Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки

Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор
22 яну 2021 12:54, Красимир Ангелов
204
Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това призна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в село Бояджик.

"Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките", отбеляза той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Кунчев пристигна в Бояджик, където ще разговаря с местни учители в опит да ги убеди да се ваксинират срещу коронавируса.

"Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе се вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение", посочи специалистът.

"Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт", отчете доц. Кунчев.

Той призна, че на този етап никой не може да каже, кога пандемията ще затихне и нещата ще се нормализират.

"Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност", отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Кунчев обяви, че ако като общество искаме да няма повече епидемия и да бъдат премахнати мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране. "Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", категоричен бе главният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
10
 
23
 
! Отговори
факт преди 3 години
Не може да се затварят цели сектори, само защото някой щял да се разболее. Бизнесите трябва да работят. Ако трябва с намален обем, но не можете да оставите хора 9 месеца не само без доходи, но и само на разходи. Наемите на заведенията вървят, вноските по заемите също. Това е абсолютно чудовищно!
110
7
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Селяни прости вие сте валат, не се научехте да работите качествено и ефективно!Вашият български политически и бизнес елит също няма сили да ви каже истината, защото е комплексиран и смазан от световната конкуренция, и за него е по-добре вие да не научавате истината и да ви пасе по най-безогледен начин, защото така ще излезе наяве колко е неадекватен на световните процеси ,и че на него не може да се разчита да води кадърно държавата и народа!Агент Даниъл Фаламбочи!ЦРУ!!!
109
0
 
9
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Както и да политиканстват другите,помни,че става дума за пари,че демокрацията тук заблуда е,а капитализма-див и уродлив.
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем ни агитират да се ваксинираме, хем няма ваксини. Гениално!
107
0
 
4
 
! Отговори
до Василев преди 3 години
като минаваш през София, отбий се в Центъра за психично здраве на ул. "Екзарх Йосиф" и кажи, че те изпраща доктор Шипковенски
106
3
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Българи гладували ...българи студували ...на улицата щели да останат!Пари щом не им достигат,със евроценности богати са- за пaлци да се хванат !!
105
3
 
5
 
! Отговори
до 103 ха ха преди 3 години
нали си от групата на антиваксърите, вие сте най пискливите по медиите и форумите, че нямало достатъчно ваксини, айде... аут... ние ще си решаваме въпросите без вашите тъ..п.и съвети и мнения
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха ха 103Шшшт, трай си, че пак ще ни напръскат.
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво си "давате сметка". Но аз лично съм убеден, че накрая ще я платите тази сметка.
102
3
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Селяни прости вие сте валат!Вече Запада няма най-добрата образователна система и губи контрол в битката за падзари и суровини с Великия Китайски Дракон!Сега работата стана малко с българския виц, попитали Вуте какво искаш да имаш ти Господ да ти го даде , но и на съседа ти Нане двойно повече, да даде ,и той казал да ми изкара едното око!Сега Американската Анаконда ще трябва да си изкара едното око с коронавируса, за да може Китайския Дракон да загуби двете си очи!Агент Джон Бламон!ЦРУ!!!
101
2
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Война за пласмент на ваксините! Ноо вируса отслабва у нас и ваксините отиват на бракуване!
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не чуствате че прекалявате като триете истината Несте вечни
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа е заради изборите.Ако охлабят мерките и заработят ресоранти,молове и барове,ще се увеличат болните и ГЕРБ ще загуби изборите.Ако задържат както е сега и намаляват болните имат по-голям шанс.Примера е САЩ.Байдън през цялото време говореше за мерки а Тръмп как да се отпуснат мерките и да тръгне икономиката.
98
1
 
14
 
! Отговори
Актьор преди 3 години
Стоим си вкъщи. Плащате на всеки месечна заплата. На всеки, а не на който отговаря на измислени критерии. И не след три месеца, а всеки месец. Тогава, ако някой наруши правилата, го глобявате, съдите или каквото там по закон. И така може да си чакаме да мине пандемията до 2022 г. При тези условия ще мине много бързо. Сигурно е.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им писва от хазарта с мерките, от тука има тука нема.Или ги наложете и ги контролирайте с твърда ръка или вдигнете ръце официално.Ама това, че за едни може, за други не, на принципа на шуробаджанащината и парите под масата изнервя вече и нормалните хора.А иначе е ясно, мерки и общи правила от правителството трябваше да има още от септември.
96
2
 
15
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Ах защо сега не съм вирусолог и микробиолог, ще се заровя по 25 часа да работя и да докажа, че българският ум може да създаде не по-лоша ваксина от тези, които се лансират от запад и изток!Има нещо сбъркано у нашево брата българина, работи като луд за чужди корпорации в челните редици и дава принос за реализацията на някаква ваксина, а когато става въпрос за създаването и защита на национален интелигентен научен продукт или стока се цепи и не иска да работи в бг колектив за бг държавата!ЦРУ!!
95
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате си представа какво социално напрежение има вече в народа. Българинът търпи, търпи, но избухне ли става страшно. Събарял е империи от гняв... Таке че не си мислете, че българите са овце и вечно ще търпят, макар че могат много да търпят , но не безкрайно.
94
1
 
35
 
! Отговори
Кунчев преди 3 години
Не омаловажавай! Хората не са се размечтали за кръчми! Хората ГЛАДУВАТ, остават на улицата защото не могат да си изплащат жилищата, мръзнат от студ защото нямат пари за отопление!
93
1
 
11
 
! Отговори
до до 81 преди 3 години
Ти си доказателството, че МВР и ДАНС работят с нашите пари срещу Българите но в полза на ЦРУ и Нарко-трафикантите!
92
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от герберасти им писна и то много повече!