Сутрешен детокс - какви напитики да приемате?

Идеален след преяждането по празниците
24 яну 2021 20:30, Иванка Гъркова
12
Сутрешен детокс - какви напитики да приемате?
IStockphoto
Усещате ли, че през изминалите празници сте прекалили с похапването на вкусни ястия и пиенето на алкохол? Ако продължавате да се храните хаотично, имате коремче и сте подути, кожата ви е по-сива и с много пъпки, е добре да си направите пречистване. Така ще премахнете токсините, натрупани в тялото, а и ще насърчите отслабването.
 
Ако започнете да ограничавате някои вредни храни, както и да се движите повече, ще усетите подобрение в метаболизма. Може да замените алкохола и газираните напитки с детоксикиращи. Те улесняват храносмилането и са ключ към здравословното сваляне на килограмите – онова, към което трябва да се стремите.
 
Дори и да не спазвате стриктна диета, ако си наложите някои промени и пиете прочистващи напитки на гладно, може да постигнете доста.
 
Детокс рано сутрин – какво да приемате?
 
Според много проучвания, детоксикацията е най-ефективна рано сутрин, на гладно. Ако пиете кафе веднага след събуждане, може да пробвате първо с пречистваща отвара, след което да минете към кофеина. По този начин също ще стимулирате перисталтиката на червата и ще премахнете част от вредните вещества, натрупани в тялото през декември и януари.

Чай от джинджифил
 
Коренът съдържа веществото джинджерол, на което се дължат специфичният му парещ вкус и аромат. То има доказани антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
 
Чаят или приготвената отвара от джинджифил, премахва токсините, неутрализира киселините в стомаха, подпомага храносмилането и намалява гаденето. Освен това може да стимулира кръвообращението. Заради затоплящите му свойства, повишава температурата на тялото.
 
Пиейки чай от джинджифил на гладно, вие ще стимулирате вашия метаболизъм, което е предпоставка за по-лесното изгаряне на мазнините в организма.
 
За да си приготвите детоксикиращата напитка, обелвате малко парче от корена и го настъргвате на най-ситната част на рендето. На 2-3 супени лъжици джинджифил добавяте 4 чаши вода и варите на бавен огън. Може да го овкусите със захар или мед.
 
Още съвети за сутрешен детокс с напитки ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Една супена лъжица много ситно нарязан магданоз се запарва в 250 мл вряла вода за 10 минути и се пие сутрин на гладно-1 месец в годината.Ставаш , като нов.
8
3
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Ако сте интоксикирани, обърнете се към лекар. Детоксът с чайчета и магически отвари е шарлатания, всеки лекар ще ви се смее. Ако черният ви дроб не работи, със сигурност ще разберете...
7
0
 
4
 
! Отговори
Аз го правя преди 3 години
И съм доволен. Вярно е, че спомага обмяната на веществата. Препоръчвам. Германец.
6
6
 
9
 
! Отговори
Попа преди 3 години
Една шкембе чорба с една студена бира за мен.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз сутрин ходя до клозета за детокс.
4
4
 
3
 
! Отговори
преди 3 години
Колкото по - странни неща слагате в чая които трудно се преглъщат, толковя по - плезен е той !Само не мога да разбера защо тялото ми не иска тези уникалко полезни чайове та се налага да ги украсявам със захар или мед ?
3
7
 
5
 
! Отговори
Пеню преди 3 години
Ракийца. Ни изтрезнявам, че после боли глава.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е да заприличате на тази от снимката, по-добре се откажете от детокса!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелев сок