Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки

Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор
22 яну 2021 12:54, Красимир Ангелов
204
Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това призна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в село Бояджик.

"Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките", отбеляза той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Кунчев пристигна в Бояджик, където ще разговаря с местни учители в опит да ги убеди да се ваксинират срещу коронавируса.

"Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе се вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение", посочи специалистът.

"Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт", отчете доц. Кунчев.

Той призна, че на този етап никой не може да каже, кога пандемията ще затихне и нещата ще се нормализират.

"Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност", отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Кунчев обяви, че ако като общество искаме да няма повече епидемия и да бъдат премахнати мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране. "Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", категоричен бе главният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 милиона са българите по чужбина. Не че в чужбина е много по-добре, но пак е по-добре от България. В България животът е ад. Така че, който може да се спасява...
90
2
 
17
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Само кютек по герберастките морди...Бой и само бой, ще ги излекува!
89
2
 
2
 
! Отговори
до Патриот преди 3 години
не смееш вече да си кажеш, че си атакист, защото в Народното събрание вече няма да бъдете "златен пръст" такъв ще бъде Славуца Учиндолска
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСЯКА ЗАТВОРЕНА СИСТЕМА Е ЗАГОВОР, ЗАВЕРКА, СЪЗАКЛЯТИЕ СРЕЩУ ДЕМОСА .АРИСТОТЕЛ !А УПРАВЛЕНСКАТА СИСТЕМА на Видимата Официализирана Власт ('''ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ''''= от преьидент до чистач в Музея и Съда) ----Е ЕМАНАЦИЯТА НА ЗАГОВОРА И КОНСПИРАЦИЯТА , ...ДОБАВЯ ЛИКУРГ (ТИРАНТ НА СПАРТА ОТ 7-6 век прХр.)
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тия бесове по ваксините, смех. Тука е пълно с психопати.
86
2
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Българоубийци!!!
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, не те са самосъзнателни... това е невъзможно... давайте мерки мерки мерки, без логика, без научно обосноваване, унищожавай КУНЧЕВ.. след ваща *** потоп
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от меркиТрябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор''Aбе май не си давате сметка,че говорите глупости!И как ще имунизирате като няма ваксини?''Ангелов: Ако ЕК одобри производител на ваксина извън ЕС, министерството ще предложи закупуването ѝ''И тоя дрънка глупости!Унгария как поръча от руските ваксини?Нали и те са в ЕС?!Защо не чакат ЕК да одобри?!Всичко е заради изборите лъжете хората да стоят вкъщи!
83
8
 
2
 
! Отговори
до 81 преди 3 години
може да излезете на палатки при минус едиколко си градуса, тъкмо като ви полеят с маркучите ще се замразите и няма да имате нужда от лечение
82
8
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Винаги съм казвал, че България може да се оправи за един миг и да настигнем средноевропейските страни!Всичко си имаме, и закони и природни дадености, само трябва от утре да започнем да работим като немците!Турците започнаха да работят като немците и китайците започнаха да работят като немците, и при тях резултатите не закъсняха, независимо че и двете страни не са истински демокрации!А Българите са прости и мързеливи, на тях всеки за всичко им е виновен,още не са благодарили че имат държава!ЦРУ
81
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гладнни са само клошарите, ама и те си докарват с ровене в *** и ходене за продажби до битака, гладен може да си ако не ти се работи никаква работа
80
3
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Бай Гань Тарикат,чакал го глад ?Доброто време мина,няма път назад ...
79
2
 
13
 
! Отговори
Обществена тайна преди 3 години
МВР и ДАНС слугуват на ЦРУ срещу блокче Сникерс и бутилка Пепси като Талибаните!
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви избори на 4-ти!СТАВЙТЕ ДА ГИ ИЗМИТМЕ НЕЗАБАВНО!!!СЕГА Е МОМЕНТА!!!!
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да бъде решено и на 4-ти и на 204-ти Април... Близо милион и половина са българите по чужбина, защото тука не съумяха да си направят приемливо общество, та тръгнаха по чуждите държави, белким там нагласят нещата.
76
2
 
7
 
! Отговори
до Василев преди 3 години
ти бройка постове ли гониш? колко ви е днавната норма? Василев, като пишеше за прости и мързеливи българи сигурна имаш предвид себе си
75
3
 
5
 
! Отговори
защо на вкарат преди 3 години
Руската ваксина. хората и вярват повече.
74
1
 
4
 
! Отговори
45 години стигат ?! преди 3 години
Сега ще ви грабят 30х30 ... до...край ... докрай ...
73
3
 
19
 
! Отговори
Социум преди 3 години
Едва ли ще дочакат 4 Април. Има страшно много натрупано социално напрежение което рано или късно ще избие. Много отрицателна енергия се натрупа в обществото и протестите са неизбежни. Има много въпроси на които НОЩ избягва да отговори, а на някои откровено лъже. Всичко това води до обратна реакция. Физиката на социума е сложна материя.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полигон на ЦРУ