На Острова обсъждат допълнително затягане на мерките

Данните в страната са тревожни
25 яну 2021 16:30, Петя Славова
15
На Острова обсъждат допълнително затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

Британското правителство обсъжда днес допълнително затягане на граничния контрол по повод на тревожните новини, че нови щамове на коронавируса безпрепятствено се разпространяват в Обединеното кралство.

Правителството вече въведе изискването всеки, който иска да влезе в страната да представи отрицателен тест за COVID-19, направено не по-рано от 72 часа преди пътуване, предаде БНР.

Пристигащите обаче трябва и да се самоизолират за 10 дни и по този повод се обсъжда те да бъдат настанявани в хотели срещу заплащане от тяхна страна. Идеята е да се гарантира, че те съблюдават напълно правилата по време на карантината.

Още по темата

Мярката се радва на подкрепата на ключови министри, сред които на финансите Риши Сунак, на вътрешните работи Прити Пател, на здравеопазването Мат Ханкок и вицепремиера Майкъл Гоув.

Всичко това става на фона на съобщения, че 77 случаи на заразяване с новия южноафрикански щам са регистрирани на Острова. Възможно е по време на заседанието на кабинета да бъде обсъден и въпроса с училищата.

Премиерът Борис Джонсън е под силен натиск да бъдат подновени занятията, защото по всичко изглежда правителството няма да спази обещанието си училищата да бъдат отворени в средата на февруари.

Има опасения, че много деца нямат достъп до онлайн обучение и сериозно изостават. Настоява се и за включването на учителите в по-приоритетна група за ваксиниране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля да си отворя една бира в чест на Прити Пател, Садик Хан и Риши Сурнак :)))
12
1
 
12
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ преди 3 години
Крайно време е да разположат снайпери по покривите, и ха някоя бабка си е отворила прозореца, да я екстерминират! Вече е ясно, че само с бой на възрастни хора по градинките не може да се справят с ужасяващия НОВ МУТИРАЛ ВИРУС! И един месец никакво излизане, и никакво отваряне на прозорци!
11
1
 
8
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Грипчето сме го спряли с мерките, нищо че е по-заразен от Коронката, ама последната е страшна, снижава се и после нанася удар под формата наж поредна вълна. Общо взето е тука има, тука нема, крий се и дебне, а грипчето глупавко и се оплита в маските.
10
1
 
6
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Хора ужас, пазете се, къде е грипа!
9
7
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хаахаха, а тука нашите отварят ахахахах
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се казва в един популярен скеч, опасенията на лейбъристите за Брекзита не се оправдават и сега те имат продукт, който много добре се изнася - британския ковид-19. Вече няма от какво да се срамува: https://youtube/watch?v=ApwijzBKJNM
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интензивното няма коментиращи и конспиратори.
6
0
 
19
 
! Отговори
Емма преди 3 години
Новият вариант на вируса във Великобритания се казва Брекзит
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като започнаха бързата спешна ваксинация бройките им скочиха. Сега се успокоиха нещата. Пак ще повторя- високите бройки заразени при британците са заради индийци и пакистанци, които живеят нагъчкани. В едно жилище са три, четири поколения
4
1
 
23
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Този театър, който ни разиграват, особено ''развитите'' страни, даже започва да ми харесва - то не бяха задължителни маски, които да ни пазят, то не бяха масови тествания за карантиниране на позитивните, с които да ни пазят, то не бяха многомесечни локдауни, с които да ни пазят, то не бяха вечерно-полицейски часове, с които да ни пазят, то не бяха масови ваксинации, с които да ни пазят и накрая какво............................... данните навсякъде в тези развити страни ставали все по-тревожни!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На острова Шотландия иска независимост!
2
1
 
26
 
! Отговори
прахмапут преди 3 години
Само като им чета имената - Риши Сунак, Прити Пател - все кореняци албионци.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали на Острова са първите и най-много ваксинирани. Ти да видиш.