В семейството на Елизабет II - кои искат по-обикновен живот?

Някои държат децата им да не носят титли
26 яну 2021 17:45, Иванка Гъркова
3
В семейството на Елизабет II - кои искат по-обикновен живот?
БГНЕС

Да бъдеш член на известна фамилия, особено ако е от благородническо потекло с богата история, е голяма отговорност. Наред с основните задължения и строгия протокол, които трябва да спазват, кралските особи не могат да скрият личния си живот. Той винаги се следи изкъсо от обществото и папараците, които са на всяка крачка. Неслучайно Меган Маркъл не издържа много дълго във Великобритания и успя да убеди мъжа си да се отделят, заминавайки надалеч от Елизабет Втора. Според много експерти, тя имала притеснения, че може да я последва съдбата на принцеса Даяна, която още преди да мине под венчило с принц Чарлз разбрала, че ще има нещастен брак.

Кралските особи са пример за обществото – с тяхната работа, с начина, по който се обличат и държат на светски събития. Само да прекрачат някоя забрана, това не остава незабелязано от медиите и обикновените граждани, които са готови „да ги разкъсат“ заради постъпката. Все пак, още се говори, че отказът от титлата принц ще струва доста на Хари, който е по-щастлив като обикновен британец, но вече трябва да се издържа сам, а и в Америка няма достатъчно приятели, с които да общува.
 
Всички следим съревнованието между принц Уилям и брат му, както и съпругите им Кейт и Меган. Но те имат някои роднини, на които дори не знаем имената и се чудим за родителите им. Всъщност има много членове на британското кралско семейство, които предпочитат да останат извън светлината на прожекторите и водят съвсем нормален живот. Ето кои са те:

Трудно ще се сетите кой е най-възрастният внук на кралицата
 
Той се казва Питър и е син на принцеса Ан (дъщерята на Елизабет Втора) и капитан Марк Филипс. Роден е в болница „Сейнт Мери“ през ноември 1977 г. За разлика от братовчедите си Уилям и Хари, той не е получил титла, след като се появил на бял свят. Решението било на неговата майка, която искала той да има нормален живот и сам да избере какъв да стане като порасне.
 
Питър се жени през 2008 г., а през февруари 2020-а обяви, че той и съпругата му се разделят, което бе прието съвсем нормално от неговите роднини.
 
Подобно на Меган Маркъл, бившата жена на Филипс пожелала да се върне в Канада. Двамата имат две дъщери – Савана на 9 и Айла на 7.
 
Днес внукът на кралицата управлява своя компания, свързана със спортни дейности, която създава през 2012 г. Както на по-млади години, така и сега, той няма представителна функция и не е задължен да присъства на повечето официални мероприятия, на които го канят.
 
Принц Едуард не е толкова известен колкото брат си Чарлз
 
Докато принц Чарлз е най-известното дете на Елизабет Втора, неговите братя и сестри предпочитат да не застават пред камера и рядко се изявяват в медиите. При раждането си Едуард е трети по линия на трона, пише Town & Country. Но тъй като децата на Чарлз имат свои наследници, той все повече се отдалечава от короната, а с това има и възможност да живее по-спокойно.
 
За разлика от своите братя и сестри, Едуард успя да запази първия си и единствен брак със София, която получи титлата графиня на Уесекс и му роди две деца.
 
Едуард е бил морски пехотинец, работил е няколко години и за телевизионни продукции, като доскоро почти не го виждахме в общественото пространство. Едва след като здравето на баща му се влоши, той трябваше да поеме част от отговорностите му. Въпреки това те са много по-малко в сравнение с тези на принц Чарлз.

Още за роднините на Елизабет Втора, които не искат да са център на вниманието, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея няма ли да ги подгонят НПО-тата вече, кога ще видим крал от Африка или поне от Пинджаби?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вампири сигурно пият кръв да се поддържат живи.