Хиляди на протест в Амстердам срещу мерките

Демонстрантите поискаха свобода и край на ограниченията
Обновена: 17 яну 2021 20:24 | 17 яну 2021 20:21, Веселина Йорданова
68
Хиляди на протест в Амстердам срещу мерките

Няколко хиляди души се включиха днес в неразрешен протест в Амстердам срещу противоепидемичните мерки в Нидерландия заради коронавируса, след което бяха разпръснати от полицейски части за борба с масовите безредици, предаде Ройтерс.

Демонстрантите се събраха на площада пред Държавния музей и Музея на Ван Гог. Те носеха надписи, които гласяха "Свобода. Спрете тази обсада" и скандираха "Какво искаме? Свобода!".

Никой от участниците в протеста не беше с маска - което по принцип в Нидерландия не е задължително - и малцина спазваха правилата за физическа дистанция.

Властите отхвърлиха искане демонстрацията да се проведе на Площада на музеите. Когато полицията нареди на хората да се разотидат, те отказаха, а някои започнаха да хвърлят пиротехнически изделия.

Тогава полицейските сили за борба с масовите безредици използваха водно оръдие, за да разпръснат множеството.

Миналия месец нидерландското правителство затвори училищата и повечето магазини, за да спре разпространението на коронавируса, а тази седмица удължи националната карантина с още три седмици.

В началото на пандемията Нидерландия в общи линии бе по-малко склонна от съседите си да налага социални ограничения. Но при втората вълна, през зимата, тя се видя принудена да го направи заради стремителното увеличение на случаите на заразяване и нарастващия натиск върху болниците, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак общаците на протест... Не разбраха, че именно те с простотията си и конспиративните теории направиха всичко възможно локдаун да има... Вредят сами на себе си, защото именно обслужващата класа най-много страда. За тях си е.
13
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак не сте сншимали точно просета. Снимали сте полицаите. А протестът е голям, с много хора. Но като не ви позволяват - така е.Хора, търсете реалните снимки и кадри във ФБ или от приятели, живеещи в Нидерландия. Не разчитайте нещо да научите от тук. Протести има в Германия, Австрия, Франция, в Искпания има. Навред! Големи и масови! Защото не всички хора по света търпят това безумно посегателство върху човешките си права! И не всеки е податлив на внушения и паника!
12
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
намалете си случаите , кротнете се малко , спазвайте някаква дисциплина и ще ви свалят мерките
11
7
 
4
 
! Отговори
Илюминат до 9 преди 3 години
Ще те изпарим, пиянка! Пак си се налъхал с кале и метилов алкохол!
10
36
 
8
 
! Отговори
ИТ спец заплята 7.1к преди 3 години
Да на мерките, борба с коронавируса до дупка!Мнението на общаци, келнери, певци, наргилисти, хостеси, инфлуенсъри, продавачки - квачки и прочее неквалифицирана гмеж е БЕЗ значение!
9
7
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
казх го още в началото на глобалната психо-операция с ковида!Не се ли дигнем ,като човечество срещу този план за тотално изтребление и стерилизация ,спукана ни е работата!Имаме си работа с психопати педофили и сатанисти,те ви искат мъртви какво толкова не можете да разберете?Те нямат милост ,те нямат съвест и жал за оикновения човечец,това е култ на смъртта!Свобода или смърт на всеки тиранин налагал "мерки на народите си" бесилката публично ,само това е решението!
8
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркоманите свършиха тревата и искат да се друсат, затова протестират.
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което живеем сега не е живот!
6
7
 
44
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Браво! В много държави има протести срещу "мерките", но съвсем умишлено медиите не им дават гласност.
5
5
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Навсякъде само не и у България ,щото сме скотовее срастнали се с робството във всякаквите му форми!Само по интернет го вадим голям и хайдушки !
4
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.Мигел де Сервантес 1605 година
3
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на протестиращите. А пръскането на хората с водни оръдия посред зима явно е лицето на демокрацията в Европа.
2
3
 
41
 
! Отговори
Свобода преди 3 години
започва се ...
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро навсякъде!