Хиляди на протест в Амстердам срещу мерките

Демонстрантите поискаха свобода и край на ограниченията
Обновена: 17 яну 2021 20:24 | 17 яну 2021 20:21, Веселина Йорданова
68
Хиляди на протест в Амстердам срещу мерките

Няколко хиляди души се включиха днес в неразрешен протест в Амстердам срещу противоепидемичните мерки в Нидерландия заради коронавируса, след което бяха разпръснати от полицейски части за борба с масовите безредици, предаде Ройтерс.

Демонстрантите се събраха на площада пред Държавния музей и Музея на Ван Гог. Те носеха надписи, които гласяха "Свобода. Спрете тази обсада" и скандираха "Какво искаме? Свобода!".

Никой от участниците в протеста не беше с маска - което по принцип в Нидерландия не е задължително - и малцина спазваха правилата за физическа дистанция.

Властите отхвърлиха искане демонстрацията да се проведе на Площада на музеите. Когато полицията нареди на хората да се разотидат, те отказаха, а някои започнаха да хвърлят пиротехнически изделия.

Тогава полицейските сили за борба с масовите безредици използваха водно оръдие, за да разпръснат множеството.

Миналия месец нидерландското правителство затвори училищата и повечето магазини, за да спре разпространението на коронавируса, а тази седмица удължи националната карантина с още три седмици.

В началото на пандемията Нидерландия в общи линии бе по-малко склонна от съседите си да налага социални ограничения. Но при втората вълна, през зимата, тя се видя принудена да го направи заради стремителното увеличение на случаите на заразяване и нарастващия натиск върху болниците, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Глобалистите? Та глобализма е най-губещ от вируса. Но нали не мпже да мислим рационално та пишем глупости
33
14
 
19
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 35В Лондон пък знаеш ли как се спазват мерките? Всичко е мижи да те лажем. Парковете са претъпкани, все едно си на Копа Кабана в Рио... Въобще проблемът не са мерките, а това, че хората не им увира тенджерата преди да почнат да усещат как не им достига въздух. Неслучайно добре са държавите, които действаха бързо в самото начало, другите или не вярваха, или закъсняваха, а най-често и двете, затова са и на това дередже
32
6
 
13
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 37"От нас зависи".... Ако нещо зависеше от тебе, България щеше да прилича на сета за снимките на "Лудия Макс" или "Кин Дза Дза".... За радост още не сме стигнали дотам, което значи, че от тебе нищо не зависи.
31
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли,че този изкуствено създаден вирус го пуснаха глобалистите-сатанисти,та да поставят целия свят в миризливите си крака.Това е необявена война срещу цялото човечество.Нагло фалшифицираните избори в САЩ също са част от тази война.От нас зависи дали ще позволим на шепа психопати да ни съсипят живота.Тук вече няма изток,няма запад,няма леви,няма десни.Истината е общ фронт срещу глобалистката чума.
30
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лондон пет месеца блокада, днес рекорд по заразени и починали. И ония шмундьо Кунчев ще ми обяснява че мерсите в света давали резултат. Мерките ще дадат резултат единствено икономически, и сега като го изкарат повечето хора, които не си правят изобщо безсмислените им тестове, ще кажат ето-мерките ни спасиха. И ония математик, който прилича на завършил в Карлуково в тройка що не каже колко хора са го изкарали без тест.
29
2
 
8
 
! Отговори
Там си имат преди 3 години
Легла, не ги мислете. Мислете за България където леглото са бетонни стълбища.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гледам телевизия, но вие кажете: даваха ли репортаж за това? - Надали...
27
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А раята кога ще се събуди
26
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега в Амстердам, после във всички градове.
25
2
 
16
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Чакам с нетърпение на 20 януари избухването на Гражданската война в САЩ!!!Победа на истинският победител Доналд Тръмп !!! Венсеремос!!!
24
13
 
2
 
! Отговори
ОМГ преди 3 години
"ама пращат копоите си да ги обливат с водни оръдия на минусови температури"Не дрънкай наизуст. В Амстердам минималните (нощните) температури не са падали под 2 градуса. А дневните максимални се движат между 6-10 градуса.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако може личности като Тиквата да не спасяват живота ми.Благодаря!
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19.Не, тук не сме най-умните, нито най красивите. Повечето от нас тук, съдя по изказванията, искат просто да не ги лишават от собствеността върху телата им, да не национализират личното им здраве като публична държавна собственост, а после, в името на общественото здраве, да ги лишават от елементарна човечност.
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Революционери много. Първо си оправете живота, след това света.
20
4
 
14
 
! Отговори
Калофер преди 3 години
Тренират за мъжко ледено хоро насред Амстердам.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко тука разбирач, света ще оправя, държавите криви. А тук са най-умните и красиви бахури.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите ги разгонили тук, власта ги затворила там, правителството ги ограничило в нещо друго... А къде са лекарите? Лекарите са в основата на всички тези извращения и гаври с цели нации. Лекарските съсловия дават тон, често пъти и ултимативен, на политици и управляващи, лекарите са сивите кардинали, властимащите патриции на настоящото, а нас останалите третират като плебеи, непълноценна раса, работна сила, обществен консуматив и разходен материал.
17
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"намалете си случаите , кротнете се малко , спазвайте някаква дисциплина и ще ви свалят мерките"Това не е истина! Вече съм убеден, че никой няма доброволно да ни върне предишния живот!Защо не ни кажат кога и при какви точно условия ще махнат ВСИЧКИ мерки?Защото нямат изобщо такива намерения!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13.Видях съмишленик в това, което си написал. Бъди здрав!
15
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната им система нямало да издържи. Ами много хубаво, че няма да издържи. Ще бъде хубаво, ако и тук не издържи и се разпадне. И без това никаква полза от тези лекари. Винаги е приятно да се чуе, че психясали тирани не издържат. Ама нямало кой да ме лекува! А те лекуват ли ме? А ще ме излекуват ли в бъдеще от каквото и да било? Лекарски ***, та дрънкат.