Молове, фитнеси, спортни зали в трескава подготовка преди да отворят

Хигиената на първо място, честа дезинфекция и без струпване на хора
Обновена: 31 яну 2021 10:03 | 31 яну 2021 09:54, Камелия Цветанова
77
Молове, фитнеси, спортни зали в трескава подготовка преди да отворят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В моловете тече подготовка преди официалното отваряне в понеделник. В очакване на първите клиенти, търговците вече подреждат витрините. Работното време на големите търговски центрове ще бъде намалено. Те ще работят от 10.00 ч. сутринта до 21.00 ч.

“На всеки час се извършва дезинфекция. Инсталирали сме система за пречистване на въздуха в асансьорите. Имаме охрана, която да следи за струпване на хора", заяви Силвия Чапарова, маркетинг мениджър в столичен мол пред Нова тв.

Още по темата

Фитнес центровете и залите за спорт също се готвят отново да отворят на 1 февруари, след като повече от два месеца бяха затворени за клиенти като част от мерките срещу разпространението на COVID-19. От Националния оперативен щаб решиха да разхлабят частично мерките, но при стриктно спазване на всички противоепидемични правила.

„Противоепидемичните мерки още от началото на 2020 г., когато започна епидемията от коронавирус, са едни и същи – дезинфектиране на помещения, дезинфекция на ръцете при посещение във фитнеса, измерване на температурата, маски до влизане в залата“, разказа в интервю за БГНЕС Румен Димитров, собственик на голям спортен център в столичния квартал “Борово”.

Още от началото на епидемията той прави всички необходимо клиентите му да се чувстват напълно сигурни, че здравето им е защитено. Хигиената е на първо място, казва той, а ето защо е удвоил и персонала по почистване и дезинфекция.

„Готови сме за поредната глътка въздух, защото наистина сме бранш, който е силна засегнат от COVID-кризата. Всяко отваряне за нас е наистина въздух, който ще ни позволи по-нататъшно оцеляване“, смята той.

Според него клиентите на фитнесите не са от най-страхливите, ето защо Румен Димитров очаква да има доста желаещи да тренират още в първите дни след възобновяване на работата. „Имат здрав имунитет, съобразно тренировките и грижите, които полагат за себе си. Не виждам притеснение в тях. Те могат да бъдат напълно спокойни, доверяват ни се, че нещата се случват както трябва“, посочи още той.

Освен зала за тренировки, неговият комплекс има и закрит плувен басейн, на който се провеждат тренировки за деца или свободно плуване за възрастни. „Там ситуацията е по-различна, тъй като хлорът във водата е дезинфектант, включително и за въздуха. Ние е имало никъде проблем по света, по официални данни. Тук също е нямало проблем. Като добавим и нашите мерки за почистване, дезинфекция и хигиена, всичко е наред. Досега не сме имали случай на заразен“, категоричен е Румен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ..предопреди ,забилет ли повече хора ,затваря отново ,аз ви давам две седмици )
59
6
 
5
 
! Отговори
Мола ми кантаре преди 3 години
Без мол не може да се живее. Два месеца като в затвор. Молът осмисля живота ми.
58
4
 
6
 
! Отговори
4.4.21 - Видовден преди 3 години
Този път на ГЕРБ ще им е изключително трудно да фалшифицират Изборите.Ще бъдат следени под лупа.Вече и в света разбраха как печелят.А и изпечения мошеник Цветанов вече го няма ...
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой няма да ви върне доброволно това, което позволихте да ви отнемат.Ще трябва да се борите и сами да си го вземете. Събуди се стадо!
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти коментар) какво правиш у вас плюскаш мазно шкембе плющиш сланина и локаш ракия с кръвно 180/100 най вероятно си и някой *** дебел!Слагай си намордника и се заключвай у вас утре съм в фитнеса!
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отварят.Реално колкото повече места са затворени толкова повече хора се струпват на едно място понеже идеята е все някъде да отидат.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богат човек жена любовница ех такъв живот искам
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов как е определили и фактурата аиде бе брат 130зе за пиене ли заминаха а красимире
52
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
След месец и половина, като пукне пролет ще искаме и разрешително за нивите и градините! Така де, да излезем с мотиките и да копаем! Не само да се лигавим във фитнеса и да танцуваме! Който има желание да се обади, мотики има!
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо..радвайте се 10 дни ,отвоще ви затворят в ЕС мерките са много строги ) кой тук ще търпи ,февруари дават пачките за вируса )но е май имало притискане тук за ваксиниране от ЕС вече да предопредели нашите ,ваксината е по желание
50
4
 
1
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Аре на алъш-вериша!!! Урааааааааааааааааааааааааааа!!!
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко живо ще фалира сега ще си платите българи за хората които натровихте и убихте и сътворихте ковид19.хората които умираха от глад по улиците и умираха по поляните като кучета вкарахте ги в лудница гаврихте се с тях избихте им семеиствата докарахте ги до кофите но господ има да знаете.
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо така злокобно и задкулисно беше отменено носенето на шлемове, които бяха много удобни за моловете и големите хипермаркети. Мисля че е комерсиално решение без обсъждане зад гърба на хората. Неочаквано и доста някак злобно и зависливо ако мога така да се изразя. Ако човек е наранен несправедливо, къде отива енергията по принцип и риторично зададен въпрос.
47
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се повторят ноември и декемвро 2020 г. с рекордна смъртност в бг историята.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се заразят пак и пак ще ги затворят. Купувачите ще намалеят и следват фалити пак. По-добре е да си останат затворени. ГЕРП тука има тука нема за изборите, че им трябва гласове и купуват гласове като продават смърт.
45
14
 
6
 
! Отговори
Фитнесмен преди 3 години
За мен утре ще бъде не 01 февруари, а 01 януари! Най-страхотния ден от началото на годината!
44
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не вярва вече в измисления грип
43
5
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"глътка въздух" със SARS-Cov-2 във фитнеса. Фандъка се грижи за аутдоор спортовете обаче -асфалтира, увеличава автобусите с ДВГ, застроява градинките и разбира се, затваря Витоша. Нал'тъй?
42
13
 
7
 
! Отговори
До смях преди 3 години
По-полека с епитетите другарю. Бойко ще го гледаш поне още 10 години.
41
12
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
От фитнеса направо да отиват да се тръшкат на стъпалата пред болниците!Там всеки се поти,кашля,киха,пъррррди,изпарява се,уринира..сесесереРазвъдници на всякакви болести и бактерии!