Два случая на нов щам във Великобритания, откъде идва?

Новият вариант отново буди безпокойство, по-заразен е
Обновена: 23 дек 2020 20:16 | 23 дек 2020 20:00, Веселина Йорданова
76
Два случая на нов щам във Великобритания, откъде идва?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Британските власти обявиха днес, че са идентифицирали два случая на друг нов щам на коронавируса, което е "много обезпокоително", тъй като той е "по-заразен" и идва от Република Южна Африка, държава, с която ограниченията за пътуване се въвеждат незабавно, предаде Франс прес.

Този нов вариант е много обезпокоителен, защото е по-заразен и изглежда е мутирал повече от новия вариант, който вече беше идентифициран в Обединеното кралство, заяви министърът на здравеопазването Мат Ханкок.

Приносителите на този вирус, които са пътували през последните седмици от РЮА, и тези, които са били в контакт с тях, са поставени под карантина, добави министърът.

Откриването на този нов щам става няколко дни след откриването на предишен нов вариант, за който здравните власти казват, че е по-заразен. Тази мутация, която съвпада с нарастване на случаите, наложи през последните почивни дни въвеждане на ограничения в Лондон и част от Югоизточна Англия и преустановяването на връзките между Обединеното кралство и около петдесетина държави, сред които и Франция, което парализира трафика през Ламанша.

Министър Ханкок каза още, че допълнителни райони в Англия ще бъдат поставени в най-високата степен на ограничения заради коронавируса в опит да се удържи разпространението на новия вариант на Ковид-19, предаде Ройтерс.

Ханкок уточни, че от 26 декември големи региони в Южна Англия ще се присъединят към Лондон и прилежащите му райони в най-високата четвърта степен на опасност, при която ограниченията са близки до пълна карантина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
11
 
! Отговори
Счетоводителя преди 3 години
Е май се наиграхме с това Европа и свят без граници...елате хиляди младежи на Меркелица надежда !
38
1
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
С този въпросителен въпрос нас ли питате?
37
3
 
2
 
! Отговори
Не мое ме разбереш: преди 3 години
Аз съм против всякакви кражби от образованието-аз съм против кражбата на ония 600 милиона уж за "Майкрософт" обаче 10 пъти над пазарното от МОН-глоба софтуерно пиратство,аз съм против общинската собственост над училищата дето са строени от държавата и с държавни пари от дядовците ви,бащите ви и после общината да си прави криви сметки как ще ги продаде някой да гушне комисионничка и най-вече,най-вече съм против да крадеш оборудването дето ми трябва за следващия месец за професионалната паралелка!
36
2
 
3
 
! Отговори
Откъде идва ли ? преди 3 години
Не знам - някой си има пластмасов череп отнякъде за трофей, някой друг пък има главата му за трофей! Такъв е живота, първо ги прекарваш, после те карат!
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли си че този нов щам го няма все още в България, наивници! :))))))Що народ се изципа от идващи и заминаващи! :)))))))
34
2
 
8
 
! Отговори
Хаерлия да е. преди 3 години
Темпото на мрането е добро милион и осемстотин до тука.Догодина още по добре, с новата ваксина и щам.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маите не са имали пред вид година 2012,Ъ щам sarscov202012 .Гейм овър. Демек.
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде ги намират тия щамове бре. Аман, писна ми вече от щамове. Хайде сега - ерата на щамовете.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН"НОВИТЕ ЩАМОВЕ СА НАЙ-МАЛКО 34 000 СТИГА С ЛЪЖИТЕ, ЧЕ СА САМО 5"И всичките се разпространяват по-бързо.
30
6
 
9
 
! Отговори
До световния нов ред преди 3 години
Пускайте новичока и да се свършва. На един път . Какво ни мъчите бавно с вируси.Или ви е страх да не се умиришем по улиците ?
29
8
 
16
 
! Отговори
Варианти преди 3 години
както казах и преди скоро ще открият щам 10 000% по-заразен и 10 пъти по-смъртоносен докато не ни затворят 1 година по къщите без право да си подаваме носа или докато не бият 7 милиарда ваксини .И втори вариант масови бунтове ,въстания навсякъде едновременно от всички .Мисля ,че срещу 5-6 милиарда човека озверели жадни за мъст ,кръв и възмездие ,хората на Гейтс и гравитиращата пас-м-ина около тях ще зе заврат в ***......Хора това са двата варианта -избора е ваш!
28
4
 
5
 
! Отговори
АМИ ЧЕТЕТЕ преди 3 години
какво е казал БИЛ ГЕЙТС преди няколко години когато създаде фонд за борба със заразите
27
4
 
4
 
! Отговори
БАБУШКЕРАТА КРАЛИЦА преди 3 години
ще ли опита от американското лекарство. Питам за една баба съседка
26
4
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
пише на етикета на изпращача. Франко доставка до Англия и останалите от ЗАПАДНАЛАТА ЕВРОПА
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хората наистина оглупяха. ваксинацията започва в англия и веднага се появи "новия" щам.толкова ли е трудно да се сетите?както при испанския грип, истинската пандемия е започнала след ваксинацията.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой без да се замисли си почна биологична война ,която само господ знае, до какво ще доведе освен загубата на милиони животи по света !?
23
6
 
6
 
! Отговори
Зараза преди 3 години
Ще напускате Ес . Ей ся ще видите кон кисело зеле от бидон яде ли. Да би мирно седяло.Не би ковид V2021 видяло.Сър *** Ли
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От българските берачи на малини в гетата идва. Доказано за момента как 98% от новите щамове идват от бедняшките квартали на големите градове. Ако *** не се прояви като *** номер едно, няма как.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашият Мата Хари си купава самолети и кораби !? Вирусите с Ф16 ще ги стреляме
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апартейдът е виновен за всичко.