Раздор сред ресторантьорите: Защо работят само в хотелите?

Част от бранша се оплаква от дискриминация
11
Раздор сред ресторантьорите: Защо работят само в хотелите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричното си несъгласие с поредната дискриминация в бранша. Повод за това става изказването на министъра на туризма Марияна Николова, която обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа.

Още по темата

„В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт и съсипва бизнеса на колегите ни, които разчитат на сезонния туризъм“, пише в позиция на асоциацията и сдружението.
 
Според тях се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията.

„Няма как да бъдем убедени, че ресторант в хотел е по-безопасен от такъв извън него. Съгласни сме с г-жа Николова, че е по-добре празненствата да се провеждат в контролиране среда, а не по стаите. Същото твърдим отдавна. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на големи групи от хора без спазване на противоепидемичните мерки. И беше по-добре тържествата да се провеждат в заведения, където се направиха огромни инвестиции за осигуряване на безопасна среда. За съжаление вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днешна дата до 31 декември, едно заведения няма как да се подготви и да събере резервации“, се посочва в позицията.
 
Така че част от бранша се противопоставя на предложението ресторантите в хотелите да работят до 00.30 часа на 31.12.2020 г., защото това е дискриминационно.

„Категорично отказваме да бъдем единствената изкупителна жертва и отново да понесем последствията на евентуално ново разпалване на епидемията след празниците“, настояват в позицията си от асоциацията и сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам един молив, който много го боли за ресторантьорите. Направо мъка. Защо така, защо унака. Защото така. Ако не сте забелязали, положението през 2020 не беше розово. Хайде, мотиките и на село.
9
0
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Да не реват да не дойдат данъчните да ги затворят перманентно, че и пари да плащат. РЗИ е по-малкото зло - затваря само след полунощ.
8
0
 
4
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Защото си плащат данъците !
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирайте ГЕРП!Да живее Баце, пардон Бойко Борисов!Не протестирайте! Стойте си в къщи!Който разбрал, разбрал!
6
4
 
8
 
! Отговори
Защото преди 3 години
Само те платиха на Тиквата. От 11 г. в България нещата се случват не с оглед национален интерес,а кой е платил и дали достатъчно на Боко Тиквата. Това е истината и жалко за народът който се оставя да го лъжат безсрамно.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак някой взе едни пачки от едно министерство. Ей така тихомълком някой ще си направят купоните на Нова година . Еее ама знаят на кого и как да бутнат. Ричи го прекараха побратимите.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най после разбрах ,кои са бизнеса в България ,хотелчета и ресторанти ,кафенета ,още от началото на годината герба започна да дървета милиони за така наречения бизнес)
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, заведенията трабва да са последните от всички сектори в една държава. Без значение колко ит тях са отворени или затворени пълненето на хазната е едно и също !!!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, като фалират ресторантите, хотелиерите ще ги изкупят и всички вече ще са хотели с ресторанти и ще могат да отворят. :)
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що така не се избивахте да си плащате и данъците