБРЕН И ИЗОБЩО НЕ Е ЯСНО КАКВО ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗ 2021-ВА ГОДИНА)!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките животинки...
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такова лекарство, само ваксина помага при генно направен вирус за убиване.
5
2
 
7
 
! Отговори
скептик преди 3 години
Примерно, можете да напишете нещо таковаИзточник: https://nature/articles/s41564-020-00835-2Консултант: лекарят или изследователят който е тълкувал публикацията, примерно професор едикоиси, със X деситилетия опит като изследовател и т.н.Така просто да напишете едно име в кавичи е малко несериозно, тип жълта преса която става само за ***.
4
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА ЛЕКАРСТВО ОТ ГОДИНИ СЕ ОПИТВАТ ДА ГО РЕГИСТРИРАТ!!!КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ПРОБЛЕМИ ИМА С НЕГО ЩОМ НЕ МОГАТ ДА ГО РЕГИСТРИРАТ НИКЪДЕ ПО-СВЕТА НЕ САМО ВЪВ ФАЩ!------------------ТВЪРДЯТ, ЧЕ ЛЕКАРСТВОТО ИМ ЩЕ БЛОКИРА ВСИЧКИ ВИРУСИ НЕ САМО КОВИД 19 :D-------------И ВИЕ ДА СТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА НЯКОЯ ЩУРОТИЯ И ВИЕ ЩЕ ТВЪРДИТЕ , ЧЕ ЛЕКУВА ВСИЧКО :D
3
0
 
13
 
! Отговори
скептик преди 3 години
Бихте ли посочили източниците си?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Изследователите проведоха тестове с порове" Докато стигнат до хората, ехе
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аа, няма да ги оставят така да развалят далаверата с ваксините! Сега ще го изкарат супер вредно и ще продължат с плана за ваксиниране с неизпитаните ваксини.