Нови щамове - ще се имунизираме ли всяка година?

Може и завинаги да живеем с този вирус, смята д-р Чавдар Ботев
74

Изоставайки, ние може да напреднем - да дойдат нови ваксини, които да са много по-ефективни. Според един от производителите на ваксини - на Novavax, завинаги ще заживеем с този РНК вирус. Същото го казаха и от СЗО. Както при грипа всяка година се появява ваксина, много е вероятно и тук да бъдем ваксинирани всяка година.

Това каза в студиото на "България сутрин" хематологът д-р Чавдар Ботев, който е съосновател на Сдружение ''Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма''. Той подчерта, че ваксините са абсолютно нови платформи и при този тип задължително трябва да имаме сериозни изследвания върху възрастовите групи.

Още по темата
"Дори в страни като Дания се получи невероятен хаос, получи се и в САЩ. Всички тези проблеми са преодолими", отбеляза д-р Ботев.

Лечението с кръвна плазма

Британско проучвания показва, че преливането на кръвна плазма може да доведе до мутация на коронавируса.

"Трябва да минем през антибиотиците, за да разберем проблема. Ако бъдат неправилно приложени, обикновено се получават щамове, които мутират. В случая се касае само за един пациент, който е с онкологично заболяване и е лекуван 102 дни с различни противовирусни средства. В краен етап е лекуван с реконвалесцентна плазма и вирусът е мутирал, което е съвсем нормално", обясни д-р Ботев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се комбинират няколко терапии в един момент, а не да се правят последователно една след друга.

"С плазмата възникват проблеми, когато лекуваме пациент, преболедувал от един щам - тя може да не е ефективна за новия щам. Имунната система се наглася и имаме непрекъснато адекватно лечение", обясни хематологът.

Ваксините

"Наблюдава се феномен, че ние трябва да ги пренастройваме. Плюсът на съвременните ваксини - ДНК и РНК, е, че те могат буквално за няколко дни да направят нов конструкт и да се направи ваксина, която да съотвества на новия щам", посочи д-р Ботев.

"Ваксината на AstraZeneca използва стара технология и ако се опрем на този факт, можем да кажем, че е безопасно да се ваксинират по-възрастни хора. Но е добре да има допълнителна информация от фирмата", каза още той.

Лекарствата

Производителят на "Ивермектин" го обяви за неефективен срещу Ковид-19.

"Ивермектин" е лекарство с голямо приложение - приложено е при над 4 млрд. души. В САЩ съществува група от водещи лекари, които са събрали целия материал и са установили, че това лекарство работи, когато се прилага по схемата, която те са дали. Лекари в Аржентина са се разделили на две групи - едните са взимали "Ивермектин" и нито един не се е разболял. При другата група процентът е висок - 60%", коментира д-р Ботев.

Хематологът изтъкна, че голяма част от лекарствата, използвани за лечение на Ковид-19, са с променено предназначение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Значи ... 5 компании се наговорили и въртят цял свят, избиха милиони с болеста си, но е за да вдигнат печалбите с 4%? Ок...
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаВсъщност това не е така във всички страни. Алкохолът е ... от зависи. И смея да твърдя, че тоталната липса на консумация на алкохол, ще е по-лоша от риска, да имаме няколко алкохолика.
64
1
 
16
 
! Отговори
истината преди 3 години
Забележете как се бутат тези измислени ваксини а никой не говори за създаване на лекарство срещу болеста? Дори не се говори за това че трябва да сме по-здрави като цяло и да се стимулират действията водещи до по-добро здраве - фитнес, спорт, движение, по-добро хранене,добрия и здравословен сън, спиране консумацията на: алкохол, цигари,прекалено захар,лоши храни,пакитирани храни с дълъг срок на годност,т.н. фаст фуд. Само за ваксини на 6 месеца се говори... защо ли? ...
63
4
 
1
 
! Отговори
+- преди 3 години
мИСЛЯ,че в близките няколко години(3-4) ще трябва да се ваксиниарме ,а след това ще се видят как стоят нещата ...
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSИ кво като си писал? Ти беше писал, че ще се гърмят хората по улиците за консевеи или нещо такова ...
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото се имунизираме и за грип.Да, има хора, дето си бият по 3-4 имунизации и не боледуват толкова често от грип. Резултатът е, че защото не боледуват често, като ги полази някоя настинка, я карат като тежка пневмония. И същестувва някаквъ мит, че българите са много здрави и корави, ама са си супер кекави.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено. Това ще стане елементарна грипна ваксина. Който иска се имунизира, който не иска- не.
59
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Писах ли преди време? Че ваксинирането е безмислено защото излизат (и ще продължават да излизат) нови и нови щамове.Най накрая обществото ще се срине. Въоръжавайте се !!!!!
58
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Евроотрови и ваксини. Новия геноцид.
57
1
 
8
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Е,как всяка година? Всеки месец!:)))
56
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се ваксинираме всяка година по два пъти - това не е Медицина , а Търговия .
55
1
 
12
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
Боц от туй, боц от там всеки ковидистВаксинирамС.плам! И това ежемесечно
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряне на граници,погубени бизнеси,разбити съдби,ограничения които безспорно ще донесат повече вреди ,отколкото ползи.Ваксините съществуват, но подобно чудо не е имало .
53
1
 
23
 
! Отговори
Kovid 4ever преди 3 години
То това беше и целта на занятието , ваксинация завинаги . Грипа не вървеше добре , измислиха Ковид . Ако и на него не се вържем следва друго издание 2023 . Той гейтчо вече ни предупреди да се готвим. Криенето в мазетата няма да ни спаси.
52
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пилетата бройлери ги инжектират така за да се угояват и да не се разболяват докато ги заколят.Я живейте на село горе на чист въздух и здрава истинска храна да видим дали ще има вируси?Най-много една настинка и толкова.Тепърва хората ще се завръщат към истинското,дето сега му викат БИО и ЕКО.Защо сега млад народ умира на по 50 години?Ами защото се храни с ментета.Баби и дядовци карат до 90 защото са яли качествена храна дето сега и викат БИО ама в магазина друг път БИО!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнеш ли веднъж с ваксините за грип,става като с цигарите-няма спиране!Пропуснеш ли доза се заразяваш и може и летален изход.Питайте тези дето се ваксинират всяка година срещу грип и ще видите,че не уцелят ли щама файда от ваксина няма!Същото ще е с този вирус.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека си е направен да се лекува сам.Животните доктори имат ли?Само хората сме решили,че можем да победим природата.Да правят се операции,но другото е до организъм.Чрез ваксини и лекарства може да се постигне някакъв ефект,но сме далеч от лечение за всички.Не сме еднакви всеки има различен имунитет.Най-добре е всички да се заразят,а не да се крием като щрауси!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекари ли екстрасенси са тези ,които са превзели екраните и ни говорят небивалици."Слава богу не нося скафандър,не консумирам хранителни хапчета.Храната ми е приготвена по архаичен начин с кухненски прибори от древен Рим.Стоя на стол,който съществува от три хиляди години.Не съм пристигнал в ресторанта с летящ мотор.Ще препращам към събеседниците си микроби,тъй като не живея в човешки колонии построени някъде в галактиката.Ще се прибера с такси."Не ни вкарвайки във фантасмагории заради мангизи.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба тя медицината нещо операция е такива хирургически работи,другото е шарлатанство.Ваксини максини аспирин и готово.Доктор аз не съм видял да живее до 100 години нищо,че четат и знаят много.
47
2
 
22
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи то това беше ясно! Тъй като вече почти никой не се ваксинира против ГРИП и сега се измисли тоя вирус! Понеже спаднаха печалбите на фармацефтичните компании! И сега вече всека година по 3-4 пъти годишно ще требе ваксина! (понеже самите фармацефтични компании казаха, че сегашната ваксина действа минимум 3 месеца) Което ще го наречем данък фармацефтична компания! Цената ще варира, но нема да е по-малко от 300-400 евро на човек на година! Та ха със здраве!