СЗО: Бременните също могат да се ваксинират срещу COVID-19

Те по принцип са изключвани от всякакви клинични изпитвания
30 яну 2021 09:56, Елка Василева
34
СЗО: Бременните също могат да се ваксинират срещу COVID-19

Световната здравна организация /СЗО/ промени препоръките си за ваксинация срещу COVID-19. В новите правила експертите казват, че бременните жени също могат да се имунизират, стига да не са от високорискови групи.

Промяната идва малко след негативните коментари по адрес на СЗО, които по-рано заявиха, че „не препоръчват ваксинацията на бременни жени“ с ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, предаде bTV. Експерти масово изразиха недоволството си срещу първоначалната позиция на организацията.

И двата препарата не са тествани върху бременни жени, но не показват никакви негативни ефекти при тестовете с животни. Технологията, която се използва за производството на РНК ваксини, също се смята за безопасна, твърдят експертите.

Още по темата

Новите препоръки на СЗО отразяват именно това. „Базирано на знанията ни за този тип ваксини, смятаме, че няма конкретна причина и рискове, които да са противопоказни за бременните жени“, пише в правилата.

Бременните жени традиционно са изключвани от всякакви клинични изпитвания – както за ваксини, така и за лекарства. Въпреки това те се ваксинират свободно от 60-те години на миналия век. За тях данни от нови лекарства и ваксини се събират след пускането им в масова употреба.

От „Пфайзер“ заявиха, че ще направят допълнително клинично изпитване на ваксината си върху бременни жени. „Модерна“ възнамерява да направи регистър на имунизираните бъдещи майки, в който да се следи за странични ефекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Ай... преди 3 години
Ай, по добре да си се пазят и да си седят повече в къщи бременните. Нямат нужда от ваксина
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Ваксините не са задължителни. Всеки има право на избор. Всеки сам взема решение за себе си. Защо винаги се прави драма от всичко?
24
0
 
11
 
! Отговори
Абе тия нещо? преди 3 години
Егати геноцидът продължава с пълна сила. А за най-сигурно предлагам да ваксинирате бебето още вътреутробно......
23
0
 
13
 
! Отговори
ГМО преди 3 години
Технологията се смятала за безопасна??? Я пак??? А защо тогава е забранена за използване в ЕС върху растения и всякакви аграрни култури? Някой дали ще може да даде смислен отговор???
22
0
 
7
 
! Отговори
Без коментар преди 3 години
И двата препарата не са тествани върху бременни жени, но не показват никакви негативни ефекти при тестовете с животни.------------------------Ами за какво тестват върху хора въобще????
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокса каза в,, Панорама'' че случаите с британския щам у нас вече са 33. Така че ония Марселчо и подобните нему м и шо ци е време вече да се скрият зад дивана за по сигурно. А и малка под сказка за тия от д нес прас прес за нова мелодраматична статия свързана с,, ужасния'' вирус.
20
0
 
13
 
! Отговори
ВАКСИФАШИСТЧЕ преди 3 години
Недоумявам къде губите сигнала? Как е възможно още да не е достигнало до мозъчето, че експерименталните псевдо-ваксини не осигуряват защита от разболяване, не ограничават предаването на вируса, не дават траен ефект, новите мутации ще ги направят съвсем безполезни; При уязвимите хора-възрастни и болни - смъртността е по-голяма от ваксините, отколкото от ковид; И на това отгоре, има хора, които се наслаждават, че щяло "всички да ни принудят"? И кво? Идеята е и на Вуте да му е зле?
19
1
 
17
 
! Отговори
Sss преди 3 години
Тези "експерти" ще се подпишат ли че ще поемат наказателна отговорност при евентуални бъдещи станични ефекти, щом така без изпитвания и тестове са толкова сигурни?
18
0
 
18
 
! Отговори
Хемус? преди 3 години
Тия дето постоянно употребявате" ***"," ***" сте точно най-големите ***!Виждал съм какво представлявате под път и над път,хайде няма нужда!А ако зависеше от мен,щеше да усетиш,как ритам с десния крак,Марсел ли си Бау ли си!
17
22
 
0
 
! Отговори
Марсел Попов преди 3 години
От мен ако зависи Гaньо ще бъде ваксиниран много бързо, ама управляваващите са мека Мария!
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бременните също могат да се ваксинират но само с руска ваксина. Най-големия плюс от нея е че плодът претърпява путиноформация в утробата на майката и се ражда с *** на главата и лапти на ушите.
15
0
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Докато няма осъдени и затворени медии,такива новини нон стоп ще четете,гледате,слушате!Автора на статията,да посочи по-какъв начин общува със СЗО!?Май съчиняваме
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И двата препарата не са тествани върху бременни жени, но не показват никакви негативни ефекти при тестовете с животни." Тези в прав текст ни казват за какви ни смятат - животни! Пък вие се ваксинирайте. Първо беше, че за да се добие колективен имунитет трябва и децата да се ваксинират. Сега посегнаха и на бременните. И това без никакви тестове, да не говорим за годините такива, които са нужни по принцип. Технологията се смята за безопасна.... смята се... Мислете, Хора!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са майки като Светът е пренаселен
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мааалко да напомня - нито една, НИТО ЕДНА от mRNA ваксините не беше тествана върху животни.
11
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Х-МЕН НАЧАЛОТО :D
10
14
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
не е приятно като ви кажат, че не сте тооолкова важни, колкото си мислите :D На мама специалния :P
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двата препарата не са тествани върху бременни жени, но не показват никакви негативни ефекти при тестовете с животни.------‐-------------,,---Сравнявате животните с хората???! Ужас!!
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могат, разбира се, ако не държат да имат нормално, здраво дете.
7
1
 
23
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
Бау, учените пускани по медиите работят за Глобалистите. Повечето медии са под тяхен контрол. Света се управлява чрез измама и корумпирани правителства.