Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?

Удължаване на мерки, забрани за пътувания, тестове, какво още?
Обновена: 23 яну 2021 20:23 | 23 яну 2021 20:20, Веселина Йорданова
67
Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?
Снимка: БГНЕС

В Европа продължава да настъпва новият "британски" щам на коронавируса.

Норвегия налага най-строгите ограничителни мерки досега, а Белгия обяви, че ще затвори страната за туристически пътувания.

Още по темата
Норвегия затваря напълно столицата Осло и още 9 общини. Причината са установени случаи на новия щам, който се смята за много по-заразен.

Поне до края на месеца ще останат затворени всички магазини, с изключение на тези от първа необходимост, както и фитнесите, храмовете и културните институции, предаде БНР.

Белгия забранява пътуванията от и до страната с цел туризъм или поради други несъществени причини от следващата сряда - 27 януари, до 1 март.

Сред основателните причини за пътуване са лечението на болен, събирането на членовете на едно семейство, служебните ангажименти, образованието.

Гърция удължава локдауна с една седмица - до 1 февруари. Дотогава остават в сила полицейският час, есемесите за излизане от дома и задължителното носене на маски.

Междувременно френската лекарска академия издаде нова препоръка за предпазване от вируса - хората да не говорят в обществения транспорт, включително и по телефона.

И на фона на нестихващото разпространение на Covid-19, в Лондон беше разкрито незаконно парти с 200 гости. Недоволни от акцията на полицията успяха да ранят двама от униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: нов щамкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Не ме е било страх и за момент - посещавах обществени места без проблем. Но пишман имунолози със заключения като твоите още по ме за забавляват. Заразявали се от страх и т.н. Добре е човек д аима мнение но подплатено с научни факти. И както казах в предходния коментар -хора които не са били болни да не се изказват въобще /по възможност/! И недей пожелавай на хората да се разболяват,такива пожелания се връщат!
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тогава да си копаем гробовете и да лягаме вътре?Това дали ще удоволетвори шефчетата?Защото животът, който ни предлагат е невъзможен за голяма част от хората!
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хххах, вярваш ли си като пишеш? Познавам хора, които го изкараха тежко (ако е бил изобщо този вирус) и последствията са като след друг тежък такъв. Говоря за пневмонии, така че бегай вляво!
14
10
 
11
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Явно вируса си върши толкова добре работата,защото създателите му също толкова добре са си свършили работата. Не случайно от години ни облъчват че земята е пренаселена. На топ богаташите им отеснява и искат да се освободят пространство. Те и за това като се разболеят оздравяват за 2-3 дни, а не се мъчат седмици и месеци. Щом бил Гейтс и други вЗеха да стават проактивни по темата явно раЗчистването е в ход.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хххахвсички като теб които спшазват мерките се заразяват от страхс отслабена имунна системаи сега ще се зарасите и с новия вируси ще имате паник атакии ще живеете в страхтова е съдбата на страхливеца
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечерен час от сутринта! Ефективна мярка:)19967
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще кажем "Добре Дошъл" и на Бразилският и Южно африканският щам и тогава мазалото ще стане пълно!
10
8
 
21
 
! Отговори
Хххах преди 3 години
Най ме кефи да чета коментари от хора,които не са имали щастието да лепнат вируса или от други ,които също за щастие са го изкарали супер леко/което си е късмет/. Когато изкарате вируса средно леко, средно или тежко съвсем друга песен ще запеете. За съжаление е доста неприятно преживяване с последици,които остават с месеци /говоря от личен опит/. Трудно се проумява, че е явно този вирус наистина е доста заразен,защото аз се заразих въпреки всички предпазни мерки,които спазвах. Дано да свърши
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименкато програмсит ще ти кажа, че си прав
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако остана без работа и огладнея, ще търся да ощавя някое програмистче. Че нещо много отворени ми идват, като си мислят, че ще си живеят безметежно, а другите ще гладуват.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май мечтата на политиците от цял свят е да бъдат обесени по стълбовете?След много гаври от побеснялата тълпа?Защото упорито работят за да постигнат именно това!
6
10
 
12
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Необходимо е да проумеете. В момента се намираме на позиция ЕДНО от 2020г. Следва абсолютно същата последователност от действия. До средата-края на февруари, отново ще има сериозна карантина. Този път ще започне и сериозен натиск за "ваксини", въпреки че те нямат никакъв ефект, и няма да променят нищо. Пак ще заградят пейките и площадките - вече знаем, че беше безсмислено, само че този път е "56% ПО-ЗАРАЗЕН". И какво после? Лятото ще омекне, ще си поживеем малко, наесен пак ще се увеличат и...
5
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия и Белгия отговарят адекватно, обаче местните мангъроиди-*** в българия си правят протест да им отварят кръчмите и фитнесите понеже в живота им има само ядене и блъскане.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция излизат с смс-и , а онзи ден писахте, че заради топлото време хиляди гърци отишли на плаж.В Испания удължават вечерния час, но заведенията работят. Това локдаун ли е?
3
2
 
19
 
! Отговори
истината преди 3 години
Май всяка година ще се появява нов щам ми се струва...
2
6
 
17
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 3 години
Не излизайте, не се срещайте с хора, не канете близките си, не се разхождайте, не се забавлявайте, не говорете, не гледайте напред, гледайте в краката си, мълчете, вземете си дневната порция пюре от ларви, приберете се без излишнш отклонения, пуснете телевизора, обичайте Биг Брадър.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме разделянето на семейства!Глоби и пребиваване от полицията!