Гутериш: Да се помирим помежду си и с природата

2021 г. да е годината на изцелението, призова генералният секретар на ООН
29 дек 2020 08:19, Елка Василева
7
Гутериш: Да се помирим помежду си и с природата
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в традиционното си послание по повод предстоящата Нова година тя да бъде "годината на изцелението".

"И климатичните промени, и пандемията от COVID-19 са кризи, които могат да бъдат преодолени само ако сме заедно", подчерта Гутериш.

Още по темата

"Нека се помирим помежду си и с природата, да преодолеем климатичната криза, да спрем разпространението на COVID-19 и да направим 2021 г. година на изцелението. Изцеление от последствията на смъртоносния вирус. Изцеление на пострадалата икономика и общество. Да премахнем разделението и да започнем да действаме за изцелението на нашата планета", каза Гутериш. "Такова трябва да бъде новогодишното ни обещание", допълни той.

Генералният секретар подчерта, че най-важната цел за ООН за идната година е да създаде глобална коалиция за въглеродна неутралност с нулеви емисии до 2050 г.

Той пожела от името на ООН щастлива и мирна Нова година на всички по света.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Гути преди 3 години
Нали знаеш че 5G антените също са оръжие, както ваксините.
4
1
 
0
 
! Отговори
Гути преди 3 години
Махни си 5G антената от вкъщи и ще се помириш.
3
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Много години материалистите ни учеха, че Човекът бил цар на природата ...Е, природата ни дари .... корона , като на царе ...Ама не вижам човечеството да си е взело поука, не !!!Имаше дин виц (добре, че е майтапът, та да си кажем истината), че човек постъпва раумно, чак когато е изчерпил всички други възможности !!!
2
0
 
4
 
! Отговори
UN преди 3 години
Чак сега ли се сетихте да се помирявате с природата? След като вече щетите, нанесени на околната среда от дадена дейност, могат да се изчислят достатъчно точно, се оказва, че е съвсем нормално, че за да спечелиш един милиард, можеш да нанесеш щети за десет милиарда и да ти се размине.
1
0
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Не става Тони, всеки дърпа чергата към себе си, само с пожелания не става, иска желание и действие за промяна. Такива липсват откакто свят светува.