СЗО към болните: Легнете по корем, улеснява се дишането

Организацията препоръчва и ниски дози антикоагуланти срещу тромби
26 яну 2021 19:44,
28
СЗО към болните: Легнете по корем, улеснява се дишането
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) публикува клинични препоръки за лечение на пациенти с COVID-19. Те се отнасят и за случаи, при които симптомите не изчезват след възстановяване, съобщи Ройтерс.

Организацията препоръчва и използване на ниски дози антикоагуланти за предотвратяване на образуване на тромби. Тя съветва и лекарите да поставят пациентите си, легнали по корем, за да се улесни дишането им.

"Другите нови препоръки са към пациентите с COVID-19, които се лекуват у дома. Хубаво е да използват пулсов оксиметър, който измерва нивата на кислород в кръвта, за да може да се определи дали състоянието на пациента у дома се влошава и се нуждае от болнично лечение", каза говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева.

Харис допълни, че воденият от СЗО екип независими експерти, които са в централния китайски град Ухан, регистрирал първите случаи на инфекцията при хора през декември 2019 г., след два дни трябва да излязат от карантина и да започнат работата си с китайските изследователи върху произхода на новия коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
а по една белина преди 3 години
да пийнем ли !?НЕЩАСТНИЦИ !!!!!!!!!!!
1
2
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
СЗО.Вземете си един пистолет.Заредете пълнителят.Сложете пълнителят в пистолета.Вдигнете пистолета.Насочете си го в слепоочието.Натиснете спусъка.Ама преди това свалете предпазителя и заредете.