Колко варианта на коронавируса има по света?

Учените са преброили около 4000 разновидности на вируса
4 фев 2021 23:00, Петя Славова
9
Колко варианта на коронавируса има по света?
Снимка: Pixabay

Нови щамове на коронавируса изправят света пред нови предизвикателства. Фармацевтични компании започват да подновяват ваксините си за да обхващат новите изменения на COVID-19, но до тогава може да има още по-нови.

По света учените са преброили, че има около 4 000 варианта на вируса, който предизвиква заболяването COVID-19. Производителите на ваксини, сред които Pfizer и AstraZeneca, се опитват да подобрят препаратите си. Това заяви британският министър Надим Захауи, който отговаря по въпросите за разпространение на ваксините в страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
Хиляди варианти на коронавируса, който предизвиква COVID-19 бяха документирани, докато вирусът мутира, в това число така наречените британски, южноафрикански и бразилски варианти, които, както изглежда, се разпространяват по-бързо от останалите, припомня Нова тв.

Днес британският министър каза, че е много малко вероятно настоящата ваксина да не е ефективна върху вариантите на вируса. Захауи допълни, че всички производители на ваксини срещу коронавируса, като Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, както други компании сега проучват как могат да подобрят ваксините си, така че да се уверят, че правителствата са готови за всеки вариант.

По повод вариантите на вируса британският министър припомни, че в страната има база данни с всички открити варианти, така че здравните власти са готови за реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
маска ри преди 3 години
лъжевирус,тотален цирк,дано ви госспод на каже,измамници,слуги на лъжата
5
0
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
стара информация12 000 са официално преброените
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само пълен мамут може да вярва на тези глупости.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото са нужни. Други въпроси?
2
0
 
12
 
! Отговори
Уинстън Смит преди 3 години
"Днес британският министър каза, че е много малко вероятно настоящата ваксина да не е ефективна върху вариантите на вируса" в смисъл, почти сто процента вероятно е да е напълно неефективна срещу вариантите на вируса? По същия начин по който другите противогрипни ваксини са напълно неефективни срещу мутиралите вируси година по-късно? Лъжата е истина, и измислицата е действителност? НОВГОВОР някой?
1
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Колко марки автомобили има в света? Тьпотии на кубици.