Facebook забрани фалшиви твърдения за ваксините

Вече са изтрити над 12 млн. публикации с дезинформация
9 фев 2021 11:48, Елка Василева
70
Facebook забрани фалшиви твърдения за ваксините
Снимка: архив, БГНЕС

Facebook забранява на своите платформи фалшиви твърдения за COVID ваксините.

Facebook Inc. обяви, че ще "разшири усилията" за премахване на неверни твърдения във Facebook и Instagram за коронавируса и ваксините срещу COVID-19.

Технологичният гигант е премахнал "повече от 12 милиона съдържания във Facebook и Instagram, съдържащи дезинформация, която може да доведе до непосредствена физическа вреда", каза ръководителят на здравеопазването на Facebook Кан-Син Цзин, цитиран от БНР.

"Изграждането на вяра и на доверие в тези ваксини е от решаващо значение. Затова стартираме най-голямата световна кампания, за да помогнем на организациите за обществено здравеопазване да споделят точна информация за ваксините срещу COVID-19 и да насърчават хората да се ваксинират, когато ваксините станат достъпни за тях", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Първо преди 3 години
Да обучат лекари и мед.персонал и после да решават на кой да слагат ваксината. Има много голям процент от хора с алергии ,които дори не са вписани и с доказана диагноза.
58
0
 
4
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Какъв фейс бук бре,изтрил съм ги отдавна.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ... Фацата ще цензурира и информацията за фалшивите ваксини като АстраЗенека например?Тези се самозабравиха.Аз пък ще забраня фацата от всичките си компютри и телефони.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ваксини са фалшиви стига с тия лъжи и измами никой няма да се ваксинира забрана за всички ваксини
55
8
 
0
 
! Отговори
мони преди 3 години
Кога най-накрая *** ще спат да обясняват,че всяко мнение било важно. Не, неграмотните ви мнения не са важни никому, напротив доказано вредни са. На българина фейсбука трябва да му бъде спрян, че половината му познания са теории на конспирациите.
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е следният - искаме ли Фейсбук едностранно да си реши кой е прав и кой не по отношение на климата? Защото това е аналогията. Вчера блокираха Тръмп. Днес блокираха темата за ваксинацията. Утре ще блокират всички мнения за глобалното затопляне с които не са съгласни. А фактът е, че всичко това са теми по които има повече от 1 мнение и не е редно някаква си частна компания да е последната инстанция по всички тези въпроси.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До @50Хората на цялата планета ако застанят един до друг ще заемат територия по-малка от нашата страна. Няма как за 100 години мравки като нас да направят нещо. Ние сме някакви прашинки сравнение с мащабите на Земята
52
0
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Много любопитно по какъв критерий Фейсбук определя и съди коя информация е истина и коя не е? Фейсбек мирише на юдо-комунизъм, та се не трае...
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50 Е аз сън *** 43 и помня много преди тази дата...
50
0
 
2
 
! Отговори
@50 преди 3 години
Ами аз помня със сигурност тази дата преди 9 години, защото беше важна за мен. Всичко беше бяло и едвам излязохме с колата. Така че не са 20 години. И е съвсем очевидно, че всяка следваща година е по-топла от предишната. И е измерено. Така че няма какво да си чоплим семки, земята се затопля, може би точно за да се отърве от нас. Защото сме й в тежест. Има сметки колко точно затопляне можем да понесем преди студената верига да се скъса и средните зони да станат необитаеми от нормални хора.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В бъдеще очаквайте големите компании да ви предупреждават с терминиране ако мислите погрешно. Индивидуалноста не се толерира. Различни мнения не се толерират. Единствено големият брат каквото каже ще е позволено. Тоя филм доброволно си го причинихме.
48
0
 
20
 
! Отговори
Ькс преди 3 години
Фейсбук са най-голямата платформа за фалшиви новини и най-голямата цензура за бизнеса, който го използва за реклама.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48 Последиците на такива катаклизми няма да се прояват след 10 години. Преспите с 1 метър сняг ги няма от над 20 години. Климата се променя без значение. Земята е жив организъм и повярвай ми ако сме в тежест, тя ще се отърве от нас по един или друг начин.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо вие давате ли си сметка колко хора има на тая планета и колко ресурси консумират всеки ден? Само нашето семейство генерира със скромна консумация един чувал пластмаси на седмица. Със СКРОМНА консумация. Тия пластмаси, първо някой ги е произвел, второ, някой би трябвало да ги рециклира (ама няма), трето са били пълно с нещо, което също е произведено от някой някъде. Всичкото това производство, отделя топлина, използва горива, материали и т.н. 1 чувал на седмица само пластмаси за 2 души!
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изменения на климата има откакто съществува Земята, но не и такива, измерими в човешки животи. Преди почти 10 години, март месец имаше преспи 1 метър, цялата зима беше бяла. Тази година, оня ден беше 16 градуса, на нова година излизах навън по пижама, а сняг е имало досега около 4 дена. Такива резки и систематични промени могат да станат естествено само с катаклизъм (вулкан, сл, изригване). Какъвто не е имало. Климатичната промяна е абсолютен факт, и определено се дължи на хората.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 46 Съгласен. Изменения на климата има от както съществува земята. Всичко друго коети бълват медиите е пропаганда и средство за контрол на корпорациите и разни организации над държавите и средния бизнес
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото е и с темата с глобалното затопляне. Има огромно количество учени които са убедени, че измененията в климата са резултат на човешкото въздействие и на емисиите от въглероден диоксид. Възможно е да са прави.На практика обаче винаги остава някакъв процент вероятност измененията в климата да са случайност и част от природни цикли от милиони години. Допреди 200 години хората имаха маък отпечатък, пък климатът пак си скачал нагоре надолу.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, Фейсбук и свобода на словото са 2 несъвместими неща. Там можеш да говориш свободно само неща, които са определени за "безопасни". Очаквам вече да можем да пускаме там само снимки на котенца и кученца. И разбира се, собствените си снимки, щото тоя ИИ трябва да се захранва с нещо все пак.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтрих си ФБ , беше заради жена ми , все гледаше кой какво ми е казал и вадеше думи от контекста. Но изобщо не съжалявам. Този зуки муки е престъпник .
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частни компании като Фейсбук и Туитър се правят на съдилища. Това не е редно защото особено когато става на въпрос за политика, много теми са субективни и нееднозначни. Даже по конкретната тема - когато става на въпрос за човешкото тяло е почти невъзможно да се докаже, че един медикамент е безопасен. Могат единствено да не бъдат намерени основания да се счита за опасен. Но това логически не е едно и също. Прочетете научните трудове на Насим Талеб за ГМО храните където той обяснява логиката.