Българка в Лондон: Ограниченията на Острова могат да останат до май

Властите се опасяват, че новият щам на вируса няма да се повлияе от ваксината
22 яну 2021 12:05, Ния Христова
40
Българка в Лондон: Ограниченията на Острова могат да останат до май
Снимка: БГНЕС
Властите на Острова полагат непрестанни усилия да убедят британските граждани да си останат вкъщи и да не излизат. Експертите смятат, че може би ще се наложи ограниченията заради COVID-19 да останат в сила до началото на май.
 
"Животът във Великобритания е доста тежък в момента. На практика моето семейство излиза един път дневно да пазарува и е разрешено едно излизане за спорт. За жалост през последните дни страната е засегната от наводнения, причинени от бурята „Кристоф”. Това заяви в ефира на Нова ТВ Павлина Трифонова, която живее в Лондон.
 
"Хората се страхуват. Домовете им са наводнени. Имаше опасения, че завод в Северен Уелс, който произвежда ваксината на AstraZeneca и на Оксфордския университет може да бъде залят. Той е ключова база, тъй като в него се произвеждат около 30 милиона дози. Властите обаче реагираха бързо и издигнаха диги, за да го защитят", посочи тя.
 
Здравните власти са притеснени, че новите мутации на вируса, които са регистрирани във Великобритания и на които се дължи големият брой новозаразени, нямат да могат да се повлияят от ваксината срещу COVID-19. 
 
"Фактически може да се сбъдне най-лошият сценарий – да се слагат ваксини срещу щамове на коронавируса, които вече не са съществуват", посочи още Павлина Трифонова.
 
Тя допълни, че големият брой на новозаразени се дължи на факта, че хората са изморени и са по-склонни да рискуват. Много бизнеси принуждават служителите си да ходят на работа въпреки забраните, за да гарантират оцеляването си. Проблеми създават и незаконните партита, които се организират в домашна обстановка заради затворените заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
HA преди 3 години
Една Жена казала ....
37
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 3 години
1984
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПознава някой в нова тв и му звъни през скайп....чудят се как да си запълнят новинарските емисии. Същото се отнася до всички медии
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелска супа, мед, лимон, цинк, селен, здрав сън, разходки, слънце и малко кекс - след това си нов човек.
34
3
 
8
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Има нещо много неестествено в този вирус, дори когато съм бил супер болен усещам как тялото ми се бори, а сега - нищо. Просто усещам как тялото ми все е дно не е моето. Уж слаби симптоми, уж лека форма - е, усещането си е много кофти... Снощи, когато температурата ми пак скочи в 2 през нощта и отново будувах до съмнало, четох в нета развитието на болестта по дни. Напълно неестествено държание за вирус, според мен, така че може и да е изфабрикуван (това до момента не съм го вярвал). Пазете се!
33
6
 
4
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 33Добре, че е камионджията от Англия, за да ни светне кое е истинско, и кое не е в живота. Кой знае в кое село живееш и по какви паланки обикаляш. В момента "лекото грипче" ме влачи 6-и ден, аз съм млад, здрав, не боледувам от нищо повече от 3 дни. Мога да ви кажа, че вирусчето е изключително противно и тиктака като бомба със закъснител. При мен е лека форма и пак се чувствам отвратително - 24 часа главоболие, никаква енергия, повдигане, инсомния. Живея в Лондон, така че готви се
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Англия. Ходя на работа всеки ден. Доставям стоки с камион из цяла Англия, Уелс и Шотландия. Виждам се и комуникирам с много хора! Не познавам някого от колегите и познатите ми (а те се много), който да е "пострадал"! Заазен не означава пострадал! Даже и заразени не познавам! Не вярвайте на манипулациите, които ви говорят телевизии и продажни сайтове! По отношение на вируса, тук се лъже повече от БГ! Не гледайте телевизия! Това е отрова, която ви удря право в мозъка! Измамата е огромна!!!
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бре тая явно е най- запозната със ситуацията щом и интервюта и взимат Само че е абсолютна глупост истината е че милиони хора са навън и работят, обществения транспорт е препълнен от хора като разписанието е същото като преди пандемия.
30
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ам то до май, ама коя година?
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се поразровите в чичко Гугъл , който знае всичко ще прочетете , че самият въздух на този остров е по-различен от Европата. Преди години доста хора са починали от замърсени частици и зор са видели Лондон и др. градове, докато открият причината....Течения, дъждове.....отвсякъде към Англия. Така.... и с този вирус....Има нещо гнило....
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ицо Хазарта къде е даде определение кой е умен и кой глупав? Малко да ги светнем англичаните. Че ние по-разбираме от тях. И сме по-умни. Само дето се вайкаме, че са по-богати и с по-уреден живот от нас. Явно е въпрос на късмет. Не на нашия манталитет.
27
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжете.Лъжете.И лежеше,защото имам роднина,която е мед.сестра в англ. болница и тя каза, че болницата е празна и бройките заразени са измислени. Много здраво ги натискат да си мълчат.
26
0
 
8
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До АлооГражданина коментира по градски,но видимо е по-*** от селянката.06
25
5
 
9
 
! Отговори
Алоо преди 3 години
Питали селянката и тя отговорила по селски
24
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат над 95 000 умрели и над 3,5 милиона регистрирани заразени.Пети са в света, но не по икономика този път.Тяхната статистика е по-адекватна от тази в десетки държави и те си решават как да се оправят.
23
1
 
8
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До АнонименКато не ти пука какъв ти е проблема?
22
4
 
6
 
! Отговори
до Глостър преди 3 години
ти май си Бабикян, ръсиш фалшиви новини от Уйчиндолския избирателен район
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
unfortunately i don't care
20
1
 
8
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До :)Като не ти дреме не чети и не коментираи.Просто е.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи и тук ще са до май.