Светът пуска в действие трето оръжие срещу коронавируса

След маските и ваксините това са въздухопречиствателите
18 яну 2021 07:03, Елка Василева
104
Светът пуска в действие трето оръжие срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

След маските и ваксините напът е да бъде въведено трето оръжие срещу коронавируса. Това са въздухопречиствателите, пише „24 часа“.

В тези нови системи въздухът се всмуква към тавана, попада в специални отделения, където с лампи със спектрален диапазон от 222 нанометра се обеззаразява и се връща обратно в помещенията.

Още по темата

Системите вече се прилагат в Япония и скоро ще навлязат и в Европа.

Те ще се ползват в болници, класни стаи и обществен транспорт.

За да се изчислят всички параметри на системите, се използват суперкомпютрите навсякъде по света, включително и българският.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
15
 
! Отговори
Пословично преди 3 години
Открила дърта Василка зад врата - климатик!
49
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третото оръжие ? Боци и герб - те успешно борят всякакъв вид вируси и бацили , даже "заводите функционират" Б.Б. !
48
3
 
39
 
! Отговори
/!\ фекална новина преди 3 години
Внимавайте да се оплискате!"спектрален диапазон от 222 нанометра" са UV лампи или ултравиолетови лампи.Служат за стерилизация на въздуха още от войната. И не са новина! В болниците се ползват от незнам кога - затова мирише специфично.Трявба да се внимава с озона който се получав при високоенергийното лъчение.А на ей това се вика произведена дефектана "новина"!
47
2
 
20
 
! Отговори
Пена общата преди 3 години
Съвременният човек вече има нужда от един милион джаджи, маски, инжекции и смарт устройства, за да живее "нормално".
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кабинета на джипито ми в БГ има такъв въздухопречиствател, но с малък размер като климатик. Къде е новината тук не разбирам.
45
2
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Тука имам чувството , че некои хора изобщо не са изтрезнявали от Коледата , и още като почнат да ръсят мъдрости , смърдят на джибри , чесън и подробица!
44
4
 
24
 
! Отговори
Морз преди 3 години
Бюлетини, избори, фирма, кмет, депутат и накрая такса солук. В калкулацията: мениджър, пренос мръсен въздух, пренос чист възду, подаване на въздух с високо и ниско налягане. За богаташите ароматизиран специално от Пирин. Без въздухомер. За ахмаците въздухомер със софтуер, програмиран и управляван от отрочета на големци и богаташи.
43
1
 
21
 
! Отговори
инженер преди 3 години
До: номер 51 (Психодиспансер)Трябва да спреш веднага да четеш жълтини! Май трябва и аз да спра, но поне не им се връзвам.Като пише "Светът пуска..." това нищо не означава - една фраза без съдържание, но с впечатляваща форма, нещо като захарен памук за мозъка!В предишните си коментари обясних - "светът" вече е "пуснал" каквото е нужно и полезно. Не откриваме топлата вода.
42
14
 
12
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Светът пуска, а българина тутакси отрича и вкарва мистерия. Очаквам всеки миг тролската общност да напише за нано чипове, които ще вдишваме. ;))))))))
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм полу-професионален ***. Искамда ви кажа само.Вижте колко процента отм новините днес са за корона вирус инджекция? Ей хора! ?????????????????
40
3
 
10
 
! Отговори
инженер преди 3 години
До: номер 47Аз съм същият този "УЖАС!!!" Както се вижда от името ми горе съм инженер по електроника и вече обясних кои системи са безопасни. Всичко друго е импровизация.В помещение където има хора винаги може да стане беля с такива лампи. Разбрах че са скрити. Въпреки това трябва да бъдат разрешени за употреба. В самолетите използват специална машина но тя дезинфекцира преди да се качат пътниците и екипажа и след това се маха!
39
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид по принцип е безобиден безобиден вирус. Активизира се посредством ръсения от руските самолети Путинчок. Трябва да се забранят рейсовете от Москва, или да се обезаразяват още от въздуха при прекосяване на въздушната граница с тия лампи.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УЖАС!!!UV лампите няма да висят от тавана в стайте, а ще са част от вентилационната система на сградата. Коя част от това не разбра?
37
8
 
24
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Кой български супер компютър? Оня, дето е на етап гьол в Тех Парка и тепърва ще го строят с европейски пари ли? И дето ще е на ЕС, а не Български :D :DНищо, важното е, че вече дадоха 1М за 500м улица в Тех Парка - асфалтирано да му е на супер компютъра!
36
3
 
37
 
! Отговори
.. преди 3 години
"За да се изчислят всички параметри на системите, се използват суперкомпютрите навсякъде по света, включително и българският."Ей това е върха на писаческата простотия и показва, че писача на "статията" си няма на идея какво превежда.
35
11
 
11
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Стига прослава на ориенталската ти селяндурщина! Още малко ще възвеличаеш цървулите, потурите и феса си! 21и век сме! Битовите алкохолици вонящи на джибри, чесънни овча лой сте гнусни!
34
10
 
9
 
! Отговори
Хм преди 3 години
До aa1830Цялата тази история е фарс. Микой не отрича съществуването на вируса, но това е фарс, и мен ме е страх. След толкова писане и говорене за чували за трупове, толкова много писаници за ужасният невидим враг, какво остава?Да се спира с тази анти човешка гадория!
33
8
 
28
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Язе иам четвърто оружие срещу коронката ,ракия 55 градуса . Чесън,мек ляп и припечени *** ребра.
32
13
 
22
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Докато другите държави удължават затварянето с месеци, ние пак наобратно, понеже сме много печени....Когато другите са ок, при нас пак ще е лудница и ще ни искат тестове и карантини навсякъде....
31
3
 
5
 
! Отговори
Atom преди 3 години
Голяма смях голямо нещо ...