Полиция в хотел "Маринела" малко след 22 ч., за гостите глоби по 1000 лева

Нямало организирано празненство, клиентите не се познавали
Обновена: 17 яну 2021 09:22 | 17 яну 2021 09:15, Камелия Цветанова
162
Полиция в хотел "Маринела" малко след 22 ч., за гостите глоби по 1000 лева
Снимка: bTV

Столичната полицията и СРЗИ проведоха снощи акция в хотел „Маринела“. Причината – в разрез с противоепидемичните мерки, ресторантът в хотела е функционирал след позволеното работно време.

Униформените отцепиха района.

Още по темата

Според свидетели униформените нахлуват в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч., съобщи bTV.

На място е имало около 60 клиенти. Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотели могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

Клиентът Светослав Велков обясни, че точно си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше категоричен, че е гост на хотела и не разбира защо е бил задържан за проверка.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават.

„Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, допълни той.

Полицията състави актове на присъстващите, а РЗИ глоби фирмата, управляваща ресторанта, и както и трима служители за неправилно носене на маски.

„Нарушена е заповед на министъра на здравеопазване – след 22 ч. заведението не може да работи, независимо – гости на ресторанта, на хотела, на София или на Република България“, каза Ина Балабанова, главен инспектор, РЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците глобата достига 2000 лв.

Според източници на bTV провереният ресторант не е под ръководството на хотела, а е нает от частно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
И Милко Калайджиев изгоря с глоба. Какво да прави човека, не му стига пенсията и решил да изкара допълнително от концерта.
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последните дни се появява конфронтация между мислещите се за голяма работа тарикати и ушати.
82
2
 
9
 
! Отговори
Й преди 3 години
Поне имало ли е Оооо Тигре Тигре ? Без такиеа песни купон не става
81
8
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Добра новина в студената неделна сутрин, топли душата....
80
9
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Цар Бойка не дава на електоратът да префуфка;))) Геноцидира го, държи го гладен, запира го кат *** в обор, глобява го. Все пак, от некъде, тие 50 лв за пенсионерите требе се избият;))) Ша са избият от глобите;))) навремето, гато запирахме добитъкът по оборите, го прайми, за да го пазим от вълците. Така ис ега, Бойха, казва: "Запирам ви, оти се грижа за вашето здраве и който не слуша - сопата";)))
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЛЯМ ПРАЗ!!!!
78
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 75И пак по темата: настроиха ни едни срещу други и стана като в ранния комунизъм - всеки срещу всеки. Преди да се обадите да изпържите някой забавляващ се, помислете на кого служи това - не на обикновените хора! Както са ни запукали, скоро ще арестуват за разходка в парка. Осъзнайте се!
77
12
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ХОРАТА УМРЯХА ПРЕЗ 2020 ГЛАВНО ОТ ОБЕЗДВИЖВАНЕ И ОГРАНИЧАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКАТА ПОМОЩ !!!------------------НЕПРЕСТАННО СЕ НАТЯКВАШЕ: СТОЙ СИ В КЪЩИ !! СТОЙ СИ В КЪЩИ!!А ОБЕЗДВИЖВАНЕТО Е ПАГУБНО!!! СЪСЕДА НАД НАС НА 80 ГОДИНИ ОБИЧАШЕ ДА ХОДИ ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН А ТАЯ ГОДИНА ПРЕДИМНО СИ СТОЯ В КЪЩИ И Е КАТО ГРОХНАЛ В МОМЕНТА!!!ОБЕЗДВИЖВАНЕТО Е МНОГО ВРЕДНО ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА!!!!
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vaiiii, te...niamat ortodoks chasovnici...ooooo...
75
6
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 3 години
Не ми промотирай аскетизъм, моля. Удоволствието отваря каналите за креативност във всички области. Нямаш ли радост и свобода на духа, нищо нямаш.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77Имената им се пазят! Аз след 9 рязжрах кой комшия *** коладеше и ... абе да каже "нелеп инцидент" хеее хееее хееее
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Залужи си бе! Шът да им давали. Ааааа!
72
4
 
13
 
! Отговори
Нане преди 3 години
И колко народ си отиде бре зомби?2020 по малко от 2019...И земи поне се научи да пишеш...
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дРът пенсионер 50 години е в бизнеса? Машала. Че той е 70+ годишенАре стига се бачкали, дайте път на младите
70
14
 
16
 
! Отговори
не мога да повярвам преди 3 години
НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ СРЬВНЕНШЕ С ГОЛЯМА ПОСЕЩАЕМОСТ В ГОЛЕМИТЕ МАГАЗИНИ ,И ПОСЕЩЕНИЕ В РЕСТОРАНТ,В МАГАЗИНА ЩЕ ОТИДЕШ ЗА ПОЛОВИН ЧАС И ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ ,А ПО РЕСТОРАНТИТЕ СЕ СТОИ ПО 5-6 ЧАСА,ПУШИ СЕ, ГОВОРИ СЕ НА ВИСОКО, ТАНЦУВАТ , ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ И ДА ИМА СРЬВНЕНИЕ. И СТИГА С ТЕЗИ РЕСТОРАНТИ И БАРОВЕ ,БЕЗ ТЯХ МОЖЕМ ,НО ОТ КОВИД ЩО НАРОД СИ ОТИДЕ ,ХОРА СВЕСТЕТЕ СЕ МАЛКО,ВИШ ТЕ КАК Е В ДРУГИТЕ ДЬРЖАВИ , И СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРАВИМ НА ИНАТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ ВЛАЧИМ И СТРАДАМЕ.
69
9
 
20
 
! Отговори
Тъй де преди 3 години
Нали ужким сме с равни права.Явно някои са с по-равни,защото никой вчера не глоби вожда,гушнал без маска няколко дечица от Гоцеделчевско,да си прави пиар.
68
19
 
22
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Велики са - доносниците, които ходят да топят сега е техният рай да се изявяват! Велика е и нашата полиция ни пази, вместо да гонят бандити те гонят празнуващи. Велики са още малко, скоро им изтича времето - Никога повече Герб и Патериците им във властта. Щом здравеопазването се управлява от ***, а един *** е министър - председател, другото е без коментар.
67
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е.Никой няма право да съществува,ни Арабаджиеви, ни Божкови ни Софиянски-само Банкянски!
66
7
 
16
 
! Отговори
До сух режим преди 3 години
С тази малка разлика, че човешкият стремеж преди е бил към наука, знание и прогрес в математика, физика, технологии, откриване на нови земи, медицина, а не да пият , ядат и да се дрогират по апартаменти и тайни землянки!
65
16
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
На управителя това му е била 50та година в този бранш ??Демек този човек е пенсионер на 70+ Въпроса е- ДОКОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ТОЛЕРИРА ТАЗИ ГАВРА И УНИЖЕНИЯ ДА СЕ НАЕМАТ СТАРИ ХОРА ПЕНСИОНЕРИ И ТИ НА ПОДОБНА ДЛЪЖНОСТ УПРАВИТЕЛИ при положение че безработицата сред младите хора е над 60% ? Докога държавата ще кляка пред тази престъпна комунистическа фамилия Арабаджиеви