Ваксинират по 20 000 души на ден в Берлин

На Острова вече дни наред се вихрят теории за първите ваксинирани
12 дек 2020 15:17, Красимир Ангелов
137

Съединените щати разрешиха ваксината на Pfizer и BioNtech. А междувременно във Великобритания, която първа разреши и въведе масова имунизация с този препарат, 10 000 са се ваксинирали. А столицата на Германия изготви спешен план за поставяне на препарата.

В германската столица ще се ваксинират до 20 000 души на ден, а на човек са предвидени по 70 минути. Лекарите, които ги поставят, ще получават по 120 евро на час. При ваксинирането с препарата на Pfizer и BioNtech всичко ще бъде разчетено до минута, като след поставянето ѝ са предвидени 30 минути в чакалнята под лекарско наблюдение. А 21 дни по-късно се слага втората доза от ваксината. В столицата са предвидени шест центъра за масова ваксинация.

Още по темата
По-малко от седмица след началото на масовата имунизация във Великобритания, двама медицински работници са се почувствали зле. От Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти заявиха, че продуктът не трябва да се използва върху хора, които са имали алергични реакции към медикаменти или храна. Мярката е предпазна, докато случаите се разследват.

В същото време на Острова вече дни наред се вихрят теории за първите ваксинирани - 90-годишната Маргарет Кийнан и 81-годишният Уилям Шекспир. Според някои потребители на социалните мрежи Кийнан е починала след ваксината, според други жената, която бе показана, не е истинската Маргарет, а според трети - тя е илюминат. В резултат премиерът Борис Джонсън обеща да се бори с дезинформацията, като най-често хората смятат, че чрез ваксините населението ще бъде чипирано.

Властите в Съединените щати одобриха ваксината на Pfizer и BioNtech за лицата над 16 години. Часове преди това се появи информация за оказване на натиск от Белия дом върху Агенцията за храни и лекарства за даване на разрешително до края на вчерашния ден. Спешното разрешение за употреба на ваксината означава, че тя все още се счита за експериментална и трябва да се знае, че защитата идва след втората доза, която се поставя три седмици след първата. Не e ясно колко точно трае защитата.

"Първата ваксина ще бъде поставена в следващите 24 часа. Това ще е най-мащабната кампания по ваксиниране в Щатите и се очаква случващото се тук, включително и решението на FDA да окаже влияние на други държави изправени пред подобни решения", заяви Доналд Тръмп в Twitter.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българите трябва ваксина дори и на тези които вече са чипирани.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българите не им трябва чип! Те са прости нема какво да арчиме!15 г. Баце, и както изглежда още 5 т.е. 20 г. постсоциализъм с бивши комунисти напр. Баце!Айде е викенд!
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иде нова пандемия - зомбе! Не си мие комшията зъбите цял месец, захапва Тенчо гъбата за врата и двамата почват взаимно да хапят.:)))))))))))))
117
2
 
7
 
! Отговори
до 114 от славянин преди 3 години
''.И ЩЕ СИ ВЗЕМА ДОКУМЕНТ ЗА ДА МОГА ДА РАБОТЯ И ДА СКИТАМ ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА!А, ВИЕ СЕ СТИСКАЙТЕ , КАТО МЛАДИ НЕВЕСТИ ...И ЧАКАЙТЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА НАДНИЦИТЕ--ЗА "БОГ ДА ПРОСТИ"..ХА,ХА,ХААААА..''Отлично, ваксинирай се, а ние ще ти гледаме сеира след ваксинирането!
116
5
 
7
 
! Отговори
до 117 от славянин преди 3 години
''Светът напредва заради хора които имат кураж. Представяте ли си първите хора които са конструирали и тествали първите самолети да са били като антиваксърите. И за хората които са тествали първите парни машини са си мислели че са луди. И за Тесла са си мислели че е ненормален. Така че с антиваксърското мислене дотук.''Само че има една ***-а-алка разлика - едно е да създавам машинарии предназначени за външна употреба, съвсем друго е да създаваш отрови за вътрешна!
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119Почти всеки телефон разполага с чип, който си мислите че ще ви инжектират. Защо някой ще харчи пари за да ви инжектира, след като така и така си с телефона дори и в кенеффа.Българският уникален груьовчанин мисли колкото рапан и скална черна мида! :)Пълен е с невероятни теории на магията, вълшебството, оручасването и дълголетието напоено е люта парцуца и по няколко кутии с цигари. Няма втори умен като него, няма друг като него с толкова необятно дълбок биволски вдлъбнат поглед.
114
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо, ваксината не е допусната за употреба.Второ, и немците няма да стоят със скръстени ръце и да чакат да ги чипират.Трето, виросо е фалшив.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И докъде е напреднал Наполеон ? До самотен остров хахахаха
112
4
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
До 117Еей, ти за какви ни мислиш, само не зная. И ние четем, май повече от теб. Наполеон е изгонил изобретателя на парахода. Той смел ли е бил или антиваксър. Не може хора с IQ 100 да убеждават. Нема как да стане. Ще убеждават тези м/у 60 и 100.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 120Ми пасувай си. Никой не се интересува от вашето мнение. Новината не за хора които си пасуват. И грипа всяка година си е грип ама идва под различни форми.
110
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам всичко живо изразява мнение .. та да не остана по-назад . Как се лекува коронавирус , че има ваксина ? Как се ваксинира някой , който не е напълно здрав?И сега е времето някой да ми изцепи ,че ваксината е разработвана повече от 5 години върху Sars-Cov 1 . Добре нека ама това не беше ли Sars-Cov 2 (covid19)? И ако е същото защо има друго име ? Та нека който иска да си се ваксинира аз ще пасувам за момента за добро или за лошо ( не че на някой му пука :D ) .
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
118Почти всеки телефон разполага с чип, който си мислите че ще ви инжектират. Защо някой ще харчи пари за да ви инжектира, след като така и така си с телефона дори и в кенеффа.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ставате безконтактна карта и ще се чекирате на всеки ъгъл. Никога няма да се загубите.
107
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът напредва заради хора които имат кураж. Представяте ли си първите хора които са конструирали и тествали първите самолети да са били като антиваксърите. И за хората които са тествали първите парни машини са си мислели че са луди. И за Тесла са си мислели че е ненормален. Така че с антиваксърското мислене дотук.
106
3
 
7
 
! Отговори
спеца от панелката преди 3 години
абе кво ме интересува изостаналата германия, българия над всичко, ние дме по-умните , ха ха.
105
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам майкросос в кръвта ми...........ми минавай на Линукс или Юникс........но и ДОС ти е много каскет.
104
13
 
6
 
! Отговори
ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ преди 3 години
..И ЩЕ СИ ВЗЕМА ДОКУМЕНТ ЗА ДА МОГА ДА РАБОТЯ И ДА СКИТАМ ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА!А, ВИЕ СЕ СТИСКАЙТЕ , КАТО МЛАДИ НЕВЕСТИ ...И ЧАКАЙТЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА НАДНИЦИТЕ--ЗА "БОГ ДА ПРОСТИ"..ХА,ХА,ХААААА....
103
3
 
3
 
! Отговори
ДОЙЧЛАНД , ЮБЕР АЛЕС преди 3 години
НИЕ ДОБРИТЕ БЪЛГАРЧЕТА СМЕ С ТЯХ!НЕМА ЛАБАВО!!!!
102
13
 
4
 
! Отговори
ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ ,БЕ преди 3 години
ЩОМ НЕМЦИТЕ СЕ ВАКСИНИРАТ---ЩЕ ГО НАПРАВЯ И АЗ СЪС СЕМЕЙСТВОТО МИ!ТЕ СА ЕТАЛОН --ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА И СВЕТА!
101
1
 
6
 
! Отговори
USA do 107 преди 3 години
според уважаваните в цял свят експерти като теб, може и така да е!то ако някой ви питаше вас, досега нямаше даима нито компютри, нито телефони, нито интернет и т.н.аре у лево, експерте !!!