Пивоварите през 2020 г.: 4 нови пововарни, 20 нови марки

Свиването на пазара е между 5 и 7%
29 дек 2020 12:50, Анисия Иванова
13
Пивоварите през 2020 г.: 4 нови пововарни, 20 нови марки
Снимка: Pixabay

По отношение на икономическите резултати Съюзът на пивоварите в България в началото на пандемията беше доста песимистично настроен, защото с първия локдаун в страната, секторът моментално загуби 20% от пазара. Това заяви Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Добрата новина е, че през летните месеци, които винаги са били пикови за нашето развитие и продажбите, ние се справихме доста добре. В този активен сезон спадът при продажбите е едва 2,5%, което на фона на всички останали бързооборотни стоки е по-скоро постижение", коментира Радомирова пред Bloomberg TV Bulgaria.

Тя допълни, че от Съюза на пивоварите очакват да приключат годината със спад, който е между 5% и 7%.

"Причината е, че всички продажби, които се дължат на туризма или на заведенията, са много силно стагнирани", поясни гостът.

По думите на Радомирова браншът обаче е продължил с развитието на нови брандове пиво.

"Само през последните месеци на пазара бяха позиционирани около 20 нови марки и бяха открити 4 нови пивоварни", каза тя.

"Предпазливи сме по отношение на прогнозите, но ще продължим да произвеждаме както безупречни продукти, така и да се грижим за околната среда", допълни Ивана Радомирова.

Целия разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе нашите "пивовари" имат уникалната дарба да развалят произвежданите у нас Стела Артоа, Амстел, Бекс и Хайнекен.====Уверявам те, че този процес не може да се развие без санкция от страна на държателя на правата за марката ;)
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исках да кажа за бензиностанциите на мутрите от 90-те години====Идея си нямаш какъв беше маржа между цена на едро и на дребно в горивата през 90те , когато ги нямаше тези акцизи, еко такси, 20% ДДС и тем подобни ... сега крайната цена в никакъв случай не е станала по-изгодна за крайния потребител, просто близо 50% от стойноста на литър гориво, вместо в моя джоб, като търговец (и веригата от посредници преди мен), влиза в джоба на държавата.
10
1
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Пия само Бохемъ светло. Произведено е в Чехия по поръчка на наша фирма. Иначе нашите "пивовари" имат уникалната дарба да развалят произвежданите у нас Стела Артоа, Амстел, Бекс и Хайнекен.
9
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
По принцип си много прав за "чешките" бири с лиценз за производство в България. Аз също не пия такива, а само чешки в стъкло или кен, произведени в Чехия.Иначе има и качествени български бири, но те за съжаление не са масови и поради тази причина не са известни - от малки пивоварни за крафт пиво са. Мога ти изброя няколко, но ще се приеме за реклама.
8
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не прочетох статията,моля за извинение!..Но ми направи впечатление заглавието:-"4 нови бираджииници,20!.."нови марки"..И то при условие,че пазара на "бирата" СЕ Е СВИЛ с до седем процента!!!..Що за "пазарна логика" вилнее по нашите земи?!...И друго:-Това,което наричат "ПИВО"-с всичките различни етикети,всъщност НЕ е БИРА!БИРАТА се прави от ечемик,малц,хмел и вода!..НИЩО ДРУГО!..Това,което У НАС ни ПРОБУТВАТ за "бира" ,се прави от ЦАРЕВИЧНИ КОЧАНИ,СОЯ,ФЕРМЕТАЦИОННИ АГЕНТИ,консерванти
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5.Точно.Измият бъчвата,напълнят я в 2-ву литрови бутилки и япуснат на пазара с нова "марка".
6
0
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Пия само чешко стъкло внос!Тия чешките дето ги рекламират по-телевизията до една са побългарени и откакто почнаха да добавят царевичен грис,не остана качествена българска бира!Спирт!А наистина преди години какво шуменско и астика имаше!Елексир
5
2
 
16
 
! Отговори
По стар преди 3 години
Преди 89 г. бира с % на сухо вещество под 10,5 се смяташе за калпава. Сега всичката бира е с % около 5, максимум 5,6 . И е нещо "върховно" За съжаление, жълта водица
4
2
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 години
И 400 нови марки да направят, вече всичката бира е от ГМО царевица :(
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От нашенските бири, че даже и част от чуждите брандове, които се правят тук, огромна част са с царевица. Харесвам Гларус, има идея и качество там. От масовите харесвах Шуменско, но е с царевица от сума време и не съм купувал. Предимно вносни бири пия- Pilsner Urquell, Krusovice, Budweiser, Grolsch и подобни, защото знам, че са качествени и истински.
2
2
 
9
 
! Отговори
пак аз преди 3 години
Исках да кажа за бензиностанциите на мутрите от 90-те години
1
5
 
8
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
това с все повече пивоварни е както едно време когато мутрите масово "хванаха" възлови места с техни и като навлязоха западните се наложи да им ги изкупят . И сега същото отваряш пивоварна ,пускаш нещо свястно на ниска цена и когато големите изграчи се усетят че им взимаш пазар ти купуват бизнеса , а ти сгъваш едни пари ако си играч , всичко си го построил със заеми , а сухата пара от продажбата отива на друга сметка и всичко е ток и жица