Симидчиев: Винаги има риск ваксинираните да се разболеят

Няма наблюдавани сериозни странични ефекти.
4 яну 2021 22:20, Нели Христова
41

"Всяко едно от решенията, които взимаме, ще покаже до средата на месеца дали има ефект или не", каза пред Bulgaria ON AIR пулмологът д-р Александър Симидчиев и допълни: "Освен, че имаме класическите тестове, вече имаме и бързи, които човек може да си направи вкъщи без да е вкаран в системата. Ако нямаме данни, взимаме глобални решения, а училищата са различни и не може да ги слагаме под общ знаменател".

Той отбеляза, че когато са ниски цифрите на заразените, се дава глътка въздух за болниците.

"За първи път в новата ни история се налага въвеждане на такава масова ваксинация", заяви още д-р Симидчиев.

Според него е важно да не отслабва вниманието към класическите мерки, за да потискаме разпространението на вируса.

"Винаги има остатъчен риск и при тези, които са ваксинирани да се разболеят. Вероятно е с началото на ваксинацията да потиснем вируса. Около половин ден след като ми поставиха ваксина имаше лека болка в рамото, но след това нищо друго. Около 70% от хората след ваксинация вдигат температура, което е обичайно", допълни пулмологът.

"Вярвам на науката. Имаме данни от доклади за това какво се получава при поставяне на две дози от ваксина срещу Ковид през 3 седмици. Въпрос на индивидуално решение е какво ще решат хората - дали да са по-малко защитени и да има за повече хора, или обратното. Антителата не са единственото, което защитава тялото", заяви той.

Пулмологът посочи, че след като имаме масова ваксинация в няколко държави, няма наблюдавани сериозни странични ефекти.

"Руската ваксина Спутник V е пропуснала обхвата и разнообразието на хора, които трябва да бъдат изследвани. Онова, което наричаме пандемия, е това, което имаме като поведение и общност. Това не е само за България, а за целия свят", заяви още д-р Симидчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
човек преди 3 години
До: номер 24 (Допълнение)Машината за която говориш не е една, а са много и от различни лаборатории.Шарите в Германия е една от първите, които започват производството на тези тестове, освен тях е и институтът Роберт Кох, Абът Лабраторис, ЛабКорп, Майо Клиник и много други.Сигурно много си спомнят, че още в началото се оказа, че китайските тестове подарени на европейски държави бяха масово неточни.Доколко другите тестове са достоверни нямам информация.
16
6
 
8
 
! Отговори
Допълнение преди 3 години
Машината която анализира ПСР тестовете, които всъщност не са за ковид, се контролира в реално време от патентодържателят на технологията. Срещу определена сума ... % -тът на вълната позитивни/негативни може да се контролира отдалечено. Само вметвам...
15
4
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
В сащ също така има национални агенции за защити от извънземни и застраховки срещу забременяване от извънземниВсичко от което може да се изкарат пари го има в сащ.Споко ваксините са безвредни и ефективни
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен вече повече от 70 % са го преболедували. Някои може хич да не ги лови, понеже такива са съжителствали с болни, или пък са го изкарали безсимптомно. Те са наясно, че наближава времето, в което се създава един естествен щит от груповия имунитет и гледат да синхронизират това време с "ефекта" от ваксините, което ще е всъщност имунитета на преболедувалите. Тук таме ще се явяват по-малко болни и ще казват 5% се заразяваш и с ваксина. Затова тръбят колко е суперважно да се ваксинираме СЕГА.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковида го изкарах за три дни с висока температура. Карал съм и по-тежки грипове.Естествено,че няма да си сложа ваксина, щото вече имам имунитет. А и доста хора го имат, защото са изкарали вируса, без да се изследват .
12
2
 
1
 
! Отговори
УБРяххх преди 3 години
Ае познавачите, що Раща държи фронта вопреки Спутника?? Данби дан стаа, а:-)))
11
1
 
0
 
! Отговори
БоцБоц преди 3 години
До Боцв твоя Хъзоц! Форумници да определят работи ли ;-))) Това само в тъдявашните форуми го има;-))))
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБез медицинско образование всеки средно образован човек в България знае, че избягването на ваксините като цяло не е лекарство или Елексир на безсмъртието.Не разбирам какво хора вярват, че ако не се ваксинират ще станат безсмърни? :D
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изненадан съм от учени в България, които обещаха след ваксина да се хвърлят маските. Все още няма данни колко време ще трае защитата, а дали ваксинираните ще се превърнат в безсимптомно носители само времето ще покаже. Сега е рано да се подстрекават хората като се ваксинират да хвърлят маската. Щом някои излекувани нямат траен имунитет, а други се резаразяват - няма гаранция, че всеки имунизиран ще е безопасен за останалите. Чакали да хвърлят маските! Има да почакат. Скоро няма да е.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без медицинско образование всеки средно образован човек в България знае, че ваксините като цяло не са лекарство или Елексир на безсмъртието.Ваксините се поставят като превенция и от тях се очаква да помогнат на организма да се справи по-бързо при евентуална среща със заплахата. Ваксината е като стимулатор на имунната система-разпознава заплахата, унищожава и запомня с клетъчна памет. Елексир за безсмъртие няма за момента. Не разбирам какво хора вярват, че ваксините ще ги направят безсмърни? :D
7
3
 
17
 
! Отговори
Боц преди 3 години
Щеше да е Смешно, ако не беше Жалко! 300 000 000 лева платени за НеРаботещи Ваксини!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес една медицинската сестра на 41 г. в Португалия дори умря, само 48 ч. след ваксинацията.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хем ще се ваксинират ,хем може да се разболеят ,хем може да им вкарат разни болести спинове,раци и чужди гени на рептили и извънземни ,хем и пари ще дават за тестове .Какъв е изводът ,не се ваксинирайте и си карайте живота като преди!Тази еврейска пландемия вони от всякъде и скоро почва третата световна ,няма да се размине на сатанинските твари начело с Бил Гейтс и неговата шайка !
4
1
 
12
 
! Отговори
>< преди 3 години
До 1Ако хората намираха логика в цялата "пандемия" и "ваксиниране" щеше да бъде логично да се разбунтуват. Никой не се бунтува защото мозъка не намира за логично да даде команда за бунт срещу нелогични неща и всичко преминава като на виц. Състоянието е като след катастрофа - шок --> умора --> еуфория --> безразличие.
3
2
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Има и риск специално за жените да станат стерилни ,тъй като тези ваксини атакуват плацентата,но хей поне ще сте предпазени от вируси при който имате 99,98% шанс за оцеляване ,струва си риска!
2
2
 
21
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Умирането - не се счита за 'сериозен страничен ефект' - нали така докторе?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати безумието, и за какъв чeп е тая ваксина тогава.