Ваксинираните в Германия ще получат някои привилегии?

Досега само 1% от населението е имунизирано
68
Ваксинираните в Германия ще получат някои привилегии?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданите, които са се ваксинирали срещу Ковид-19 и са изработили имунитет, трябва имат възможност да се върнат към обществения живот. Това заявява германският външен министър Хайко Маас в интервю за "Билд ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

Мисля, че хората, които са ваксинирани, трябва да имат възможност отново да упражняват основните си права, казва Маас. По думите му те няма да се разболеят и няма да трябва да бъдат настанявани в интензивни отделения или да бъдат включвани към апарати за вентилация на белите дробове. А ако в ресторантите влизат само ваксинирани лица, те няма да си вредят взаимно, отбелязва министърът.

Маас много рядко се изказва по вътрешнополитически въпроси. Той е първият министър от правителството на канцлера Ангела Меркел, предложил да се дадат привилегии на ваксинираните. Тази идея не се ползва с популярност в Германия, отбеляза ТАСС.

Досега в страната са ваксинирани над един милион души, или малко повече от 1 процент от населението. Първи бяха имунизирани обитателите на домовете за възрастни  и медиците. От 16 декември в Германия е в сила строга карантина; затворени са почти всички магазини освен магазините за хранителни стоки. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: германияваксина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксинацията в Германия не е задължителна .
31
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо аз не съм с повече права от един човек с наднормено тегло и високо кръвно? Аз се храня разумно и спортувам редовно. Трябва да имам някакви предимства пред някой, който яде макдоналдс, и прекалява с алкохола. Въобще, това е една страхотна посока на мислене, и води право в някакво страховито антиутопично бъдеще.
30
5
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВИСШАТА КЛАСА ЩЕ СА ВАКСИНИРАНИТЕ !!!А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ СА НИСШАТА КЛАСА!!ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ВАКСИНИРАНИ ЩЕ БЪДАТ ТРЕТИРАНИ КАТО КАСТАТА ПАРИИ В ИНДИЯ!!!КАСТАТА ПАРИИ В ИНДИЯ Е ТОЛКОВА НИСША, ЧЕ ТОВА ДА ГИ ДОКОСНЕШ СЕ СМЯТА ЗА НЕЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МРЪСНО!
29
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще имат право да носят свастика и ще са освободени от наказание за про нацистките си виждания. Аааа живот живот... Вече ще имаме права само ако сме маркирани като гoвeда...
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това име Хайко?Май не е немско.
27
3
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪРВО Е МОРКОВА!!! ПРАВА ОТСТЪПКИ!!!ПОСЛЕ ИДВА ТОЯГАТА : ОГРАНИЧЕНИЯ ГЛОБИ--------СЪЩОТО НАПРАВИХА И САМОЛЕТНИ КОМПАНИИ!! ЗА ВАКСИНИРАНИТЕ 30% ОТСТЪПКА В РУАНАЙР------------ЧИСТА ДРЕСИРОВКА НА НАСЕЛЕНИЕТО
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен съм, че ще помогнем много за опазването на природата, ако се пуснат милиарди тестове, и си правим преди всяко влизане в ресторант и магазин. Дали ще има толкова пластмаса на планетата, се питам.
25
6
 
8
 
! Отговори
Аспарух преди 3 години
Може да въведат пункттове за анти тела тестове, те сега са 10 лв. След 5 месеца може по 1, 2 лв. да ги пуснат с милиарди бройки. Тестват те, ако имаш тела в ресторанта, ако нямаш, отзад ти сипват като в затворнически стол.
24
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да се носи опознавателен знак - синя лента на ръкава, с логото на пфайзър или модерна, поставено в кръгче. Така по-лесно ще се различават добрите граждани, които също са безопасни и не вредят.
23
1
 
36
 
! Отговори
КОН С ПИРАЦИЯ преди 3 години
Не бе, глупости пишете, това е конспирация. И лагерите не са концентрационни, а КАРАНТИННИ, тоя път е различно, нищо общо няма.
22
10
 
3
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Те ще унищожат тъпанарите, за да не спират умните и работлив ите!
21
3
 
27
 
! Отговори
Поредната глупост! преди 3 години
Това е дискриминация!
20
1
 
34
 
! Отговори
SS преди 3 години
и за да се знаят тези Deutschland-граждани, които са се ваксинирали срещу Ковид-19 и са изработили имунитет, да си зашият на всички дрехи по една голяма звезда... жълта.Може и да се снимат за спомен
19
0
 
31
 
! Отговори
Може би преди 3 години
следващата стъпка е татуиран номер на ръката?
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашисти, дано гражданите се събудят
17
0
 
44
 
! Отговори
Тео преди 3 години
А на неваксинираните какво? Давидови звезди на ръкава ли ще пришиваме???
16
0
 
26
 
! Отговори
Не ме спами преди 3 години
Аз не мога да разбера едно нещо. Ваксината е доброзорна или доброволна? Имат ли състезание страните от ЕССР къде пък, колко щели да ги вакцинират. ? Ами , ако е доброволна , то какво постоянно мислителите сравняват, къде колко ваксинирани?
15
1
 
42
 
! Отговори
123 преди 3 години
Нали ваксинираните са защитени. Тях какво ги интересува вече ковида и дали има заразени и болни.
14
1
 
39
 
! Отговори
Да ви е честит преди 3 години
новият фашизъм...
13
0
 
42
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Всичко било конспираци - хахахаКак път всичко си става, точно по плана