Хиляди на протест в Амстердам срещу мерките

Демонстрантите поискаха свобода и край на ограниченията
Обновена: 17 яну 2021 20:24 | 17 яну 2021 20:21, Веселина Йорданова
68
Хиляди на протест в Амстердам срещу мерките

Няколко хиляди души се включиха днес в неразрешен протест в Амстердам срещу противоепидемичните мерки в Нидерландия заради коронавируса, след което бяха разпръснати от полицейски части за борба с масовите безредици, предаде Ройтерс.

Демонстрантите се събраха на площада пред Държавния музей и Музея на Ван Гог. Те носеха надписи, които гласяха "Свобода. Спрете тази обсада" и скандираха "Какво искаме? Свобода!".

Никой от участниците в протеста не беше с маска - което по принцип в Нидерландия не е задължително - и малцина спазваха правилата за физическа дистанция.

Властите отхвърлиха искане демонстрацията да се проведе на Площада на музеите. Когато полицията нареди на хората да се разотидат, те отказаха, а някои започнаха да хвърлят пиротехнически изделия.

Тогава полицейските сили за борба с масовите безредици използваха водно оръдие, за да разпръснат множеството.

Миналия месец нидерландското правителство затвори училищата и повечето магазини, за да спре разпространението на коронавируса, а тази седмица удължи националната карантина с още три седмици.

В началото на пандемията Нидерландия в общи линии бе по-малко склонна от съседите си да налага социални ограничения. Но при втората вълна, през зимата, тя се видя принудена да го направи заради стремителното увеличение на случаите на заразяване и нарастващия натиск върху болниците, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравяте, че освен права, имате и задължения, неандертакци. Ако не ви изнасят, ходете да живеете в гората, далеч от обществото.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вътрешният тролаж заработил нощна смяна.Нищо няма да промени.Настъпва световна война за човешки права.
52
8
 
14
 
! Отговори
До долния" боре преди 3 години
Ти си най " хубавия " и" не си "щраус!Хайде " бори" се ,за какво точно остава да уточниш?Не можеш да годиш в кафене или в кръчма да се налюскаш публично,чалгата ограничена на живо,какъв пропуск вече 1 година,без лятото.Всичко е он лайн,освен хранителните магазини и аптеките,докато се нормализира.Но пък имаш време да твориш,вместо да избиваш комплекси!
51
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световни из роди и антихристи като бездетната Меркел, извратения Макрон, *** раста Борисов, садиста Кантарджиев, ще унищожат децата ви - една част физически, а другите просто като личности.Отнето им е образованието, социалния живот, чистия въздух, достъпа до природа.Продължавайте като щрауси да си завирате главите в пясъка и ще отидете в ада.Когато умирате, ще виете като кучета, защото сте били страхливци и сте мълчали, когато е трябвало да се борите.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сата Н е най простия ***.Необразован,некомпетентен ,клозетен ,медицински трап,защото спонсорите му са същите!
49
9
 
1
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Доста глуповато на фона на световна пандемия и информация от целия свят ежедневно отвсякъде.Мижаво и примитивно интерпретиране на световни събития ограничавайки ги в един човек,защото някои са решили,че насочвайки проблема в един човен предизборно разбира се ,така 80% от ония,вече са доста по малко, ще се настървят повече,без да мислят и хоп рибите ще бъдат сготвени за меркантилните цели на тарикатите пишман политици,без естествено да предложат нещо.
48
18
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Световни из роди и антихристи като бездетната Меркел, извратения Макрон, *** раста Борисов, садиста Кантарджиев, ще унищожат децата ви - една част физически, а другите просто като личности. Отнето им е образованието, социалния живот, чистия въздух, достъпа до природа. Продължавайте като щрауси да си завирате главите в пясъка и ще отидете в ада. Когато умирате, ще виете като кучета, защото сте били страхливци и сте мълчали, когато е трябвало да се борите.
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вече източен и западен фронт, фронтът е един хората срещу фашизоидните сатанисти. Европа отново ще поведе ренесанса. Времената са други, силата е с нас. Получовеците са обречени. Един Родшилд вчера внезапно се гътна, силата не ще подмине никой и нито парите нито войските ще ги спасят. Победата е отредена на човеците, другите ще изгорят в небитието.
46
20
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Какъв протест при 2 милиона мъртви в 21 век... за по-малко от година?--------Всичко това е лъжлива статистика.От грип винаги за умирали хора.От този грип имрелите са колкото и от предишните грипове.
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което ни се налага като решение е все едно, ако някой има въшки, да бъде удрян с бухалка по главата, за да бъдат смачкани въшките с бухалката!И не, не отричам, че въшките са проблем, просто такова "лечение" е безумно!
44
14
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Нито има вирус, нито е имало пандемия. Банкянския престъпник подари на лекарската гилдия закон, който ги обявява за по-равни от другите. В замяна те са готови да му ***...всичко, да убият когото им посочи и да лъжат и симулират епидемична обстановка.
43
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неразрешен протест?? Демек трябва да питаш за позволение дали можеш да изразиш несъгласие с нещо. Демокрация, та пушек се вдига :) А и.диота с пандемията отдолу - зарази е имало и ще има, но унищожаването на света и икономиката не е никакво решение. Локдаун има почти година -къде са резултатите???
42
11
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
НЕРАЗРЕШЕН ПРОТЕСТ ....ХАХАХАХАХАААА
41
14
 
0
 
! Отговори
SALT преди 3 години
Питър, то и на вас няма да ви "уври тенджерата", докато не започне да не ви достига "въздух"...Разликата, между твоята и моята гледна точка е само в метафората.
40
8
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Вируса работи както намери за добре и където му отворят широко вратата.Дали изкуствен или му е дошло времето вече няма значение,не че не трябва да изследват произхода,но създаде достатъчно проблеми по света и е време да се блокира.Дали глобалисти или китайци,тръгна от Китай,там се натръшках за кратко време,а останалия свят гледаше любопитно,но и не вярваше,че ще стигне до него.Е стигна!.Ако ваксините са решението,трябва да се ваксинираме.А те се създадоха при мандата на Тръмп,не на глобалистит
39
22
 
17
 
! Отговори
неразрешен протест преди 3 години
¨хиляди души се включиха днес в неразрешен протест¨Как звучи само!! За да протестираш, ти трябва позволение! :) Демокрация, баце! :)Всички живеем в дълбока илюзия, събудете се! У нас е същото!
38
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, те добро стадо са си евреите хитлер ги оправи, сега в израел ги ваксинират като ***. Що и ние не сме такива , направо в кланицата и да мрем. Кога ще ни татуират с номерцата???Праведните страхливци да си боцкат ваксината и да си гледат живота, да не ни мислят останалите (нали сте се спасили вие, ваксината спасява, маските спасяват, какво ви бърка аз дали ще умре какво ще вземете от мен)
37
19
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Стидото са тези които са ги затворили в "кошарата", а не тези които се бунтуват.
36
23
 
12
 
! Отговори
35 до Питър преди 3 години
Кои са тези държави Питър, дай ми една за пример. Виж, не казвам че не трябва да се пазим. Аз самия се пазих много, носих маска с три филтъра, цялата глава ми беше изтръпнала от стягането. Не излизах никъде, не се срещас с приятели...и си заразих. Изкарах го по-леко от махмурлука след Нова години и Слава Богу. Знам че има хора, които умират, но мерките няма да помогнат. И накрая хуления Мангъров ще се окаже в едно прав, че вируса ще мине през всеки и през маска с три филтъра
35
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Италия хората са отворили заведенията и те са пълни с клиенти.Човек не може да търпи безогледно и нескончаемо орязване на правата си. Ако е човек, разбира се.За овцете не се отнася.