Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?

Удължаване на мерки, забрани за пътувания, тестове, какво още?
Обновена: 23 яну 2021 20:23 | 23 яну 2021 20:20, Веселина Йорданова
67
Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?
Снимка: БГНЕС

В Европа продължава да настъпва новият "британски" щам на коронавируса.

Норвегия налага най-строгите ограничителни мерки досега, а Белгия обяви, че ще затвори страната за туристически пътувания.

Още по темата
Норвегия затваря напълно столицата Осло и още 9 общини. Причината са установени случаи на новия щам, който се смята за много по-заразен.

Поне до края на месеца ще останат затворени всички магазини, с изключение на тези от първа необходимост, както и фитнесите, храмовете и културните институции, предаде БНР.

Белгия забранява пътуванията от и до страната с цел туризъм или поради други несъществени причини от следващата сряда - 27 януари, до 1 март.

Сред основателните причини за пътуване са лечението на болен, събирането на членовете на едно семейство, служебните ангажименти, образованието.

Гърция удължава локдауна с една седмица - до 1 февруари. Дотогава остават в сила полицейският час, есемесите за излизане от дома и задължителното носене на маски.

Междувременно френската лекарска академия издаде нова препоръка за предпазване от вируса - хората да не говорят в обществения транспорт, включително и по телефона.

И на фона на нестихващото разпространение на Covid-19, в Лондон беше разкрито незаконно парти с 200 гости. Недоволни от акцията на полицията успяха да ранят двама от униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: нов щамкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
15
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Нова година-нов щам!Обаче още колко годинки може да издържим на тези глупости?
36
3
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Европа отговаря единствено с полемика върху статистика, която на всичко отгоре е съмнителна. Иначе статистиката не е лош подход до някое време. След това идва ред на контрола. Първо се разрешиха експериментални ваксини, а довчера калинките забраняваха използването на рибонуклеопротеини за подобряване на земеделски важни култури, второ дори и тези ваксини са крайно недостатъчни и ненавременни, трето- вратите на Европа са широко отворени и така нататък. Много неща има за изреждане.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 19 до 21 номер, ти да не си нашмъркан, къде съм писал че съм с корона вирус.Чети и мисли, хората остават без работа и средства от този локдуан!!!
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1984 - цифрово дигитално робсто - следваща стъпка
33
4
 
5
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Добре, а какво ще стане с бедните държави в Африка, Азия, Латинска Америка?! Америка, Европа, Русия ще се ваксинират, ОК, но вируса ще си остане в бедните държави и какво прави света, СЗО.... Нищо. Не виждам смисъл във ваксините, защото вируса ще си остане и ще се появяват нови щамове, дори и да се ваксинирам цяла Америка и Европа и т. н.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве новото си е ново .Ама не вярвам да е по смъртоносен от мафията герб.
31
4
 
10
 
! Отговори
Емкад преди 3 години
По-добре със забрана изолиран от овцете на обществото и ограничена от всичко нормално за съществуването ми, отколкото да гледам тежките увреждания върху дете от скапаната ви загрижена ваксина! НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИМ ДА СМЕ ЧАСТ ОТ ПЛАНА ВИ!
30
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До НЕ СМЕ ***-ТЕЗИ СЕГА ИСКАТ ДА НИ НАБУТАТ-НЯМАШ ДОКУМЕНТ ЗА ВАКСИНА-НЕМОЖЕ ДА ПОЧНЕШ РАБОТА.
29
5
 
9
 
! Отговори
не сме тъпи 2 преди 3 години
Населението ще бъде разделено на две. Обаче човек като мен, който не се страхува от това, че ще ми забранят да пътувам или ходя на работа и че ще ми скапят обществоното съествувание, ВСЕ МИ Е ТАЯ, ДРАГИ! С вашите забрани не можете да ми ограничите душата и достойнството!
28
4
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
МАНИПУЛАТО.РИ ДОЛН.И-ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРУВЕЛИЧАВАТЕ-ВИЕ ГО ПРАВИТЕ ТОЗИ ВИРУС 99% ПО СИЛЕН КАТО ГО НАСАЖДАТЕ В МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА .-АЗ НА ТОВА ДЕЯНИЕ МУ ВИКАМ ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ-ЗА СЪД СТЕ.-КАК ТАКА ДОЙДОХА ТАКА БЪРЗО НОВИТЕ ПИ-СИ АР ТЕСТОВЕ?-ПРЕДИ ДА ДООЙДЕ ЗАРАЗАТА-А?
27
6
 
8
 
! Отговори
НЕ СМЕ ТЪПИ преди 3 години
Човек живее за едната чест! По-добре да умра като аутсайдер анти-ваксър, от колкото като "готин" лакей, който като овцете прави всичко "яко", за да го харесват.КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА СИ СЛОЖА ВАКСИНА!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умен си за полицай, щом можеш да пишеш...
25
1
 
7
 
! Отговори
До23 преди 3 години
Дудучко,пардон Данчо,защо в знак на почитание към вожда направо не му извъртиш една бибитка,ами си дошъл анонимните форуми да редиш хвалебствия?
24
4
 
4
 
! Отговори
Panow преди 3 години
Аре бе, не ви ли писна да претопляте тая гигантска лъжа... Ми вадете танковете направо, и ракетите, и да се приключва... Само че, като няма движение на хора и капитали, и малко ще ви припари в един момент, хората вече се учат да не са такива безобразни консуматори, както само допреди година бяха...
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И.......как мутира този вирус за има-няма една година от появяването си,бре?Как?След като за поява на нова разновидност на щам трябваха досега 15-20 години външни фактори и резистентност на лекарствени препарати.Как мутира този вирус точно в момента,едно към едно с датата на влизане Брекзит в сила и му лепнаха веднага прозвището английски?След като толкова скорострелно мутира,как не мутира от човешки в животински такъв и да натръшка де *** има?Към мутиралите мозъци отправям тези въпроси.
22
3
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
за разлика от КОРУМПИРАНА БЪЛГАРИЯ в Европа имат ВАКСИНИЩо тук няма? Поинтересувай се!Защо тук хиляди хора ще умрат в повече без нужда....
21
12
 
6
 
! Отговори
ДанчоПолицая преди 3 години
Настъпва само в *** държави. При нас отстъпва!!!Искам лично да благодаря, от името на всички спасени българи на Генерал Бойко Борисов, който спази обещаното към нас, спаси България от корона вируса и недопусна икономическата криза, обхванала целия свят, да бъде усетена в нито един отрасъл или дом в България!Поклон!
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19, ам че 90 го минават като настинка или не го усещат, ти явно си от 10%, ето това е късмет, лош!
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом за такова нещо накраха света да спре, какво ли щяха да правят ако беше нещо като туберколоза или тиф?
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И хоп и инфлацията и тя настъпва.Локдаун още 12 месеца и сме в кюпа.Фалит на данъкоплатеца и пари за управляващите.