Ресторантьорите доволни, че ще работят до 00.30 ч. на Нова година

От началото на пандемията нямало хотел, който да е ядро на зараза
Обновена: 29 дек 2020 15:25 | 29 дек 2020 15:19, Камелия Цветанова
19
Ресторантьорите доволни, че ще работят до 00.30 ч. на Нова година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са доволни от идеята на министъра на туризма Марияна Николова на Нова година реторантите в хотелите да работят до 00.30 ч.

Още по темата

„С радост научихме, че подобно е е предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и напълно подкрепяме идеята й тази възможност да бъде обсъдена с правителството, здравните власти и Националния оперативен щаб“, пишат в позиция от БХРА.

Според организацията е много по-хигиенично гостите на хотелите да вечерят в ресторантите към местата за настаняване при максимална заетост от 50% и спазване на необходимата социална дистанция, отколкото да се хранят в стаите.

От началото на епидемията през март няма нито един хотел, който да се е превърнал в ядро на зараза, няма разболели се в местата за настаняване, а спазваните мерки там са най-строги. Това се доказва както от изказването на главния здравен инспектор Ангел Кунчев, така и от проверките на редица контролни органи през декември в зимните и спа хотели, в които не бяха регистрирани нарушения на противоепидемичните мерки. По време на коледните празници не е постъпил и нито един сигнал за нарушения, допълват от БХРА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Всички работят преди 3 години
ай стига сте лъгали. Всеки работи и се крие.
16
1
 
3
 
! Отговори
Алибегов Алишекеров преди 3 години
Мойте заведения ще работят до сутринта! Какви са тези 22 часа или тем подобни!Мойте гости ще са като на абитуренски бал, ще посрещнат изгрева!
15
1
 
0
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
те накрая и на 2 часов работен ден пак ще са довони докъде я докараха
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10, ДианаДо Диана-прод.""'...виновно за това е И управлението! Защо? Защото не предприема адекватни мерки за този бранш!"""- 9% ДДС, после и на доставките, - 60:40 (не им харесва, трябва и те да дават)- разрешиха им повече от 1 мярка- сега 75% - повишени цени (собствена мярка)- помощ от гражданите да 'помагат' ползвайки масово нелепите им услуги лятото. Беше наплив!- пак апел да спасяваме...- специални позволения за отбрани...Това е частен бизнес! Защо само те???????
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разпространяване на неверни слухове и трупане на позитиви от тях по време на "чума"русата кокошка(патреОтарка)трябва да бъде незабавно разкарана от власта!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизбирно ,расторантьорите ..да не забравите да гласувате за герб )
11
5
 
2
 
! Отговори
Меления преди 3 години
До Сата НАТОМинистър Марияна е омъжена и има две големи дъщери, умнико
10
6
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Диана-прод.Та, според мен виновно за това е И управлението! Защо? Защото не предприема адекватни мерки за този бранш!Например: Би могло ресторанти, барове, кафета, баничарници и т.н. да не плащат наем, ток, вода докато са затворени, като тези сметки се компенсират от държавата в някакъв мащаб /може 60 на 40 или 50% или../ и след като собственикът на подобен бизнес докаже, че наличностите в банковите му сметки е под минимален доход при кризата, може и на тях да се дава някаква държавна помощ
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста тъжна картинка... Шкембаци с 10-годишни БМВ-та, правещи се на милионери, но със заплата на студент в кол център, ще празнуват до зори. Тъжно...
8
2
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Смешни са тези вопли на хотелиери, ресторантьори! - занимават цялото общество само със своите проблеми. Защото така са свикнали, явно - да им се дава, да си плачкат, да си искат, да си тропкат с крачета докато им се даде! Така явно са си построили бизнеса и така го карат, негодниците! Само грабят, а да дадат нещо - няма ги никакви! В ЮК ресторанти готвят безплатни обеди за медиците, например, тук да влезеш да изпиеш една чаша вода ще трябва да плащаш нещо...Според мен, виновно за ПРОДЪЛЖАВА
7
4
 
25
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Всички заведения трябва да са затворени до практическия край на пандемията. Нищо не произвеждат, само крадат парите на хората. Баровете и ресторантите са развъдник 1 на заразата.
6
4
 
23
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
Представям си в 0 ч. и 31 минути на 1 януари как музиката спира и всички пияни се разотиват тихо и мирно :()Отсега е ясно, че е пълна порнография това ограничение до 0,30 ч, а след две седмици пак ще умират хора на стълбите пред болницата, но само няма да ревете тогава, защото сами си го направихте това.Ще си говорим пак на 15 януари 2021 г в петък колко новозаразени има и как ще се справя здравната система с наплива от болни от 16 до 31 януари.
5
3
 
13
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Браво, да останат да работят ресторантите и баровете да може да джумбаросваме. А тъпите хора да носят маскитте и да се потапят. Когато е за джумбаре, всички сме навити, народа да го отнася после.
4
5
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Министър Мариана Николова е една стара мома с леко поведение, така че могат да и хрумнат всякакви антихуманни идеи. Проблемът е ваш, че сте и дали власт да ги претворява в дела.
3
1
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
С тия темпове до 31.12. сигурно ще се навият и на сабахлян ...
2
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Нова година ще ям, ще пия, ще се веселя и ще мисля само за яхти и охолен живот. Комунистите едно време не ни даваха да си купуваме яхти. Самите комунисти някак си живеха скрито и за хората имаше демокрация и равенство. Сега кой как се уреди кой със яхта кой без яхта.
1
5
 
11
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Хайде сега като сте толкова ДОВОЛНИ идете да се и ваксинирате!!!!