Гейтс e шокиран от мащаба на конспиративни теории за него

Той се надява те скоро да отминат
27 яну 2021 20:10, Нели Христова
108
Гейтс e шокиран от мащаба на конспиративни теории за него
Снимка: БГНЕС

Съоснователят на компанията "Майкрософт" Бил Гейтс, който се изявява като филантроп, каза, че е шокиран от мащаба на "налудничавите" и "злобни" конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи по време на пандемията от COVID-19, но заяви днес, че би искал да установи, какво стои зад тях.

В интервю за Ройтерс Гейтс каза, че милиони постове в социалните мрежи с "налудничави конспиративни теории", за него самия и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи, вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

"Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем такова значимо място в тези наистина злобни теории", каза Гейтс и добави: "Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине".

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на COVID-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове.

"Наистина ли хората вярват на подобни неща", запита Гейтс в интервюто, цитирано от БТА.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване като "умни" и "чудесни хора" и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

Гейтс изрази загриженост, че бедните страни ще получат ваксини срещу коронавирус с 6 до 8 месеца закъснение и каза, че в момента всеки политик е под натиск да осигури най-доброто за страната си в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
14
 
! Отговори
Всичко е Лъжа преди 3 години
ситуациата в момента е точно като описаната в документалният филм от 2007, "СПИН ООД", т.е. бизнес за пари, без да има 0 доказателства, който знае английски, да го гледаhttps://youtube точка com/watch?v=GQVFA38j598междудрогото в горният филм, най-високоплатеният за 2019 държавен служител на САЩ, д-р Фаучи, е наречен Мошеник, не от кой да е от Изобретателя на ПСР теста Мулис, който казва, че е готов на Публичен Дебат с Фаучи за да го разобличи, 14 години по-късно, Мошеника е Същият!!
47
1
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Това, че е дарил 5млрд, автоматично ли означава, че е съпричастен с идеите на Гейтс? Защото през септември Мъск каза, че няма да се ваксинира - проверимо е с два-три клипа в Гугъл. В началото на 2020 точно той каза, че локдауна е съвременна форма на фашизъм? Но не става въпрос за това, а за малоуумната стереотипизация, която някои хора създават.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И между другото,в много от лекциите си, сам говориш за съкращаване на населението и обясняваш колко процента трябва да се съкрати!И за нанотехнологиите е ярно и за чипирането също е вярно и за вкарването на вещества в тялото(или подкожно) чрез които те следят,кое е конспирация?Ама ние в Европа нямаме нужда от твоето съкращаване на население,защото Европа е с намаляващо и застаряващо население,особено в източна Европа е доста намаляло населението!
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До онзи многознайко, умния къде си говорел за бизнес и наука: Влез в тубата и виж клиповете на които Гейтс казва от ясно по-ясно, че населението на Земята трябва да се редуцира и че чрез ваксините и здравеопазването целта може да бъде постигната!!!Хайде пак си се мисли за много умен!
44
6
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Сега септември ли сме? Не. Наближаваме февруари. Айде прочетете на Мъск последните tweet-ове и да не си говорим повече празни приказки. Седнали да обсъждат милиардер, който даде няколко милиарда за борба срещу вируса... Малее...
43
1
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Мъск дари 5 милиарда долара за борбата срещу КОВИД-19. Споровете му с Гейтс са на други теми. Есента говореше как ще има много ваксини и няма да знаем какво да ги правим, но сега пее друга песен.
42
3
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Вие проверявате ли глуппостите, които пишете, или си ги пляскате ей така!? Първо, Мъск не се ваксинирал нито онлайн, нито офлайн. Второ, още през септември каза, че нито той, нито семейството му, ще се ваксинират против Ковид-19.
41
7
 
21
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Ох, милите конспиратори...акъл да имаха! Да оставим настрана ''чипирането'' с ваксина (което е безумно), ама същите тези индивиди гордо използват компютри, приложения, мобилни устройства последен модел, ама твърдят, че ще ги ''чипират'' с ваксина. Отдавна сте ''чипирани'', използвайки устройствата и предоставяйки данните си съвсем доброволно! Каква ирония само! Овце!
40
4
 
2
 
! Отговори
Гейтс преди 3 години
Мога ли лекичко ей тъй да ви го боднаТова видях от снимката. Чета по устните.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе драги Гейтс,отвори Тубата и виж старите си лекции,ти сам ги излгаш тези теории пред аудиторията си,а сега ги отричаш!
38
1
 
5
 
! Отговори
Кон с респиратор преди 3 години
Мъск се ваксинира онлайн публично. Ти сигурно лично си получил и изследвал проба от дозата, която си инжектира? Точно пък Мъск, Гейтс, Байдън и останалите peптили 100% няма да се набодат с продукта за простолюдието, ако изобщо са си сложили някаква ваксина, а не бистра дестилирана вода!
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма теории. Всички конспирации са истина.Дори и рептилите наистина ги има и командват тайно света от хилядолетия! Всичко е документирано в старите книги и в приказките на много народи. Четете българските народни приказки там ги пише тия неща. Всичко е базирано на реални събития. Рептили още тогава са тормозили хората. И така докато не се появи смел Юнак който да обезглави рептилията и да освободи хората от тиранията. Рептилите са пресушавали изворите и са скривали и слънцето още тогава.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не рече за конспирацията за редукция на броя на населението н бай гейц. Само отрече чипирането.
35
4
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Мъск се ваксинира онлайн публично. Друга тъпотия да кажеш?
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гей такъв си е Бил - Гей и Шокиран от всичко. А конспираторите са повече шокирани, защото са повече Гейове. ГЕЙ не е лоша дума? Нали То си е ПППЕЕЕ-ДДДЕЕЕЕРРРРАААААССССТТТТ, ама казано по друг начин.Да ги оставим на мира - ГГГГЪЪЪЪЗЗЗЗЪЪЪТТТ им си е техен, но да не ни занимават с извратеното си съзнание!Който ме изтрие - 3 години сееееехххх да не види!
33
0
 
13
 
! Отговори
Кон с респиратор преди 3 години
Аз пък съм шокиран, че Зукърбърг харчи 22 милиона щатски долара за охрана и сигурност годишно, а тоя peптил на снимката - 14 милиона щатски долара годишно.Ако му е чиста съвестта защо харчи над един милион долара всеки месец само за гавазите си да го пазят?Очевидно няма начин да убиваш милиони хора и да спиш спокойно.
32
0
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Ваксинирай се не с PHK тогава- има избор. Иначе в долните коментари хората са прави, че това не е никаква експериментална технология и е доста стара.
31
1
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
РНК ваксините не са подходящи в случая. Но печалбата е огромна, защото теоретично би трябвало да са по евтини от конвенционалните, но на практика излиза обратно. Плюс логистиката по транспорта и съхранението. И да, експериментални са.
30
4
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Илън Мъск е против Гейтс и каза, че няма да се ваксинира. Сега, кой е по-успял? Ти или той? Престанете с маллоуумните клишета. Може и да си богат, но с този начин на мислене няма да си богат още дълго време.
29
4
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Наговорил си доста глупости. PHK ваксини има на този свят (и хиляди научни трудове по темата) от много години. Толкова ли си зле, че не можеш с 2 клика в интернет да провериш и да прочетеш някой труд? Или не знаеш английски? И да не знаеш, има онлайн преводачи, ще хванеш смисъла... Да дадем жокер- първата PHK ваксина е от около 1980-та.