Китай е напът да пусне втора ваксина срещу коронавируса

24 млн. души са ваксинираните в страната
4 фев 2021 15:48, Петя Славова
9
Китай  е напът да пусне втора ваксина срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

Фалшиви китайски ваксини срещу коронавирус са се продавали в определени държави. Така и не се разбра за кои държави става дума, защото властите не дават такава информация.

Още по темата
По случая с фалшивите ваксини бяха арестувани над 80 души и са конфискувани 3 000 дози, каза пред БНТ Тодор Радев, който от години живее в Китай и работи за българската секция на Радио Пекин.

В съобщенията на медиите се казва, че нелегалното производство и търговия са били в ход още от септември миналата година. Самите фалшиви ваксини са били обикновен физиологичен разтвор, напълнен в спринцовки за еднократна употреба. Продавани са и на висока цена, обясни Радев.

По информация на агенция "Синхуа" се посочва, че всички фалшиви ваксини са проследени, но не се уточнява кои са били купувачите. Една от версиите е, че трябвало да бъдат пласирани в чужбина, най-вероятно в Африка, допълни той.

Тодор Радев заяви, че до момента броят на ваксинираните души в Китай е 24 млн. Това са основно хора на първа линия. Все още не е обявен график за масова ваксинация на останалите души. Пекин има амбициозен план да ваксинира всички ключови групи преди началото на Китайската нова година на 12 февруари.

Втора китайска ваксина за масова употреба е на път да се появи на пазара, посочи още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лабораторията в Ухан работи на пълни обороти, за да пусне и нов към от Коронавируса. Щели да го кръстят Бил Гейтс
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента В Китай ваксинират и до средата на февруари ще достигнат 50 милиона ваксинирани. Китайската ваксина Синовак доказа в Бразилия 79 % успешност, а в Турция - 91 % успешност. За Бразилия, Турция, Сърбия и много други страни са експортирани вече десетки милиони дози от ваксината. Китай има капацитет на произвежда 600 млн дози годишно. Строят и нови мощности. ТОва за сведение на форумните професори от Долно Тапанарово и от Горно Тапанарище
6
2
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всъщност, простолюдието може ли да каже къде другаде са ваксинирани 24 млн ??? Освен това, те просто се забавиха с вакдинирането по ред причини, но при тяхната смъртност,това не е никакъв проблем. Не мислите ли?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а българската ваксина кога ще излезне?
4
2
 
2
 
! Отговори
Ефи преди 3 години
И втората ще е мейд ин чайна, сър!
3
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКА СМЕШКА!!!КИТАЙ ОПОВЕСТИ , ЧЕ СА ВАКСИНИРАЛИ 0.01% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ТОВА БИЛО ВЕЛИКО ПОСТИЖЕНИЕ!
2
7
 
9
 
! Отговори
Долу ЕС преди 3 години
Това не е интересно, интетесното е Борел и Фон дер *** да кажат колко ше пусне скапания ЕС?!? Втората уж измислена икономика в света! ес е колония на сащ която е ограбвана вече 75г
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 милиона ваксинирани, великия Китай, в който се знае отпреди всички за вируса,и с великите производствени капацитети.Колко им остават още? 1.5 милиарда?