Близо 30% от преболедувалите COVID-19 в Англия - пак хоспитализирани

Над 12% са починали няколко месеца след изписване от болница
19 яну 2021 09:53, Петя Славова
22
Близо 30% от преболедувалите COVID-19 в Англия - пак хоспитализирани
Снимка: БГНЕС

Около 29 на сто от пациентите в Англия, преболедували тежка форма на  COVID-19, били хоспитализирани отново в рамките на до 140 дни от изписване от болницата, съобщи БТА, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

Британската Национална статистическа служба, Юнивърсити колидж Лондон и университета на Лестър обобщиха в доклад изследване върху последиците от коронавируса върху 47 700 души на средна възраст 65 години за периода от началото на миналата година до август миналата година.

Около 12,2 на сто от тях са починали няколко месеца след изписване от болницата. Изследването показа, че най-често повторна хоспитализация била нужна при по-възрастните пациенти, както и сред представители на национални и расови малцинства.

Учените подчертават, че прекаралите Ковид-19 се оказват отново в болница 3,5 пъти по-често, отколкото връстниците си в сходно здравословно състояние с други заболявания. Резултатите от изследването сочат, че при близо една трета от пациентите са диагностицирани респираторни заболявания след заразата с коронавируса, като половината от пациентите не са страдали преди това от подобни болести.

Най-продължителни последици от инфекцията изпитват мъжете над 50 години от по-бедни райони, които са с наднормено тегло и злоупотребяват с пушенето, добавят авторите на изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете!Учените подчертават, че прекаралите Ковид-19 се оказват отново в болница 3,5 пъти по-често, отколкото връстниците си в сходно здравословно състояние с други заболявания. Резултатите от изследването сочат, че при близо една трета от пациентите са диагностицирани респираторни заболявания след заразата с коронавируса, като половината от пациентите не са страдали преди това от подобни болести.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преболедувалите Ковид са обречени на старчески болести и бързо състаряване. Млади старци със старчески болести ще пълнят болниците.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори Англия дето е някакъв пълен хаос си дава зор да изследва дългосрочните поражения от Ковид. У нас понеже всичко е с отделна клиничка пътека никой не прави връзката на преболедувалите с бъбречни и неврологични проблеми впоследствие. Но то и пациентите не вярват във вируса и се самолекуват с ракия и сланина, така че..
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, ако са над 70-годишни...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100% от прекаралите настинка на над 50 год. възраст са умрели в следващите 60 години!!! Ама затова никой не пише!
17
3
 
8
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Е нормално е хора над 60 години с тежки поражения след ковид да се разболят от нещо следващите 4 месеца, то и без ковид, на тия години шанса е доста голям.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близо 30% от хората, които са пили айрян са хоспитализирани по някое време. Извод - айрянът е опасен.
15
3
 
8
 
! Отговори
[-_-] преди 3 години
Май не знаят още нищо, освен че някой хора умират а други не.Днес "открили" едно утре друго.
14
0
 
7
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Ние тук затова статистика не правим. Битият си е бит и душевност на българският народ.
13
2
 
7
 
! Отговори
С. преди 3 години
Пише че пак са хоспитализирани, а не че пак са се разболяли от говед. Средната възраст на починалите в Англия е 82.
12
0
 
8
 
! Отговори
Тея преди 3 години
в англия поне имат някаква система за наблюдение, кой се е зликувал и кой пак е постъпил. Тук в БГ е пълна мъгла. Никаква проследимост никакви наблюдения. Дори една специалистка каза че британския щам си го имаме още от март. Пък друг каза че не е известно да го имаме сега - смятай.
11
7
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Значи може би е добре да се ваксинираме, а?
10
6
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До доктор сърп и чук. Глу.пак, *** си като дебел ***, който мрази само едно нещо. Тези хора НИКОГА не са били ваксинирани, говведо манипулативно.
9
2
 
10
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Почнахме с британските учени пак, а? Що пък Испанските, Френските, Италианските или Германските един път не излязат те с *** изсмукани от пръстите изводи. Какво съвпадение, ограмна част били бедни, гладни и пушели много. Интересно нашите манг.али защо не са измряли, вероятно спазват усърдно мерките
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи статистиката е от 55 до 75 годишни за да излезе средна възраст 65 години.Как се хванаха на финала за 50 годишните от по-бедните райони?
7
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Те са починали от ваксината на Астра Зенека, която Бойко се готви да ни натресе...
6
6
 
5
 
! Отговори
пи 3,14 преди 3 години
До Тази новина,В новината става ясно, че сериозните усложненията са СЛЕД прекарана коронавирусна инфекция , а не след повторно заразяване. Може да си имаш антитела но белия ти дроб вече за нищо да не става. Въпроса с ваксините - какво да се коментира, те ще си свършат работата и няма да се стига до увредени органи.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тази новина,Не бе,тази новина ни казва-"който не се ваксинира ,ще прекара цял живот по болниците ,ако оцелее".
4
2
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВИРУСА Е ПУСНАТ ДА УБИВА ДРУГОТО Е ГИМНАСТИКА
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Британската Национална статистическа служба, Юнивърсити колидж Лондон и университета на Лестър обобщиха в доклад изследване върху последиците от коронавируса върху 47 700 души на средна възраст 65 години''А най-долу:''Най-продължителни последици от инфекцията изпитват мъжете над 50 години от по-бедни райони, които са с наднормено тегло и злоупотребяват с пушенето, добавят авторите на изследването.''Е добре де,нали са изследвали средна възраст 65 години?Това е стъкмистика усреднена.