Карантина 10 дни в хотел за пристигащите във Великобритания

Това ще е за сметка на идващите на Острова
5 фев 2021 07:44, Елка Василева
5
Карантина 10 дни в хотел за пристигащите във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство потвърди, че от 15 февруари влиза в сила задължителното карантиниране по хотели на пристигащи от огнища на зараза в чужбина за тяхна сметка.

Към собственици на хотели е отправено искане от правителството да осигуряват стаи за повече от 1 000 души дневно, става ясно от документи, свързани с новата мярка.

Пътниците трябва да се самоизолират за 10 денонощия, като ще бъдат придружавани от охрана в случай, че им се налага да напускат стаите си, предаде БНР.

Очаква се средното заплащане за стая ще бъде от порядъка на 80 паунда на вечер.

Още по темата

Лейбъристите в опозицията заявиха, че мярката е прекалено закъсняла за справяне с навлизащите в страната нови щамове на COVID-19 от чужбина. Хотелите, които са подбрани, са в районите на по-големите летища, включващи "Хийтроу", "Гетуик", "Ландън Сити", Бирмингам, Бристол, Манчестър, Единбург, Глазгоу и Абърдийн.

Разпоредбата се отнася за британски граждани и пребиваващи в страната, които пристигат от 30 държави, поставени в т.нар.червен списък. Той включва най-вече страни в Южна Америка и Африка, където са засечени много случаи на заразявания с новите щамове. За повечето чуждестранни граждани от рискови държави вече е наложена забрана за пътувания.

Правителството предвижда увеличение на глобите за нарушителите. Това според министрите ще има възпиращ ефект за желаещите да кацат на Острова.

915 души са починали за последното денонощие. Общо броят на жертвите достигна 110 250.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става като закъсняват с мерките. Епидемията се разпространява, а те чак тогава се сещат за някакви мерки. След дъжд качулка. После някакви твърдят, че където имало строги мерки, толкова повече заразени има. "Строгите" мерки трябва да се налагат преди да започне увеличаване на броя на заразените, а не след това. Пиша "строгите" в кавички, защото строгостта не е измерител за полезността на мерките. Просто мерките са адекватни и полезни или неадекватни, вредни, безполезни,....
3
5
 
5
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
И какво? Строгите мерки помагат ли?Колкото по-строги мерките, толкова по-плачевни резултатите. Явно е, че това не върши работа. Време е да измислят друго, но за това се иска въображение и здрав разум.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далавери симеонов как не се е сетил за това. Да прокара едно законче. Дест дни в козият рог и после кой от къде е. Ще има за шкафчинциту, за унуките. Че оня ден ги гледам децата на снимка с дядо си, изглеждат бедняшки. С адидасчици, семпли дрешки. Дядо им не може да им купи по едно пуловерче за хиляда Евро.
1
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
И двойно 160 паунда да ми плащат не отивам там.